FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Věřil jsem si a taky mi sedly otázky, říká trenér Kučera o profilicenci

Věřil jsem si a taky mi sedly otázky, říká trenér Kučera o profilicenci Z n o j m o - Minulý týden ve čtvrtek prožil Radim Kučera ve své trenérské kariéře velký milník. Úspěšně totiž na Slovensku složil zkoušky na profesionální trenérskou licenci. Právě tomuto tématu se věnoval v rozhovoru se znojemským lodivodem Znojemský deník.

 
 
 

Oddechl jste si, že už máte zkoušky za sebou?
Dva roky bylo náročné vše skloubit. Jako asistent jsem náplň neměl až tak stresující, když jsem se stal hlavním trenérem ve Znojmě, měl jsem to náročnější. Jezdit na Slovensko do školy, učit se. Jsem rád, že mám všechno za sebou a zdárně. Teď už se můžu čistě koncentrovat na fotbalovou stránku a na Znojmo.

Jak vypadala závěrečná zkouška profilicence?
Nejprve jsem obhajoval diplomovou práci, kterou jsem měl o německých fotbalových ligách, k tomu jsem vytvořil prezentaci. Vytáhl jsem si pak otázku skauting o vyhledávání hráčů, z didaktiky jsem dostal za úkol vyřešit tréninkový proces v nějakém rozestavení proti jinému, měl jsem presinkovou obranu. Musel jsem nakreslit, popsat a říct, jak bych to prováděl v tréninkovém procesu.

Sedly vám otázky, nebo vás komise podusila?
Myslím si, že mi sedly otázka, a měl jsem i výhodu, že jsem se připravoval, protože až v pondělí jsme zahájili přípravu. Celkem jsem si věřil, ale nervozita tam samozřejmě byla. Moc mě však nedusili, na otázky jsem docela zdárně odpovídal. Zkouška trvala tak hodinu a půl.

Obohatily vás dva roky studia?
Jsem samozřejmě obohacený, protože jsem se naučil plno věcí. Předtím jsem nikdy nedělal prezentace nebo analýzy. Teď myslím, že si třeba na přednášku dokážu nachystat prezentaci ve slušném formátu, taky už slušně zanalyzuji zápas. Vytvořil jsem diplomovou práci, což jsem předtím v životě neudělal. Hodně mi daly i poznatky, že jsme všechny srazy zaměřovali na slovenskou reprezentaci A týmu i jedenadvacítky.

CELÝ ROZHOVOR NA WEBU ZNOJEMSKY.DENIK.CZ

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies