FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Rušné dny Erika Lienera, dva debuty v krátkém sledu

Rušné dny Erika Lienera, dva debuty v krátkém sledu J e v i š o v i c e - O víkendu absolvoval Erik Liener premiéru v Gambrinus lize, když nastoupil na posledních osm minut do utkání s Jihlavou. V pondělí byl pak u další remízy, tentokrát s juniorkou proti Třinci. Právě o těchto debutech pak byla řeč v rozhovoru, který jsem s Erikem po pondělním utkání pořídili.

 
 
 

Vrátíme se na chvíli ještě k sobotě. Jak chutná Gambrinus liga?
Je to nádherný pocit nastoupit v devatenácti v takové soutěži, když vezmu ještě v potaz, že jsem přeskočil Corgoň ligu. Pocity byly výjimečně, doufám, že startů v Gambrinus lize bude co nejvíce.

Čekal jsi, že tvůj debut přijde už takhle brzy?
Tak brzy určitě ne. Už když mě trenér vzal na lavičku, tak jsem to bral tak, že jsou někteří hráči zranění, a že není jiná alternativa. Když mi pak trenér, řekl v zápase, že se mám jít rozcvičovat a půjdu na hřiště, tak jsem byl trochu v šoku. Velmi mě to ale potěšilo.

Bylo pro tebe lehčí, že jsi nastoupil až v průběhu utkání, než kdybyste byl v základní sestavě?
Pro mě bylo určitě jednoduší nastoupit v takovémto zápase a při svém debutu jako střídající hráč. Měl jsem čas se podívat na soupeře, a když jsem naskočil do zápasu, věděl jsem co mě čeká. Kdybych nastoupil od začátku, možná bych se delší dobu rozkoukával při svém prvním utkání v takovéto soutěži.

Co nervozita, byla, nebyla?
Přiznám se, že když mi trenér oznámil, že jdu na lavičku, tak nervozita mírná byla. Když jsem ale stál u postranní čáry připravený na střídání, tak jsem nemyslel na nic jiného, jen na svůj výkon.

Teď už pojďme k Juniorské lize, v čem je největší rozdíl od Gambrinus ligy?
Především v rychlosti. Juniorská liga je ale velmi dobrou přípravou pravě na nejvyšší soutěž. Je potřeba se trenérovi ukázat, abych si zahrál co nejvíce v Gambrinus lize. Zápasu proti Třinci je škoda, mohli jsme ho vyhrát, ale podobně na tom byl i soupeř, chybělo nám trochu štěstí. Měli jsem nějaké dobré šance, konkrétně i já. Je to škoda, uvidíme, jak se podaří další zápasy.

Kde vidíš příčinu, že z toho nakonec byla proti Třinci jen bezbranková remíza?
Hlavní problém byl v tom, že jsme se špatně doplňovali. Také byl slabší pohyb v ofenzivě. Útočníkům se moc nedařilo sklepávat míče do středu hřiště, i když Kirschny (Petr Kirschner pozn. red.) to udělal párkrát velmi dobře. První poločas se nám povedl lépe, v druhém už to bylo slabší. Myslím, že bod byl nakonec spravedlivý. Šance byly na obou stranách.

Proti Třinci se hrálo na umělé trávě, jaký k ní máš vztah?
Na umělku jsem celkem zvyklý, protože v Dubnici jsme hrávali mládežnici prakticky stále na umělé trávě. Pro klouby to není nic příjemného, druhý den se chová tělo trošku jinak.

Ty sám jsi měl v utkání dvě velmi dobré příležitosti. Trápí vás to hodně, nebo už to házíte za hlavu a doufáte, že si to v příštím utkání vynahradíte?
Samozřejmě doufám, že si to příští zápas vynahradím. Věřím, že dvojnásobně. Ale mrzí mě to, byl to klíčový moment zápasu. Kdybych vstřelil gól, byl by to úplně jiný zápas. Bohužel se tak nestalo, teď už s tím nic neudělám. Už je to minulost a je třeba to hodit za hlavu a koncentrovat se na další zápas.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies