FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Srbské ozvěny: Povídání s reprezentanty Paulem a Švarcem (díl třetí)

Srbské ozvěny: Povídání s reprezentanty Paulem a Švarcem (díl třetí) Z n o j m o - Na začátku října jsme začali s třídílným seriálem rozhovorů s Romanem Švarcem a Miroslavem Paulem. Ti v záři v Srbsku vybojovali s jihomoravským výběrem postup na amatérské EURO. Úspěšní reprezentanti a hráči divizních Tasovic jsou také úzce spjati s 1.SC Znojmo FK. S oběma jsme po úspěšné kvalifikaci podnikli rozsáhlý rozhovor, který mapoval jejich reprezentační misi. Touto závěrečnou části tedy zakončujeme velice zajímavé povídání.

 
 
 

PRVNÍ ČÁST ROZHOVORU

DRUHÁ ČÁST ROZHOVORU

Zaznamenali jste nějaké ohlasy z domova, chodilo hodně gratulací?
Roman Švarc: Něco určitě bylo. Kdo mě zná, tak ví, že na facebook dávám příspěvků nula, nula, nic, ale tentokrát jsem se pochlubil. Takže formou liků a komentářů tam něco bylo. (s úsměvem) Informace byly na webu jihomoravskýweb.cz a myslím, že fungoval aktuálně a na dobré úrovni, byly tam reportáže, rozhovory. Pak na webu 1scznojmo.cz. Ohlasy byly, nějaké gratulace i sms.

Pokud mohu soudit podle návštěvnosti stránek a ohlasů článku věnovaných tomuto turnaji na našem webu, tak to lidé hodně sledovali.
To jsem rád. Přispělo k tomu i to, že jako trenér mládeže občas spolupracuji na stránkách, takže jsem se snažil dodávat aktuální informace. Pochlubit se samozřejmě. (s úsměvem) Můžu říct, že jak jsme turnajem postupovali, ohlasy byly intenzivnější. Po druhém utkání mi například chodily gratulace ke vstřelené brance a po postupu už bylo sms více. Mělo to stoupající tendenci, možná i díky stránkám 1scznojmo.cz, kde si to lidi přečetli, protože je to hodně navštěvovaná stránka a také webu jihomoravskyfotbal.cz. Jak říkal Roman, potom jsme přijeli domů, nechat se poplácat po zádech. (smích)

Nominace na Euro samozřejmě ještě není známá. Zeptám se už ale takhle dopředu. Brali byste, kdyby pořádala turnaj ČR nebo byste se raději podívali do zahraničí?
MP: Možná by to doma bylo zajímavé, ale myslím si, že by bylo hezčí hrát někde v zahraničí. A hlavně v zemi, kde je fotbal sportem číslo 1. Je tam Polsko a Bosna, což jsou země, které mě moc nelákají. Pak je tam ale Německo a Severní Irsko, tam by zájem o Euro mohl být velký. Kdybych mohl vybírat, uvítal bych Irsko. Samozřejmě musí přijít prvně pozvánka a nominace.

RŠ: Nechci, aby to vyznělo, že se chlubím. Jednak si myslím, že jsme nepropadli a trenéři a realizační tým k tomu bude mít asi podobný přístup, že vezmou hráče, kteří si to vybojovali. Samozřejmě může přijít zranění, pracovní vytížení. Věřím, že základ týmu se udrží, byl bych rád i za partu, která byla skvělá. V otázce pořadatele EURA budu s Mirem souhlasit, ne že bych měl problém s konáním tady, ale rád bych se ještě podíval někam do ciziny.

Romane, ty jsi s 1.SC vyhrál Fotbalovou národní ligu a zažil tím pádem postup do první ligy. Je to možná těžká otázka, ale co stavíš výše?
Já už jsem na to někde odpovídal, že si postupu na Euro cením minimálně na stejné úrovni. S odstupem času bych dal možná výše trochu reprezentaci, z důvodu toho, že na tomto postupu jsem měl daleko větší zásluhy. Postup do první ligy byl také super, ale na hřišti jsem tolik nebyl. Člověk si váží většinou více toho, když na tom má větší podíl.

Jak je to u tebe Miro?
Já jsem o tom takhle neuvažoval, ale během toho co Roman odpovídal, tak asi ano. Když to vezmu z mládežnického hlediska, tak největším úspěchem bylo, že jsem se dostal do mládežnické akademie Sigmy Olomouc. Takže to byl takový mládežnický úspěch. Každopádně reprezentaci řádím asi nejvýše. Jak říkal Roman, každý je rád, když se na takovém úspěchu může podílet. Nechci se chlubit, ale myslím, že naše tasovické duo odvedlo v Srbsku dobrou práci. Hráli jsme spolu na straně, jsme na sebe zvyklí. Troufnu si říct, že v určitých fázích turnaje na naši spolupráci trenéři sázeli.

Úspěšný reprezentační turnaj teď převedu na vaše klubové působení. Tasovicím se asi nedaří, tak jak byste si představovali, může se nějak pozitivně projevit srbský úspěch i zde? (rozhovor byl pořízen na začátku října, od té doby se Tasovice dostaly ze sestupových pozic na jedenácté místo pozn. red.)
RŠ: Nemusíš to nějak zastírat, že se nám možná nedaří, nám se opravdu nedaří. Dokonce byly v kabině vtípky na naši adresu, že jsme v kvalifikaci na Euro odehráli tři zápasy za sedm bodů a v Tasovicích za osm utkání pět bodů. Nehledě na to, že Mira řval v Srbsku vítězné pokřiky, tak říkal, že si alespoň někde zařval. (smích) Člověku to dá asi nějaké sebevědomí, vidí, že fotbal umí, že to jde. Pro mě je to dopředu určitě motivace.

MP: Člověk si odpočne na takovém turnaji od zaběhnutého mechanismu, práce, trénování ve Znojmě, tasovický fotbal. Načerpá energii, myslím, že by to mohlo mít pozitivní vliv, byl bych jen rád.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies