FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

První domácí utkání jara, do Znojma přijede Sigma s Kalvodou a Vašíčkem

První domácí utkání jara, do Znojma přijede Sigma s Kalvodou a Vašíčkem Z n o j m o - První domácí mistrovské utkání roku a hned zápas jako řemen. Na své půdě totiž přivítáme aktuálně vedoucí tým Fotbalové národní ligy Sigmu Olomouc. Pro naše fanoušky nejatraktivnější soupeř z celé ligy i z důvodu, že Hanáky trénuje Leoš Kalvoda a hraje zde také Václav Vašíček. Dokážeme i přes zdravotní komplikace navázat na podzimní výhru z Androva stadionu? Výkop utkání je naplánován na 14:30.

 
 
 

Chvíli se Sigma Olomouc jako největší favorit na postup zpět do první ligy ve FNL rozkoukávala. Její úvodní výsledky tomu také odpovídaly, pak však nastartovala motor na plné obrátky a momentálně se vyhřívá na první pozici s pětibodovým náskokem na druhý Varnsdorf.

1.SC Znojmo FK - SK Sigma Olomouc
Neděle 15.3.2015 (14:30 hod.)

Hanáci neztratili nic ze svého lesku ani přes zimní přestávku, naopak. V dohrávce podzimu porazili Varnsdorf a následně doma doslova přejeli v té době třetí Sokolov 7:0! Byl to tak jasný odkaz ostatním klubům, jdeme si pro postup!

Každý fanoušek znojemského fotbalu ví, že v Olomouci působí dvě persony ještě nedávno úzce spjaté s 1.SC. Sigmu vede jako trenér Leoš Kalvoda, jenž dosáhl s našim klubem historického postupu mezi elitu a v útoku pak řádí Václav Vašíček, jenž se blýskl v minulém utkání hattrickem.

Olomouc svůj kádr přes zimu ještě vybrousila. Obranu posílil ligový mazák Ondřej Kušnír, do formy se pomalu dostává Bystroň. Z hostování z pražské Slavie se vrátil Jakub Petr. Hanáci mají dostatečně široký a kvalitní kádr, na druhou ligu nadstandardní. I proto mohli na hostování právě do Znojma pustit trio Dreksa, Nepožitek, Svozil a do jiných klubů pak dalších několik hráčů, což můžete posoudit i z přehledu změn.

Přehled změn v kádru Olomouce:

Přišli - Petr Ševčík, Petr Vavřík (konec hostování v Opavě), Jakub Petr (konec hostování ve Slavii Praha), Ondřej Kušnír (Tobol Kostanaj), Lukáš Buchvaldek (z béčka).

Odešli - Pavel Dreksa, Jaroslav Svozil, Radim Nepožitek (Znojmo), Aleš Škerle (Bohemians Praha 1905), Tomáš Janotka, Adam Varadi (České Budějovice), Jakub Habusta (SFC Opava), Matěj Hýbl (Kolín) – všichni hostování), Zdeněk Zlámal (Bohemians Praha 1905), Václav Tomeček (Třinec).

Trenéři před zápasem

LUDEVÍT GRMELA (ZNOJMO): Myslím, že i za stavu, kdybychom byli kompletní, by byla Olomouc jednoznačným favoritem bez nějakých řečí kolem. V momentální situaci už se ani o favoritovi nemusíme bavit. Ať budeme na hřišti bojovat, dřít, dělat, co se dá, tak týdenní výpadek a to, že kluci dobírají antibiotika, se musí logicky někde projevit. Někteří se možná stihnou dát do neděle do pořádku a nastoupí, ale budou po nemoci a s týdenní absencí tréninku. Samozřejmě ale uděláme maximum, abychom zápas se ctí zvládli. (zdroj: sigmafotbal.cz)

LEOŠ KALVODA (OLOMOUC): Jedeme do Znojma s tím, že chceme bodovat. Je to kvalitní soupeř, uvidíme. Vyhráli ve Vlašimi, nastartovali se, myslím, že to bude kvalitní utkání. Do Znojma se rád vracím, zažil jsem tam dva super roky. Na utkání se těším.

NA PODZIM

SK Sigma Olomouc - 1.SC Znojmo FK 0:2 (0:1)
Branky: 17. Pázler, 90+3. Kovačić.

Porovnání týmů

10. místo v tabulce 22 bodů
23:24 skóre 1,4 gólů na zápas
5 čistých kont P-R-P-P-V forma
3 červené karty 6 bodů doma
1. místo v tabulce 38 bodů
43:15 skóre 2,5 gólů na zápas
8 čistých kont V-V-R-V-V forma
0 červených karet 14 bodů venku
 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies