FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Představení soupeřů na soustředění v Turecku

Představení soupeřů na soustředění v Turecku Znojmo čekají na soustředění tři zahraniční prvoligoví soupeř. Jako první se již ve čtvrtek střetne náš tým z ruskou Machačkalou, a pak budou následovat duel s kazachstánským Kajrat Almaty a na závěr pak s ukrajinskou Poltavou. Pro fanoušku je asi nejzajímavějším jménem právě první soupeř Anži Machačkala, donedávna ještě velmi hvězdný tým.

 
 
 
Představení soupeřů
ANŽI MACHAČKALA je poměrně mladým klubem na fotbalové mapě. Byl totiž založen v roce 1991. Zajímavostí je, že tým z hlavního města Dagestánu hraje své zápasy v evropských pohárech kvůli neutěšené situaci na Kavkazu v Moskvě. Do nedávna ještě vcelku neznámý klub se zapsal do podvědomí široké fotbalové veřejnosti v roce 2011. To totiž Machačkalu získal a začal sponzorovat ruský miliardář Sulejman Kerimov. Do Anži ihned začaly proudit hvězdy. Za všechny zmiňme Roberta Carlose a s pohádkovým platem pak Samuela Eto´a. Když pak na trenérskou lavičku v roce 2012 usedl uznávaný kouč Guus Hiddink, zdálo se, že v úspěchu nemůže nic bránit. Každá pohádka však jednou končí. Po sezóně 2012/13 v níž obsadila Machačkala třetí místo a dosáhla tak svého historického úspěchu, začal rozprodej kádru. Velkou měrou na to měl nepovedený vstup do letošní sezóny a Kerimov se rozhodl šetřit. Největší hvězda Eto´o zamířil do Chelsea. A exodus pokračoval Traoré, Jucilei, Samba, Willian, Diarra, Joao Carlos, Žirkov, Denisov, Boussoufa. Zkrátka a jednoduše v kádru nezůstal počínaje trenérem kámen na kameni. Samozřejmě se to projevilo i v tabulce, kde je po podzimu Anji na posledním místě se ziskem pouhých osmi bodů. Ze zajímavých jmen současného kádru můžeme uvést Karlena Mkrtčjana. Ten se do paměti českého fanouška zapsal gólem do sítě našeho národního týmu v kvalifikačním zápase s Arménii. V zimní pauze Machačkala získala na hostování ze Zenitu Petrohrad mnohonásobného ruského reprezentanta Vladimira Bystrova. Anži je účastníkem Evropské ligy a v této soutěži bude působit i v jarní vyřazovací části.
TERMÍN30. ledna
Kazachstánský klub KAJRAT ALMATY z bývalého hlavního města byl založen v roce 1954. Tento tým až do rozpadu SSSR působil dlouho v sovětské nejvyšší lize ovšem bez výraznějšího úspěchu. V kazašské lize slavil Kajrat dvakrát mistrovský titul (1992, 2004) nevyhnul se mu však ani sestup. Jelikož se v Kazachstánu hraje systémem jaro - podzim, Almaty má tak prakticky před novou sezónou. V té právě skončené obsadila třetí pozici a zajistila si tak předkolo Evropské ligy. Kajrat vede slovenský trenér Vladimír Weiss, který má v kádru i svého krajany Lubomíra Michalíka a Miloše Lačného.
TERMÍN 2. února
VORSKLA POLTAVA je klub hrající nejvyšší ukrajinskou soutěž a byl založen v roce 1955. Postup do nejvyšší soutěže si vybojoval v sezóně 1996/97 a od té doby se stále drží mezi elitou. Hned v nováčkovské sezóně se dokázal umístit na třetím místě, což je doposud nejlepší výsledek. Největším úspěchem je pak vítězstvím v domácím poháru v roce 2009. Po podzimu je Vorskla na sedmém místě tabulky a na pohárové pozice ztrácí devět bodů. Dříve v Poltavě působil Ivan Lietava, který momentálně hraje za Bohemians 1905.
TERMÍN5. února
 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies