FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Představení soupeřů v přípravě, nejzvučnějším soupeřem Salzburg

Představení soupeřů v přípravě, nejzvučnějším soupeřem Salzburg Znojmo se v přípravě střetne s několika soupeři. Protivníky v Tipsport lize jsme si představili, nyní jsou na řadě i týmy v ostatní přípravě. Nejvíce určitě zaujme rakouský Red Bull Salzburg, účastník jarní fáze Evropské ligy. Představíme si ovšem celky mimo soustředění v Turecku. Tyto kluby přijdou na řadu v samostatném článku.

 
 
 
Představení soupeřů
Red Bull Salzburg patří bezpochyby k nejzvučnějším soupeřům Znojma v přípravě. Klub byl založen již v roce 1933 jako SV Austria Salzburg. V roce 2005 však vstoupila do klubu nadnárodní společnost Red Bull a vznik tak Red Bull Salzburg, tento krok se ovšem nesetkal u fanoušků s příliš kladnými reakcemi, ale to by bylo již na jiné povídání. Salzburg je sedminásobný vítěz rakouské ligy, naposled kraloval v roce 2012. Největším úspěchem klubu je účast ve finále poháru UEFA v roce 1994. Tehdejší Casino Saluburg nakonec skončilo své tažení na Interu Milán, kterému podlehlo 0:1. Po podzimu se nachází Salzburg v rakouské lize na první místě, kde má pohodlný náskok devíti bodů na Grödig. Týmu se navíc daří i v Evropské lize, kde suverénně prošel základní skupinou a postoupil do jarních bojů. Nicméně několikaletý cíl - postup do Ligy mistrů, se rakouskému klubu nedaří. V kádru září především útočné duo Alan, Soriano. Dohromady tito dva hráči nastříleli za podzim 33 branek! V týmu působí také slovenský záložník Dušan Švento.
TERMÍN11. ledna 14:00 - Salzburg
Dynamo České Budějovice patří tradičně mezi dvacet nejlepších klubů v ČR. Jihočeši pravidelně balancují na hraně první a druhé ligy. V minulé sezóně z Gambrinus ligy sestoupili a cíl ve Fotbalové národní lize byl jasný - rychlý návrat mezi elitu. Týmu se ujal trenér Hoftych, který však vydržel v Budějovicích pouze na podzim. Dynamo je momentálně "až" na pátém místě, byť ztráta na postupové druhé místo je pouhých pět bodů. Do jarních bojů už povede tým nové trenérské duo Vozábal, Urban.
TERMÍN 12. ledna 13:30
SV Horn byl založen v roce 1922 a momentálně působí jako nováček v druhé rakouské lize. Což se řadí mezi největší úspěchy klubu s velmi solidním zázemím. Své zápasy hraje Horn na útulném stadionu Waldviertler Volksbank Areně s kapaciou 3500 diváků. Boj v druhé lize je ale tuhý a Horn ze všech sil bojuje o záchranu. Z desetičlenné tabulky se nachází na osmém místě, ale jen díky lepšímu skóre než oba horší týmy. Díky své blízkosti a rozsáhlými tréninkovými plochami je Horn Znojmem vyhledávaným soupeřem. Dříve zde hrával i prezident znojemského klubu Ota Kohoutek.
TERMÍN18. ledna
MFK Frýdek-Místek si mnozí fanoušci mohou pamatovat z bojů v MSFL už z dob SKP Znojmo - Rapotice (sezóna 1991/92. Dvakrát postoupilo Znojmo do výši ligy právě na úkor tohoto klubu. Frýdek má ale z druhou ligou bohaté zkušenosti. Největším úspěchem je dokonce účast v první lize v ročníku 1976/77, a to musíme vzít potaz ještě konkurenci slovenských týmů. Zpátky na výsluní se drala Lipina v této sezóně. Jako nováček Fotbalové národní ligy měl Frýdek famózní nástup a dlouho se držel na špici tabulky, navíc na Lipinu chodili fantastické návštěvy. Postupem však forma opadla a po podzimu se nachází Frýdek-Místek na 12 pozici. Předsezónní cíl - zachránit se v lize - se ovšem daří úspěšně plnit.
TERMÍN11. února
I s MSK Břeclav se Znojmo dlouho střetávalo v MSFL. V této soutěži zápolí Břeclav i momentálně a v této sezóně bojuje všemi silami o záchranu. Na 14. Mikulovice totiž má náskok pouhý bod, což je po minulých ročnících poněkud ústup ze slávy. V sezóně 2011/12 totiž Břeclav skončila třetí a o ročník později pátá. Zajímavostí je, že z Břeclavi si získal angažmá v Heracles Almelo hrající v holandské Eredivisie (první liga) Jaroslav Navrátil. Břeclav hraje své zápasy na stadionu s kapacitou 7230 diváků.
TERMÍN15. února
 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies