FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Opora Tasovic M. Paul: V 1.SC jsem fotbalově vyrostl, bude to specifické

Opora Tasovic M. Paul: V 1.SC jsem fotbalově vyrostl, bude to specifické Z n o j m o - Stejně jako pro řadu jeho spoluhráčů, i pro něj bude středeční pohárový duel Tasovic proti našemu týmu hodně speciální a pikantní. Miroslav Paul fotbalově vyrostl právě v 1.SC a dodnes zde působí jako mládežnický trenér. Aktivní fotbalovou kariéru má však momentálně spojenou právě s Tasovicemi, kde patří k největším tahounům. „Jdeme si to především užít,“ hlásí takřka den do úvodního výkopu.

 
 
 

Jak moc je pro tebe utkání proti Znojmu specifické?
Specifické je to pro mě velmi, protože jsem proti Znojmu nikdy mistrovské utkání nehrál, vždy jen v přípravě. Bude to první soutěžní zápas proti klubu, ve kterém jsem vyrostl. Je nás v Tasovicích takových více. Vypíšeme i nějakou prémii do kabiny, kdyby se nám třeba povedlo vyhrát.

Pro Tasovice je nejen motivací porazit Znojmo, ale určitě i možnost střetnout se v dalším kole s prvoligovou Jihlavou?
Bereme utkání především tak, že si ho chceme užít, protože nás je v Tasovicích opravdu hodně, co jsme ve Znojmě hráli. Samozřejmě ta vidina, že bychom si mohli zahrát s ligovým mužstvem tam také je. Potřebujeme ale získávat především body v naší soutěži - v divizi.

Žije to momentálně v Tasovicích a Hodonicích středeční bitvou?
Včera jsme se o tom bavili, tenkrát na Duklu přišlo 1200 diváků, na druholigový Zlín ale třeba přišlo jen 300 lidí, což pro mě bylo zklamáním. Já osobně tipuju návštěvu kolem tisícovky. S ohlasů v Tasovicích a Hodonicích vím, že se tam chystá hodně lidí a i hodně lidí ze Znojemska.

Pojďme se nyní trochu s nadsázkou, úsměvem a hypoteticky zamyslet. Kdyby Tasovice Znojmo porazily, pustili by tě pak druhý den na ČAFKU (domovský stadion mládeže 1.SC)?
Nevím, jestli by mě sem pustili (s úsměvem), Ve Znojmě jsem vázán jako trenér mládeže, sportovně a fotbalově jsem ale v Tasovicích a chci odvádět co nejlepší výsledky, takže se samozřejmě budu Znojmo snažit porazit. Druhý den ráno však vstanu a půjdu trénovat mládež za Znojmo.

Ty jsi ještě určitě zažil mládežnická derby Znojma s Tasovicemi?
Zažil jsem je v žácích, zažil jsem je i na poli trenérském, když jsem trénoval mladší dorost a hráli jsme krajský přebor. Vždy to byly vyhecované zápasy. V Tasovicích byla vždy horká půda, myslím si, že to tak i zůstalo a věřím, že to bude horká půda i pro Znojmo.


2. MOL CUP
Středa
26. srpen
17:00 hod.
Facebook Twitter

SOKOL TASOVICE

1.SC ZNOJMO FK

Tasovice
 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies