FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

V pískání ruk je trochu guláš, říká Šamánek po školení fotbalových pravidel

V pískání ruk je trochu guláš, říká Šamánek po školení fotbalových pravidel Z n o j m o - V programu zimní přípravy na jarní část Fotbalové národní ligy bylo minulý týden ve čtvrtek i školení fotbalových pravidel za účasti člena profesionální komise rozhodčích pana Dofka. V rozhovoru pro Znojemský deník vyjádřil své pocity z celého semináře náš záložník Rosťa Šamánek.

 
 
 

Kdy se píská ruka a kdy ne? Jde o tradiční dilema, které se řeší při fotbalových zápasech. Útočník druholigového Znojma Rostislav Šamánek si stejně jako jeho spoluhráči ve čtvrtek vyslechl seminář týkající se fotbalových pravidel, kde se posuzování ruk ve vápně rozebíralo. „Tato problematika se řešila tak jako každý rok. Abych pravdu řekl, sám pořád úplně nevím, kdy se má ruka pískat," uznal šestadvacetiletý forvard.

Podle Šamánka i přes daná pravidla sudí v utkání rozhodují spontánně. „Pravidlo je podle mě vyloženo trochu nepřesně. Nemyslím si, že se podle něho rozhodčí stoprocentně řídí. Je to spíš na citu, jak se rozhodne v danou chvíli," mínil Šamánek.

Při posuzování ruk je nutné přednostně zohlednit úmysl fotbalisty. „Když má hráč ruku na zemi a v přirozeném pohybu, tak to ruka prý není. Pak existují i nějaké výjimky. Trošku v tom byl guláš," povídal rychlonohý útočník.

CELÝ ROZHOVOR NA WEBU ZNOJEMSKY.DENIK.CZ

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies