FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Luboš Ilizi po Jihlavě: Na první zápas to fungovalo celkem fajn

Luboš Ilizi po Jihlavě: Na první zápas to fungovalo celkem fajn J i h l a v a - Dvacet minut žádná práce a z první střely gól. Brankáře Luboše Iliziho to však v sobotním remízovém utkání proti Jihlavě vůbec nerozhodilo a následně dvěma skvělými zákroky náš tým podržel. A v praxi ukázal, proč si ho Znojmo vyhlédlo. Jistota, klid a důležité zásahy, to vše v duelu zkušeného gólmana charakterizovalo a zdobilo.

 
 
 

Vypadalo to, že se v bráně budeš ze začátku nudit. První střela soupeře přišla až ve 21. minutě, bohužel z toho byl ale hned gól. To asi gólmana rozhodně nepotěší, i když to byla skvěle umístěná střela?
Trefil to zpoza hráče, z mého pohledu to udělal velice dobře. Lépe to trefit nešlo. Myslím, že naši obránci už nechtěli jít do těla, aby z toho nebyla penalta a on to pak trefil dobře za tyč, s tím už nešlo nic dělat.

Chuť sis ale v uvozovkách spravil ještě před přestávkou, kdy jsi dvěma parádními zákroky zlikvidoval dvě velké šance. Který zákrok byl pro tebe obtížnější?
Díky. Ta první střela byla zhruba z dvaceti metrů a na poslední chvíli mi uhla. Měl jsem co dělat, abych ji dostal nad bránu. Krátce poté tam byla střela na zadní tyč, která byla ještě tečovaná. Na poslední chvíli jsem dostal míč mimo bránu. Myslím, že tento zákrok byl o hodně těžší, protože jsem ji vyškrábl konečky prstů. Takový zákrok vždy potěší.

Nelze se nezeptat na souhru s obrannou čtveřicí. Fungovali to bez problémů?
Myslím si, že jsme jako tým hráli dobře. V obraně to fungovalo, ale ještě si na sebe musíme zvyknout. Aby věděli kluci co ode mě mohou čekat, a co můžu čekat já od nich. Na to, že jsme spolu hráli první zápas, tak to fungovalo celkem fajn.

Jihlava je prvoligovým týmem, příliš se ale do šancí nedostávala. Nečekal jsi, že budeš více zatížený?
Čekal jsem, že budu mít víc práce, ale někdy jsou dva důležité zákroky důležitější, než kdyby to bylo více práce, ale nic podstatného. Jsem rád, když se mi povede nějaký dobrý zákrok a můžu tým podržet.

Počasí zrovna nebylo do skoku. Jak se vůbec brankář vypořádává se zimou, když nemá dlouhou dobu práci. Prvních dvacet minut zápasu jsi nebyl v podstatě vůbec vytížený. To se asi s chladem těžko zápasí?
Je potřeba se dobře obléci. (s úsměvem) Máme dobré termo prádlo a před utkání jsem se natřel hřejivou mastí. Člověk se navíc zahřeje i na rozcvičce, pak už to musí nějak vydržet do konce zápasu. Posledních dvacet minut už to bylo cítit, nohy, hlava, ruky mi mrzly.

Ono to má pak určitě i vliv na na to, když přijde po dlouhé době střela. Člověk není tolik rozhýbaný, je ztuhlý.
Je to pravda, ale snažím se takové myšlenky odbourat a koncentrovat se na práci. I když kopeme nějakou standardku nebo roh, tak se snažím pořád hýbat a být v pohybu. I tak ale člověk vychladne, byla poměrně zima.

S Jihlavou se hrálo na umělé trávě, jaký je tvůj pohled na tento povrch?
Slyšel jsem, že umělka v Jihlavě je novější a kvalitní. Nebylo to tvrdé, bylo to poměrně fajn. Zápas určitě splnil svůj účel. Pokud to můžu porovnat s přírodní trávou, nikdo z hráčů nemá rád umělku, ale v takovém počasí je to nejvhodnější, co může být.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies