FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Trenér Grmela po Vlašimi: Dobrý taktický výkon a zasloužená výhra

Trenér Grmela po Vlašimi: Dobrý taktický výkon a zasloužená výhra V l a š i m - „Předvedli jsme dobrý, poctivý taktický výkon a zaslouženě zvítězili. Na soupeře jsme byli dobře připraveni a myslím, že jsme jej i zaskočili.“ To byla hlavní slova trenéra Ludevíta Grmely po úspěšném vstupu do jarní části Fotbalové národní ligy a výhře 2:0 nad Vlašimí. Právě zvolená strategie se ukázala v utkání jako jedna ze stěžejních bodů.

 
 
 

Úleva po úspěšném vstupu do jara a prvních třech bodech?
Nejde ani o úlevu, spíše kluci konečně splnili pokyny, které jsme si dávali a na co jsme se připravovali celou zimu. Takticky jsme to zvládli velice dobře, což je pozitivní. Domácí byli přemotivovaní, hráli tvrdě. Byli všude pozdě, z čehož pak vyplývaly karty. Nesoustředili se na hru a to si myslím, že bylo v náš prospěch velice důležité.

Jak vám bylo po úvodní neproměněné penaltě?
Samozřejmě to nikoho nepotěší, ani hráče, ani nás na lavičce, ale fotbal takový je. Obavy z toho, že bychom měli prohrát, jsem neměl. Vývoj utkání ukazoval spíše k remízovému výsledku.

Vypadalo to, že Vlašim měla za začátku opticky trochu navrch. Bylo to dáno taktickým záměrem?
Ze začátku to vypadalo, že má Vlašim optickou převahu. Byl to však náš taktický záměr a cíl, aby soupeř měl pocit optické převahy. Měl ji v podstatě jen na svoji polovině a do vyložených šancí se nedostával. Předvedli jsme dobrý, poctivý taktický výkon a zvítězili zaslouženě. Na soupeře jsme byli dobře připraveni a myslím, že jsme jej i zaskočili, což bylo na hřišti vidět. Nesmím zapomenout na další čisté konto, které kluky určitě povzbudí do dalších zápasů.

Kdybyste měl uvést okamžik, kde se utkání dle vás zlomilo? Byla to červená karta v první půli nebo něco jiného?
Kde se utkání zlomilo definitivně, byl moment, kdy Luboš Ilizi chytil penaltu. Tam byla definitiva. Kdyby domácí snížili na 1:2, mohlo být utkání ještě zbytečně dramatické, protože jsme ho měli dávno předtím rozhodnout.

Jsou to cenné tři body i s ohledem na vývoj v posledních čtrnácti dnech přípravy, kdy jsme měli řadu nemocných?
Jsou určitě velmi důležité, myslím, že tyto tři body doceníme až postupem dalších zápasů sezóny. Čekají nás těžké zápasy, máme obtížný úvodní los. Z bodů máme radost, ale jak už jsem zmiňoval, myslím, že je doceníme až časem.

 
 
 
 
Zápasový servis
fotogalerie
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies