FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Stáňa před Tureckem: Bude to pro mě první soustředění v zahraničí

Stáňa před Tureckem: Bude to pro mě první soustředění v zahraničí J e v i š o v i c e - Juniorka doplněná o hráče A-týmu v sobotu porazila Tasovice 3:0. Jedním gólem k tomuto vítězství přispěl i Bronislav Stáňa. Seb stabilním hráčem juniorky a také členem širšího kádru A-týmu jsme si povídali nejen o tomto utkání, ale také o soustředění v Turecku, či cizincích ve znojemském týmu.

 
 
 

Zimní příprava je hodně o umělé trávě. Měl jste možnost hrát v Jevišovicích, v Brněnských Ivanovicích a Olomouci. Kde byla pro vás nejideálnější?
V zimní přípravě mě moc umělky nesedí, lepší je asi pro každého fotbalisty přírodní tráva. Asi nejlepší umělá tráva byla v Olomouci, alespoň mě tedy seděla nejvíce. V Brně je to takové tvrdší, v Jevišovicích trénujeme, ale také tam z umělky bolí kotníky.

Vy jste v minulém sezóně hostoval ve Zbrojovce, kde jste absolvoval i zimní přípravu. Je nějaký rozdíl v té brněnské a znojemské?
Rozdíl to je. Pod trenérem Kalvodou je příprava náročnější. V Brně to bylo více s míčem, tady se více běhá.

S A-týmem letíte v úterý na soustředění do Turecka. Je to pro vás první soustředění někde v zahraničí?
Ano první a velmi mě těší, že mi trenér dal šanci podívat se s A-týmem do Turecka. Bude rád, když mi dá šanci v některém z přípravných utkání a budu se moci ukázat. Těším se na prostředí a hlavně na teplo a také na soupeře.

Tady už pořádně přituhuje, teploty jdou do mínusu, takže vítaná změna?
Určitě. Tady je zima, sníh, takže se těším za teplem.

Pojďme teď k utkání proti Tasovicím. Jak byste ho zhodnotil?
V první půli to bylo hodně o soubojích, nedařila se nám příliš kombinace a nedostávali jsme se do zakončení. Propracovali jsme se ale do vedení a ve druhé půli už to bylo o něčem jiném. Přidali jsem dva góly a jsem rád, že jsem se trefil i já. Akorát zezadu jsem dělali více chyb, hráči soupeře nás hodně zavírali. Mohli jsme to hrát více v klidu.

V juniorce i a A-týmu je několik cizinců. Tak jak si rozumíte na hřišti, je to třeba těžká ohledně komunikace?
Už jich je v týmu poměrně více. Ale myslím, že to nehraje roli. Když jste fotbalista a hrajete to od malička, tak myslím, že byste si měli poradit. Když hraje Barcelona před devadesáti tisíci fanoušky, tak se hráči také neslyší na dva metry a také to jde, takže v tom zase až takový problém není.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies