FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Brankář Ilizi o penaltě: Kdyby soupeř snížil, bylo by to ještě těžké

Brankář Ilizi o penaltě: Kdyby soupeř snížil, bylo by to ještě těžké V l a š i m - Premiéru ve FNL za Znojmo jako hrom zažil v sobotu brankář Luboš Ilizi. Ve Vlašimi vychytal čisté konto a k výhře přispěl především v 77. minutě, kdy chytil za stavu 2:0 pro naše barvy penaltu vlašimskému Barákovi. Natáhl se k tyči a dobře kopnutý pokutový kop vyrazil na rohový kop. Zabránil tak možnému zdramatizování utkání.

 
 
 

Hned na úvod se zeptám, v jakém momentu ti bylo nejvíc úzko. Byla to penalta v druhé půli nebo jiný moment?
Myslím, že na začátku měla Vlašim nějakou šanci, kdy si hráč navedl míč z boku a trefil mě do nohy. Ale určitě ta penalta, bylo to okolo 77. minuty a věděl jsem, že je to dost důležitý moment. Kdyby soupeř snížil na 1:2, hnal by to vše dopředu a bylo by ho plné hřiště. Bylo by pro nás hodně těžké a náročné výhru udržet.

Tvůj penaltový zákrok byl o to těžší, že pokutový kop byl dobře kopnutý, přesně k tyči.
Byl dobře kopnutý, trefil to přímo k tyči. Trochu jsem si počkal a potom jsem se musel natáhnout, co to šlo a konečky prstů míč vyrazil. Za to jsem moc rád.

Nebál ses, že by se po úspěšném zákroku mohl ještě míč odrazit k soupeři?
Ne, věděl jsem, že když míč vyrazím, tak už půjde jen na rohový kop.

Nyní pojďme k dalšímu průběhu utkání. Vlašim hrála ve druhé půli vabank, bylo tam hodně centrů do vápna. Jak si tohle viděl ze svého pohledu?
Je to pravda. Všechny míče nakopávali do vápna, byly tam i rohové kopy, standardky. Do čeho se dalo, do toho jsem šel. Klukům jsem chtěl pomoc, protože pokud gólman vysoký míč vyboxuje nebo chytne, je to veliká podpora. Pokud jsem si ovšem myslel, že to není míč pro mě, tak jsem bránu zbytečně neopouštěl.

Před začátkem jara si říkal, že si vážíš každé nuly, i té v přípravě. Je ale toto čisté konto přece jen speciální?
Jak říkáš, vážím si každé nuly, i té v přípravě. Ale nyní se hrálo o body a tady je čisté konto velmi důležité nejen pro moje sebevědomí, ale i celého týmu.

Cítíte se klidněji, když víte, že máte před těžkým utkáním se Sigmou Olomouc v zádech tři body?
Každý zápas je jiný a něčím specifický. Určitě sebevědomí trochu vzroste, tři body jsou tři body a ještě z venku, má to pro nás hodnotu. Ale jaro teprve začalo a stále je před námi hodně utkání. Každý se chce zápas od zápasu zlepšovat, jsme rádi, že jsme zvítězili.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies