FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Znojmo? Neváhal jsem ani minutu, říká trenér Petar Aleksijević

Znojmo? Neváhal jsem ani minutu, říká trenér Petar Aleksijević Z n o j m o - S tímto trenérem rozhodně nebude nuda. Petar Aleksijević se stal před pár dny asistentem trenéra Oldřicha Machaly a zároveň také povede jako hlavní kouč juniorský tým. Rodilý Srb se v Česku, respektive na Moravě zabydlel a nyní bude dobývat úspěchy se znojemským týmem. My jsme si pro vás připravili takový úvodní rozhovor, ve kterém trenér odhalil, jak se vlastně k práci ve Znojmě dostal a další zajímavé informace.

 
 
 

Jak se to vše sehrálo, že jste se nakonec objevil ve Znojmě?
Oslovil mě Olda Machala, jsem za to velice rád. Příjemně mě překvapilo, že můžu pracovat v klubu jako je Znojmo. Znojmo hraje poslední roky opravdu výborný fotbal a ne nadarmo bylo v první lize. Cítím velkou zodpovědnost. S Oldou jsme pracovali už v HFK Olomouc a máme i výborný vztah mimo hřiště. Neváhal jsem ani minutu, chtěl jsem se opět dostat do profesionálního fotbalu. Cítím zde velkou šanci, že můžeme s Oldou a Znojmem něco dokázat.

Sledoval jste Znojmo v Gambrinus lize?
Samozřejmě. S předchůdcem Oldy Machaly, panem Leošem Kalvodu se znám a mám s ním fantastický vztah. Jednak mě trénoval a jednak jsme spolu dlouho pracovali. Fandil jsem jemu i Znojmu strašně moc, před jeho angažmá jsme spolu byli v Přerově, kde jsem chytal. Svým způsobem jsem působil i jako jeho asistent. Věděl jsem o jak dobrého trenéra se jedná a strašně jsem mu držel palce. Nyní je v Sigmě Olomouc, já jsem tady, to je fotbal, to je život. Mám rád Jižní Moravu i z důvodu toho, že jsem po příchodu do ČR žil na Jižní Moravě v Břeclavi. Líbí se mi tady.

Jste tu sice teprve pár dní, ale je na vás vidět, že jste hodně energický komunikativní trenér, který kolem sebe šíří dobrou náladu. Je to tak?
Já jsem strašný introvert (smích)...Ne dělám si srandu, už jako hráč jsem měl rád dobrou náladu. Razím i takovou teorii, že v dobré atmosféře se dobře pracuje. Když je atmosféra špatná a negativní, nedělá se dobře. Mám tedy rád, když je dobrá atmosféra, ale pochopitelně musí být i disciplína. To je pro mě nejdůležitější a pro Oldu to samé. Mám rád komunikativní způsob vedení tréninku, komunikativní způsob trénování vůbec. Komunikace je strašně důležitá, protože je potřeba vědět, jestli má hráč nějaké problémy. Jestli mu například někdy uvolnit, nebo přidat.

Vy budete vedle asistenta trenéra u A-týmu také působit jako trenér u juniorského celku. Máte už nějakou vizi?
Určitě. Zrovna s Oldou jsem to v HFK dělal, když jsem jako jeho asistent u A-týmu zároveň dělal trenéra B-týmu. Fungovali jsme bezvadně, měli jsem tam mladé kluky, které jsme občas doplnili o hráče, jenž se potřebovali rozehrát. Takže taková vize bude i zde. S vedením jsme to probírali a vybírali finální obrázek, jak to bude fungovat. Bude to pro mě velká výzva a moc se na to těším, protože budeme hrát prakticky ze všemi největšími kluby v Česku. Budeme chtít kluky dostávat co nejdříve do dospělého fotbalu.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies