FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Grmela po Mostu: Duel se hodnotí špatně, výsledek neodpovídal dění

Grmela po Mostu: Duel se hodnotí špatně, výsledek neodpovídal dění Z n o j m o - Trenér Ludevít Grmela měl se svými svěřenci v neděli složitou situaci. V Mostě mu totiž chybělo několik hráčů. I proto by si někdo mohl říct, že to byl jeden z důvodů porážky. Náš kouč byl ale po utkání názoru, že minimálně na bod jsme měli. Výsledek dle něj neodpovídal dění na hřišti. „Měli jsme hodně akcí z krajních prostorů, kam jsme se dostávali dobrou kombinací. Nebyli jsme však schopni finální přihrávky správně nasměrovat na nabíhající hráče,“ viděl hlavní problém nuly na našem kontě vstřelených branek v tomto utkání.

 
 
 

Trenére, drtivá většina našich fanoušků utkání v Mostě neviděla, jak byste tedy pro ně zápas popsal a zhodnotil?
Zápas se mi hodnotí špatně, protože výsledek neodpovídá tomu, jak zápas vypadal. Most měl v patnácté minutě nepříjemnou střelu z vápna, kterou náš gólman dobře vytáhl ven, ale jinak v podstatě nic jiného neměl. Měli jsme hodně akcí z krajních prostorů, kam jsme se dostávali dobrou kombinací. Nebyli jsme však schopni finální přihrávky správně nasměrovat na nabíhající hráče. Góly, které jsme dostali, byly více méně po individuálních chybách, nebylo to, že by nás soupeř přehrál. Je ta také o získávání zkušenosti, máme některé mladé kluky, kteří mají na chybu v uvozovkách nárok, k fotbalu to patří.

Měl jste například výhrady k nasazení hráčů v utkání?
V tom nemůžu hráčům nic vytknout. Samozřejmě tam byla řada věcí, které bych mohl vytýkat, neobsazování prostoru, nevyužívání volných míst. Ale chcete to čas, naučit se s klukama třeba něco jinak. Na nasazení si ale nemohu stěžovat. Chvílemi občasná nedisciplinovanost, kdy si hráči vyčítají nesmyslné věci, které jsou ve fotbale běžné. Měli by se přesto přenést a rychle vrátit do hry, protože tak v zápase ztrácíme čas získat míč a něco vytvořit.

Vzal jste mi to trochu z úst. V předchozí odpovědi mluvíte o času. To je teď nejspíše hlavní?
Určitě. Už jsem to říkal při svém příchodu, že chceme v závěru podzimu vytěžit co nejvíce, ale buďme realisté. Nyní na nás dopadají problémy z předcházejících zápasů. Když jsem přišel, tak bylo zhruba sedm hráčů, kteří měli po třech žlutých kartách. Teď nás to pochopitelně rozhazuje. Věřím tomu, že kdybychom proti Mostu neměli vykartované obránce, tak jsme to tam uhráli s přehledem a v klidu. Teď budeme mít zase problém v útočné fázi, protože stále nebude moci hrát Žondra a vykartoval se Okleštěk. V současnosti skládáme mužstvo vzhledem ke kartám a zraněním dle možností. Snažím se z toho vytěžit co nejvíce. Věřím, že až bude tým v optimálním složení bez vykartovaných a zraněných, mužstvo bude dobré.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies