FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Penaltový specialista? Necítím se tak, usmívá se Jirka Doleček

Penaltový specialista? Necítím se tak, usmívá se Jirka Doleček Z n o j m o - Světlých chvilek sice nebylo při sobotní prohře s Baníkem Ostrava v Tipsport lize mnoho, ale některé se našly. Brankář Jirka Doleček v první půli zlikvidoval pokutový kop útočníka Szotkowského a díky tomu skončila první půle bezbrankovou remízou. Pro Jirku je to již několikátá chycená penalta za poslední dobu. Jako penaltový mág se ale dle svých slov necítí.

 
 
 

Když jsme si v minulosti povídali po zlikvidované penaltě, padla v nadsázce zmínka i penaltový specialista. Proti Baníku si chytil další pokutový kop, několikátý v řadě. Tak teď už můžeme s klidem říct, že penaltový specialista opravdu jsi? Cítíš se tak?
Necítím se tak. Někdy to vyjde, někdy ne, i když je pravda, že mi to poslední dobou vychází často. (s úsměvem) Jsem sice rád, když chytím penaltu a pomůžu klukům, ale když se prohraje není to zase tak příjemné.

Byl to risk nebo jsi dopředu věděl, co podnikneš?
Chtěl jsem jít k levé tyči. Szotkowského už jsem jednou viděl penaltu kopat a směřoval ji právě na tuto stranu.

Penalta? Žádný strach! Jirka Doleček opět ukázal, že v této disciplíně je expert, takhle chytil penaltu Szotkowského v zápase s Baníkem.

Zveřejnil(a) 1.SC Znojmo FK dne 16. leden 2016

Jsou brankáři, kteří si dělají evidenci hráčů, kdo proti nim penaltu kopal, zda ji proměnil, neproměnil, kam ji zahrával. Vedeš si také záznamy?
Záznamy si dělám, píšu si to. Vedu si takovou evidenci. (s úsměvem)

Takže kdyby jsme se hypoteticky někdy setkali opět s Baníkem a penaltu šel kopat Szotkowski, zalovil bys v záznamech....
Samozřejmě by mi to pomohlo, pamatoval bych si to, že ho mám v notýsku zapsaného. Ale mohl by jít někdo jiný a to by potom bylo horší. (s úsměvem)

Pojďme celkově k utkání. Jak bys jej zhodnotil? Po remízové první půli nakonec prohra 0:3...
Můžu hodnotit první poločasy, ve kterých jsem chytal. V úvodním utkání se nám moc nepovedl, teď už to bylo trochu lepší.

Hrálo hodně hráčů na zkoušku, jak si tenhle fakt viděl ze svého pohledu ve hře?
Není to úplně jednoduché, musíme se přizpůsobit. Ale je to tak na začátku každé přípravy, neznáme se, nevíme, co od sebe můžeme na hřišti čekat. Důležitá je komunikace.

Jak už bylo zmíněno, Baník měl mírně navrch i v první půli. V čem dělal největší problémy?
Baník hodně presoval, po celý zápas intenzivně napadal naši rozehrávku. Myslím, že pokud takhle bude Baník pokračovat, nasbírá určitě více bodů než na podzim.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies