FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Forma? Každým zápasem jde nahoru, říká Václav Vašíček

Forma? Každým zápasem jde nahoru, říká Václav Vašíček H o r n - V sobotním utkání proti Hornu, který Znojmo vyhrálo 2:0, se Václav Vašíček převtělil ze střelce do role nahrávače. Připravil oba góly Anesi Haurdićovi. Sám však na gólový zásah v přípravě čeká. Věří ovšem, že důležité branky si nechává na ligu. Tým se na něj určitě bude hodně spoléhat a na jeho bedra bude naložen těžký úkol. V týmu je totiž stále jediným typickým hrotovým útočníkem a jistě uvidíme na jaře častý obrázek, kdy se na hrotu útoku neohroženě "rve" s obránci soupeře.

 
 
 

Počasí v utkání proti Hornu nebylo zrovna nejpříjemnější, už se těšíte do Turecka?
Bude to příjemná změna. Sice žádný sníh není, což je pro mě úplně něco nového, to jsem snad nikdy v zimní přípravě nezažil, ale samozřejmě v Turecku to bude příjemnější. Všichni se těšíme.

Už je odehráno několik zápasů, jak se zatím cítíte?
Každým zápasem to jde nahoru. Proti Hornu už to bylo zase trochu lepší, nahrál jsem na oba góly, akorát se musím prosadit střelecky. To mi ještě v přípravě chybí, ale já si nepamatuji, že bych v přípravě dával hodně gólů. Doufám, že si góly schovávám na ligu.

Jak berete fakt, že jste v podstatě jediným hrotovým útočníkem v týmu? Žádného podobného hráče už trenér Kalvoda k dispozici nemá.
Bylo tady pár kluků na zkoušku, ještě by měl někdo dojít, tak uvidíme. Budu se snažit pořád přesvědčovat trenéra, že do základní sestavy patřím, i když tady třeba nebude žádný takový typ hráče jako já. Budu se hlavně snažit pomoci Znojmu, abychom udrželi ligu.

Od poloviny podzimní části jste neohrožený útočník číslo jedna. Jak si této pozice užíváte?
Samozřejmě je to příjemné, když cítíte důvěru od trenéra. Akorát, jak jsem říkal v předchozí otázce, musím to za tu důvěru pořád dokazovat.

Znojmo má z poloviny úplně novou zálohu. Jak se vám spolupracuje třeba se Anesem Haurdićem?
Anes je výborný fotbalista, ale měl herní výpadek, takže to všechno musí dohnat. Hornu dal dva góly a myslím, že by to mohlo klapat. Zápas od zápasu to snad půjde nahoru.

Akce, která vedla k druhému gólu, byla parádní. Vyhraným hlavičkovým soubojem po dlouhém centru jste poslal do gólové šance Anese Haurdiće. Je právě tohle, co po vás trenér chce?
Samozřejmě. Trenér po mě chce, abych takové souboje vyhrával, abych míč sklepával, nebo prodloužil. Úplně nejlepší je, když vyšlu Anese nebo někoho jiného takhle do šance a ještě navíc to promění. Tady na to, asi budeme sázet i v lize, na rychlé brejky.

Byl Horn těžkým soupeřem? Prověřil vás?
Je to vždy něco jiného než čeští soupeři. Hlavně jsem rád, že jsme hráli na normální trávě, protože umělka třeba v Brně není zrovna ideální, ale musíme se s tím poprat. Je to zimní příprava, a ta vždy bolí. Proti Hornu jsme to myslím, zvládli dobře.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies