FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Trenér Grmela o zimní přípravě a před prvním mistrákem s Vlašimí

Trenér Grmela o zimní přípravě a před prvním mistrákem s Vlašimí Z n o j m o - Start jarní části Fotbalové národní ligy už nezadržitelně klepe na dveře. Pro náš tým se jaro načne sobotním utkáním ve Vlašimi. V rozhovoru s trenérem Ludevítem Grmelou jsme se pochopitelně věnovali tomuto nadcházející zápasu, ale dostali jsme se také k shrnutí celé zimní přípravy.

 
 
 

Trenére na začátek pojďme shrnout zimní přípravu?
Na naši herní přípravu se dá podívat celkově z mnoha pohledů, nechtěl bych to úplně rozebírat, to si rozebereme s hráči v kabině. Dalo by se říct, že průběh přípravy byl v pořádku, vyhýbala se nám zranění. Výsledkově to bylo nahoru, dolů, což v přípravách bývá. S tím jsme si až tolik hlavu nelámali.

V průběhu se nám sestava poměrně krystalizovala, byli jsme na tom dobře i herně. Bohužel posledních čtrnáct dní nás kosí chřipka, plno hráčů bralo antibiotika, takže jsme se v kabině v podstatě míjeli. Pak několik hráčů zranění a nemyslím tím jen z posledního utkání z HFK, ale vyplývající z trénování.

Zaplaťpánbůh se nám vyhnula svalová zranění, což je velice důležité. Potřebovali jsme ještě týden, abychom mohli říct, že jsem všichni zdravotně v pořádku. Nebude to optimální, ale samozřejmě do prvního utkání jsme udělali maximum, co se v zimní přípravě dalo.

Když se vrátíme k chřipkové epidemii i některým zraněním v posledních čtrnácti dnech přípravy, to jistě není ideální například z hlediska nacvičování určitých herních záležitostí?
Samozřejmě tyhle věci přípravu ovlivnily, ale nebyli jsme jediní. V současné době to například potkalo Plzeň. Některé z týmů mají větší a některé zase menší štěstí.

Důležitý byl v posledních čtrnácti dnech, týdnu přechod z umělé trávy na přírodní, což se nám ne úplně ideálně povedlo, i když se všichni snažili sehnat tréninkové plochy. I to je pro hráče určitá komplikace, ale jak už jsem zmiňoval o dalších klubech, někdo měl větší štěstí, někdo menší. Někdo měl větší prostor trénovat na přírodní trávě, někdo menší. Je to dané klimatickými podmínkami v naší oblasti. Musíme se s tím poprat jako všichni ostatní.

Taková obligátní a tradiční otázka. S čím do prvního mistrovského utkání jara proti Vlašimi?
Myslím, že všichni hráči a trenéři by pochopitelně chtěli bodovat stejně jako ostatní týmy. Je po třech měsících od konce posledního podzimní zápasu. Plno mužstev se změnilo, prostřídalo, doplnilo kádry. To stejné se stalo u nás, myslím si, že v celkem velkém množství a na zásadních postech.

Co je pro nás nějakým cílem, aby se na naši hru dalo koukat, i když je to nyní po přechodu na přírodní trávu obtížné. Samozřejmě potřebujeme bodovat, takže prvořadý je pro nás zisk bodů. Vyšvihnout se do středu tabulky a zmizet z pásma sestupu co nejrychleji.

FC Graffin Vlašim - 1.SC Znojmo FK
Sobota 7.3.2015 (14:30 hod.)

Očekáváte v prvním mistrovském utkání opatrný fotbal?
To si až tak nemyslím. Hodně je to dané z tabulkových pozic jednotlivých týmů, kolik mají bodů, co si mohou dovolit. Někteří půjdou čistě po bodech, budou hrát účelně. Budou ale i mužstva, které si budou moci dovolit hrát zajímavý fotbal. Nebude je to až tolik tížit, pokud by jim něco nevyšlo. Pokud jim to vyjde, budou hrdinové, že hrají pěkný fotbal. Pokud ne, nebude je to v tabulce až tolik trápit.

Matúš Lacko zůstává kapitánem i pro jarní část?
Volba kapitána bude dnes. Já sám jsem zvědavý, koho si kluci zvolí, protože je tady více adeptů na tuto roli. Myslím, že to bude zajímavá volba.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies