FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

JUN: Aleksijević - Varnsdorf byl lepší, dělali jsme příliš chyb

JUN: Aleksijević - Varnsdorf byl lepší, dělali jsme příliš chyb Z n o j m o - Až ve Varnsdorfu skončila dlouhá sedmi zápasová série našeho juniorského týmu bez prohry. Na severu Čech jsme utržili vysokou porážku, trenér Petar Aleksijević viděl hlavní příčinu především ve velkém množství individuálních chyb. Navíc postrádal některé hráče. Kouč ale výmluvy nehledal, a to ani v dlouhé cestě, kterou museli jeho svěřenci do Varnsdorfu absolvovat.

 
 
 

Utkání ve Varnsdorfu, jak to tam probíhalo, proč nakonec takový špatný výsledek?
Chtěli jsme ve Varnsdorfu prodloužit sérii neporazitelnosti, i když jsme říkali, že se na nějaké série nedíváme. Bohužel musím uznat, že jsme narazili na soupeře, který byl ve všem lepší. Od začátku utkání byl Varnsdorf agresivnější, důraznější, takže i z toho hlediska si myslím, že jsme zcela zaslouženě prohráli. Tentokrát jsme nepodali tak zodpovědný a agresivní výkon, především individuálně. A právě z individuálních chyb jsme dostávali góly. Jak jsme se minule bavili, že kluci už pomalu nakukují do A-týmu, tak se pomalu snažíme doplňovat juniorku hráči z dorostu. Je to zcela přirozená záležitost.

Ali Alaca dostal za U19 červenou kartu a nemohl tak ve Varnsdorfu nastoupit. Jak moc vám chyběl v plánech, počítal jste s ním?
Určitě bych nechtěl z žádného z kluků dělat nějakou hvězdu, že bychom se bez něj neobešli. Samozřejmě, každý mladý hráč, kterého máme k dispozici, je důležitý. Víme dobře v jakém počtu hráčů se od začátku sezóny pohybujeme a čekali jsme i dlouhou na vyřízení registrace Aliho, i z toho důvodu je škoda, že nebyl k dispozici. Na druhou stranu platí za vlastní blbost. Ten trest je pro něj zcela oprávněný. Nedá se vymlouvat na dlouhou cestu, ani něco jiného, tak jak jsme po sedmi zápasech nikoho nevyzdvihovali, tak tentokrát nebudeme nikoho shazovat. Myslím a věřím tomu, že si kluci z prohry vezmou ponaučení a v příštím zápase se vrátíme k výkonům před Varnsdorfem.

Říkal jste, že se nechcete vymlouvat na dlouhou cestu, ale já se zeptám všeobecně i z pohledu ostatních týmů. Může to mít vůbec nějaké pozitivum, když hráči absolvují čtyři hodiny v autobuse, a pak mají podat výkon?
Varnsdorf má možná před sebou ještě delší cesty než máme my. Myslím, že je to určitě těžké, ale všichni jsme kdysi hrávali v dorostech, takže na to musí být kluci zvyklí. Vůbec se na dlouhou cestu nevymlouvám, ten výkon se nesmí opakovat. Důvod prohry je hlavně v tom, že jsme udělali hodně individuálních chyb. Tím jsme soupeře posadili na koně.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies