FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Aleksijević po Slavii: I přes prohru musím hodnotit zápas pozitivně

Aleksijević po Slavii: I přes prohru musím hodnotit zápas pozitivně Z n o j m o - I přes pondělní prohru juniorky 0:4 na Slavii hodnotil tento zápas trenér Petar Aleksijević v pozitivním duchu. Není divu, soupeř nastoupil v opravdu silném složení. Na hřišti například dirigoval hru v červenobílém dresu Karel Piták. V našem základu pak byli opět mladí hráči, za všechny můžeme jmenovat třeba sedmnáctileté Celika a Zdeňka Hříbka. Přesto jsme se v Praze statečně drželi.

 
 
 

Řeknu jedno jméno, Karel Piták.
Určitě se jeho přítomnost v utkání projevila. Ale zase na druhou stranu myslím, že naši středoví hráči se s tím dokázali docela slušně poprat. Měl jsem z utkání i přes prohru dobrý pocit. Dost dlouho jsme se drželi a vytvořili si v první půli i solidní šance. Musím pochválit výkon kluků, kteří se vůbec nezalekli, Slavia proti nám opravdu nastoupila v silné sestavě. My jsme měli opět několik kluků z dorostů, takže musím výkon hodnotit pozitivně.

Jak jste říkal, pro první půli jsme drželi se Slavii velice nadějný stav a prohrávali pouze o gól. Bylo těžké bojovat s tak silným soupeřem?
Kvalita Slavie byla samozřejmě obrovská a některé věci prostě nebylo v naší moci ubránit. Ke konci utkání už nám docházely i síly. Budu se opakovat, ale projevila se výrazně přítomnost Pitáka. Karel Piták do juniorské soutěže nepatří a hodně ji převyšuje, což myslím, samozřejmě v dobrém. Kluci byli trochu zaskočení, když viděli jaká sestava Slavie se rozcvičuje, poté ale byli příjemně překvapeni, a že se s každým dá hrát.

Vezmu to trochu z úsměvného hlediska. Po hřišti běhal v našem dresu například sedmnáctiletý Zdeněk Hříbek a proti němu v sešívaném dresu čtyřiatřicetiletý Karel Piták.
Mohl by mu být v podstatě otcem, ale nebylo to jen o Zdeňkovi. Byl tam Celik, který má sedmnáct let, Landšperský také. Sokol, Slavík, Bogner osmnáct let atd. Pro kluky jsou to obrovské zkušenosti. Když to srovnám třeba z utkáním v Příbrami (prohra 0:7 pozn. red.), kde jsme měli více méně stejnou sestavu, tam jsme nedokázali vzdorovat vůbec. Tentokrát to bylo jinak, což je pozitivní a je to posun. Jsme i daleko vyspělejší takticky.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies