FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Dohráno FNL: Žižkov sestřelil Táborsko, Třinec zlomil čekání na výhru

Dohráno FNL: Žižkov sestřelil Táborsko, Třinec zlomil čekání na výhru Z n o j m o - Středa znamená jediné, další díl našeho ohlédnutí za děním ve Fotbalové národní lize tentokrát za 15. kolem. I to přineslo spoustu zajímavého. Tím úplně TOP je nejspíše překvapivá vysoká výhra Žižkova v Sezimově Ústí. Viktorka je vůbec králem tohoto dílu i z pohledu individuálních statistik. Ale pochopitelně jsme se nevěnovali jen Žižkovu. Zavítáme také do Opavy nebo třeba do Třince.

 
 
 

Demolice Táborska, katem Viktoria Žižkov

Táborsko si v letošní sezóně dlouho drželo gloriolu neporazitelného týmu, v minulých kolech už se mu ale tolik nedaří. Poslední dva zápasy znamenaly pro ambiciózní klub vždy porážku. Nejprve ve Zlíně a minulou sobotu i doma s Žižkovem. Ten del domácímu týmu lekci z efektivity a slavil výhru 4:0.

Utkání ale také nabídlo několik sporných situací, takhle je okomentoval trenér Táborska Petr Frňka na klubovém webu. „Soupeři chci pogratulovat k vítězství a ke třem bodům. V posledních čtyřech utkáních stojíme proti tlaku, kterému je těžké čelit… O to více bychom měli mít mentální síly, abychom ten tlak ustáli a nedopouštěli se tak triviálních chyb jako dnes. Standardka před prvním gólem vůbec být neměla. Bartošák, který měl žlutou kartu, měl být za chvíli po zahrání rukou vyloučen. A neodpískaná penalta na Džafiće? V každém případě to byl faul.“

Noví lídři statistik

Dlouhou dobu vládla individuálním statistikám FNL menší, či větší skupina hráčů. Nyní už má každá svého jediného lídra. Na čelo střelecké tabulky se dostal žižkovský Folprecht a v brankářské statistice vychytaných nul pak jeho týmový kolega Holý.

Zima, nezima, to v Opavě nehraje roli

V kalendáři máme listopad, což znamená, že už se nám pomalu blíží zima a venku přituhuje. I to je jeden z důvodů, které lidi odrazuje od návštěvy fotbalového utkání. Ne tak v Opavě, zde fanoušci chodí na fotbal i v počasí, které nevybízí k opalování. Na utkání se Sokolovem jich na tribunu přišlo na FNL nadstandardních 1823! A to se v tabulce Slezané pohybují na jedenácté příčce.

Šlágr kola odložen

Jedním z magnetů 15. kola Fotbalové národní ligy bylo utkání Táborsko - Žižkov. Ještě větším šlágrem však měl být souboj prvního s druhým, tedy Olomouce s Varnsdorfem. Toto utkání se ale nakonec neodehrálo a bylo odloženo na 29. listopadu. Olomouc má totiž ve svém kádru několik reprezentantů, a jelikož druhá liga reprezentační přestávku nezná, sáhlo se k tomuto řešení.

Konečně! Bylo o víkendu slyšet v Třinci

29. srpna a výhra nad Ústím nad Labem. To je datum, od kterého čekal Třinec na další výhru ve FNL. Té další se dočkal až v listopadu! Odnesl to regionální soupeř Frýdek-Místek. Třinec zvítězil 3:1 a mohl si tak oddechnout.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies