FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Slavia nás bude chtít od úvodu zatlačit, domnívá se trenér Kalvoda

Slavia nás bude chtít od úvodu zatlačit, domnívá se trenér Kalvoda Z n o j m o - Vítězné utkání s Jabloncem je pryč, před naším týmem je další těžký úkol. V pátek zajíždí znojemští fotbalisté do Edenu. Ve Slavii se děla v nedávných dnech řada zajímavých událostí i mimo hřiště. I na to jsme se zeptali trenéra Leoše Kalvody, který čeká od soupeře velký ofenzivní tlak od úvodní minuty.

 
 
 

Jak vnímáte momentální situaci ve Slavii?
Nastoupili tam noví šéfové, tudíž si přivedli a provedli takové změny, jaké potřebovali. To se musí respektovat. Vím, že je to nepříjemné, ať už pro trenéra nebo pro nějaké hráče a funkcionáře. U nás to tak funguje, ale ono to tak funguje všude, že si nový majitel přivede svoje lidi.

Jak to mohou vnímat hráči, kteří celou zimní přípravu absolvovali pod trenérem Koubkem a z ničeho nic se po výhře nad Duklou mění kouč (trenéra Koubka nahradil po utkání s Duklou Praha Alex Pastoor pozn. red.)?
Hráči, kteří o tom trochu přemýšlí a s bývalým realizačním týmem vycházeli dobře, tak pro ně to asi bude trochu rozčarování. Co se týká jejich výkonu, tak mi nepřišlo podle toho, co jsem viděl, že by z toho byli nějak rozhození. Přišlo mi, že začali daleko více jezdit. Takový herní styl, zarputilost, nasazení, bojovnost už byl ovšem k vidění na Dukle i za trenéra Koubka.

Co se týče kádru Slavie, Necid a Piták jsou zřejmě nejklíčovějšími postavami...
Záleží, jestli nastoupí Boudjemaa. Když jsem viděl ten zákrok v utkání s Teplicemi, tak to bylo na amputaci. Ještě, že tu nohu trochu odlehčil a zvedl. kdyby na noze zůstal stát, tak to bylo horší. Ale i tak to vypadalo hrůzostrašně. Je tam zmíněný Necid a Piták. I když Slavii někdo vypadne, tak je tam zkušený Lička. Juhar dal na kraji zálohy Teplicím pořádně zabrat. Je to nepříjemný hráč, navíc to potvrzuje i svojí univerzálností. Můžeme uvést i Nevese, Vošahlíka, Zmrhala, Mičolu.

Co se týká jmen, tak to je papírově velmi kvalitní kádr, akorát zatím neprodal, to co v něm je. Doufám, že si to ještě chvíli schová. (s úsměvem).

Holandský trenér Pastoor proklamoval, že chce hrát se Slavií ofenzivní fotbal. Čekáte tedy v pátek především útočnou strategii?
Ofenzivní sílu prokazovala Slavia i proti Teplicím, i když hrála z obranného bloku. Brejky ale byly smrtící a perfektně dohrané, jen to neskončilo gólem. Proti nám nastoupí ještě ofenzivněji, budou se nás snažit zatlačit a vstřelit rychle branku. Slavia je na tom momentálně tabulkově hůře, takže hraje o hodně, což my ale také. Hraje doma, takže jí povinnost velí za každou cenu vyhrát. Slavia má proti sobě, když vezmu, že nás každý pasuje na sestupujícího, papírově slabý tým. My už jsem ale několikrát ukázali, že to, co je na papíře, mnohdy neplatí. Myslím, že diváky jsme přesvědčili, že kluci fotbal hrát umí, a že se o záchranu v lize popereme se vším všudy.

Nastoupíme proti Slavii opět s duem Vašíček - Diarrassouba?
Nechtěl bych se o tom moc zmiňovat. Oba dva, a nejen oni, si řekli svým výkonem, aby nastoupili v příštím zápase. Ovšem vrací se nám Buchta a také Crnkić.

Těší váš, že narozdíl od prvních jarních zápasů máte větší výběr a alternativy do ofenzivy?
Samozřejmě, je tam větší výběr. Teď už nehrozí to, že když jsme hráli úvodní jarní utkání, tak bylo více méně deset jmen plus brankář jistých do základu. Teď už to tak jasné nebude, posty jsou zdvojené a každé zaváhání, špatný přístup, bude hrát roli.

Martin Hudec nastoupil v pondělí za juniorku, bude k dispozici na lavičce náhradníků?
Uvidíme, ještě není úplně připravený.

Hráli jsme v neděli, Slavia naopak v pondělí večer. Únava ale asi nebude hrát roli?
To vůbec hrát roli nebude. O Plzni jsme taky říkali, že hráči budou unavení a nebyli.

ABSENCE: Roman Hříbek (už trénuje), Peter Gál-Andrezly (už trénuje), Martin Hudec (?)

 
 
 
 
Zápasový servis
fotogalerie
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies