FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Kalvoda o Mladé Boleslavi: Kompaktní tým s velkou kreativitou hráčů

Kalvoda o Mladé Boleslavi: Kompaktní tým s velkou kreativitou hráčů Z n o j m o - Na podzim se náš tým nad Mladou Boleslaví v brněnském azylu radoval z historicky prvního vítězství v Gambrinus lize. Nyní vyráží Znojmo do Boleslavi a znovu uspět bude proti týmu s pohárovými ambicemi nesmírně těžké. Ví to i trenér Leoš Kalvoda, jeho družina vyrazí do středu Čech už v sobotu, aby eliminovala únavu z dlouhé cesty.

 
 
 

Mladá Boleslav hraje o poháry, v minulém kole prohrála s Jihlavou a určitě si nebude chtít dovolit znova zaváhat. To bude nesmírně těžké utkání?
Mladá Boleslav je v boji o třetí místo, mají náskok pouhého bodu na čtvrté místo a samozřejmě nebude chtít doma ztratit body a bude dělat vše pro vítězství. Pro nás je každý bod zlatý a zkusíme se porvat i o ten jeden bod.

Vzhledem k tomu, že jsme na podzim Boleslav porazili, bude soupeř asi před tímto duelem hodně obezřetný?
Trochu se změnil kádr, přišel nový trenér. Myslím, že Karel Jarolím nachystá tým velice dobře. Je to náročný kouč, který vyžaduje od hráče disciplínu. Takže musíme počítat s tím, že soupeř bude nachystaný se vším všudy. My se musíme nachystat ještě lépe.

Navíc Mladá Boleslav na jaře doma ještě neprohrála.
Je to taková fráze, že každá série jednou končí. Samozřejmě, já to můžu říkat, ale musí to hlavně prokázat hráči na hřišti.

V záloze Ščuk a Jarolím, v útoku velká variabilita.
Pro karty nemůžu hrát Štohanzl, takže počítám, že nastoupí Chramosta. Na hrotu může hrát Magera, v minulém utkání to byl Šultes, který dával i gól. Toho znám velice dobře, protože jsem ho trénoval. To je velmi nepříjemný hráč. V záloze Jarolím (David Jarolím pozn. red.), Ščuk. Obrana hraje prakticky stále ve stejném složení.

Asi bude těžké se připravit na jednu konkrétní herní činnost soupeře?
Je to velice kompaktní celek s velkou kreativitou hráčů. Můžeme vzít třeba Jarolíma, který dokáže dobře měnit styl a tempo hry. Je to dirigent, který celou hru Boleslavi řídí.

Vzhledem k vykartování Josef Hnaníčka je asi složení stoperské dvojice jasné?
Dan Odehnal má zdravotní problémy. Vašíček zdravotní problémy. Crnkić bere antibiotika. A jak už jste zmínil, Zeba a Hnaníček mají stop za karty.

Vy jste se svým trenérským protějškem Karlem Jarolím skoro stejné ročníky. Jak dobře se znáte?
Známe se velmi dobře. Hrával jsem proti němu v podstatě celou fotbalovou kariéru, což se týká deseti let, po které jsem nastupoval v lize. Známe se tedy velice dobře jako hráči, ale i jako trenéři.

ABSENCE - Martin Hudec (Zranění), Emir Zeba, Josef Hnaníček (karetní tresty), Václav Vašíček, Nermin Crnkić, Daniel Odehnal (nejistý start)

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies