FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Za debut jsem rád, ale nesmím být na hrušce, usmívá se Stáňa

Za debut jsem rád, ale nesmím být na hrušce, usmívá se Stáňa J e v i š o v i c e - Další ze znojemských odchovanců absolvoval o víkendu ligový debut. Bronislav Stáňa se tak po bok dalších mladíků a opor juniorky, kteří okusili Gambrinus ligy. V Sobotu proti Jablonci už nastoupil za rozhodnutého stavu a v pondělí byl opět připraven bojovat za juniorky proti Mladé Boleslavi, byť přes vstřelený gól musel skousnout porážku.

 
 
 

Pro tebe poměrně solidní herní období. Nejprve debut v Gambrinus lize a pak i gól do sítě Mladé Boleslavi.
Samozřejmě. (s úsměvem) Jsem rád, že mi dal trenér takovou šanci si poprvé zahrát Gambrinus ligu. Ale musím zůstat na zemi, nebýt, jak se říká na hrušce.

Nastupovalo se ti ke tvému ligovému debutu proti Jablonci snáze, když jste střídal prakticky do rozhodnutého utkání?
Za stavu 4:0 už to bylo více v pohodě. Utkání už jsem kontrolovali. Hrálo se mi dobře, je to velmi cenná zkušenost. Mohl jsem mít i asistenci, centroval jsem na Lamiho, kterého ale vychytal gólman.

Takže jsi stihl si uvědomit i ten pocit, opravdu jsem tady a hraji Gambrinus ligu a užít si to?
Přišel jsem rozkoukanej, kluci mě povzbudili. Tak jsem si řekl jo a odehrál jsem to. Dle mého jsem to odehrál celkem slušně, neudělal jsem nějakou velkou chybu, nenahrál soupeři přímo na kopačky. Ale samozřejmě byl to jen první ligový start, musím předvádět dobré výkony v Juniorské lize, abych si řekl o další starty.

Jaké byly reakce doma?
Gratulovali, bylo to na MDŽ. Mamka říkala, že můj debut v Gambrinus lize by byl pro ni pěkný dárek, tak to jsem splnil. (s úsměvem) Samozřejmě byly i další gratulace, přítelkyně, taťka a pak se to šlo trochu oslavit. Ale druhý den byl trénink, takže nic velkého (s úsměvem)

Teď pojďme k pondělnímu utkání Juniorské ligy proti Mladé Boleslavi. První poločas nenaznačoval nakonec tak těsný výsledek.
První poločas byl slabý, v tom druhém se to zvedlo. Tam jsem se i ocitl na hrotu útoku a mohl přidat více než jednu branku. Po chybách jsme inkasovali zbytečné branky a bohužel se prohrálo.

Byla o přestávce v kabině velká bouřka?
Velká bouřka. Oba trenéři se shodli, i trenér Duda i trenér Kalvoda. Nemakalo se jak ve druhém poločase, ten první byl z naší strany slaboučkej. Trenér udělal i nějaké změny a podařilo se zvednout a dvakrát vyrovnat. Po individuálních chybách jsme ale o vítězství bohužel přišli.

Zmiňoval jsi, že jsi se v druhé půli pohyboval na hrotu útoku. Objevil ses na tomto postu i někdy dříve, tvoje místo je totiž především v záloze.
Spíše ne. Proti Mladé Boleslavi to bylo poprvé. Myslím, že to bylo celkem dobré. Hodně jsem snažil napadat rozehrávku soupeře, bylo to o běhání, také jsem byl pořádně vyfluslej. (s úsměvem)

Těsná prohra ale asi zamrzí, když vezmeme v potaz, že jste hráli v druhé půle nějakou dobu v přesilovce?
Mohli jsme dát více branek, s Crnkim (Nermin Crnkić pozn. red.) jsem tam měl nějaké dobré akce. Proti oslabenému týmu jsme měli utkání určitě zvládnout. Minimálně bod jsme měli brát.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies