FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Umístění nebylo dobré, ale Tipsport liga svůj účel splnila, říká David Helísek

Umístění nebylo dobré, ale Tipsport liga svůj účel splnila, říká David Helísek Z n o j m o - Absolvované zimní přípravy už by na dvou rukách nespočítal. Krajní obránce David Helísek patří v týmu k nejzkušenějším hráčům a zimních drilů zažil opravdu velmi hodně. V našem rozhovoru jsme rozebírali poslední přípravné utkání s Frýdkem-Místkem a také celé účinkování v Tipsport lize. David v ní patřil k našim nejvytěžovanějším hráčům.

 
 
 

Davide, ve středu proti Frýdku-Místku (remíza 1:1 pozn. red.) jsi odehrál jako jeden z mála celý zápas. Můžeš ho tedy z hráčů nejlépe zhodnotit, jak si ho viděl?
Byla to asi zasloužená remíza, každý chvilku tahal pilku. V druhé půli jsme měli ale více šancí než Frýdek a možná jsme mohli vyhrát. Remíza je ale vzhledem k průběhu asi spravedlivá.

Kvůli novým hráčům na zkoušku si nastoupil netradičně na levém kraji obrany, jak ses s tím vypořádal?
Je to trochu jiné než z pravé strany. Jsem zvyklý si krýt míč levou nohou, takže to byl trochu problém. Ale co se týče taktiky, tak je to v podstatě stejné.

Zápasem s Frýdkem se pro nás zakončila Tipsport liga. Nakonec jsme skončili s jedním bodem na čtvrtém místě. Nečekal si, že zvláště prvoligové soupeře potrápíme více?
Samozřejmě jsme chtěli skončit v tabulce výše, ale výsledky v této fázi nejsou až tak důležité. Spíše hra. Přišlo hodně hráčů na zkoušku, takže vázla souhra. S Baníkem jsme asi vyhořeli, ostatní zápasy byly od nás na úrovni. Umístění špatné, ale účel to splnilo.

Je pro tebe oproti mistrovské sezóně náročnější hrát tyto přípravná utkání s hodně hráči na zkoušku?
To je v každém klubu stejné, vždy chodí noví hráči na zkoušku. Hráči se musí ukázat, na nás je, abychom jim v tom trochu pomohli. Oni nás tak neznají a mají těžší si zapamatovat tolik jmen, než my dvě, tři jména....Hodně hráčů, co hrálo na podzim v základní sestavě, do Tipsport ligy nezasáhlo, Okli, Vesi, Cihla (Okleštěk, Veselý, Cihlář pozn. red). Takže i ti chyběli.

Dalším znakem těchto dní je mnohdy velká zima. Mě osobně se zdá, že je tužší než ta minulá. Jak s tím bojuješ?
Zima mi ani tolik nevadí, spíš mi vadí, když napadne hodně sněhu. Ještě horší je, když je kolem nuly a je bahno. Teď je to celkem v pohodě. Je sice zima, ale svítí slunko. Dá se to zvládnout.

Ty jsi velice zkušený hráč a zažil si už opravdu mnoho příprav. Je něco, co tě ještě dokáže v zimní přípravě překvapit?
Už asi ne. Když jsme začínal v mužích, tak se mi zdálo, že začátky příprav byly hodně náročné na běhání, ale asi to jde takhle s dobou, že se to mění.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies