FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

S trenérem Radimem Kučerou o kádru, hráčích na zkoušku a posilách

S trenérem Radimem Kučerou o kádru, hráčích na zkoušku a posilách Z n o j m o - Posily. To je jistě slovo, které momentálně v tomto období nejvíce zajímá znojemské fanoušky. Tohoto tématu se také drží rozhovor s trenérem Radimem Kučerou. Je třeba říci, že leden v tomto ohledu nebyl úplně plodným měsícem. Znojemský musel oželet i doposud nejzvučnější posilu Zorana Danoskiho, jenž v tomto týdnu přípravu ve Znojmě ukončil. 1.SC ale rozhodně na poli dalších potencionálních posil nezahálí. Více už v rozhovoru.

 
 
 

Máme za sebou takřka první měsíc zimní přípravy, před ní bylo avizováno, že budeme posilovat. Zatím je to ale pro vás asi trochu mrzuté, protože z hráčů na zkoušku se žádný nechytil, v podstatě pouze Petr Vavřík...
Situace se nějakým způsobem vyvíjí. Jak jsme si to "namalovali" v prosinci, tak to úplně jednoduché není. Situací kolem potencionálních posil se vyvíjí složitě, protože působí v nějakých klubech a vždy je to i o tom jednání s daným klubem a hráčem. Musíme čekat a respektovat kluby, které jsou ve fázi přípravy a připravují se na první ligu. Doufám, že to vše dopadne tak a posily k nám dorazí.

Posila, která k nám doposud dorazila jako jedna z těch zvučnějších, byl Zoran Danoski. Zapojil se do tréninkového procesu, odehrál i přípravné utkání s Frýdkem-Místkem, měli jsme o něj zájem. Ovšem jeho zdravotní stav nebyl stoprocentní a i z toho důvodu jsme s ním nemohli uzavřít smlouvu. Po domluvě s hráčem jsme se rozhodli, že se dá na jaře do pořádku v Makedonii a v létě se uvidí.

Ostatní hráči, kteří tu byli na zkoušku - Daniilse Ulimbaševse (pozn. red.) jsme poslali pryč, protože to nebyl takový typ hráče, který by nám zapadl do konceptu. Čekal jsem o něho více, že bude více pracovat v defenzivě, což mi neukázal. Alexej Chereda (pravý obránce pozn. red.) je tady na zkoušce stále a v sobotu si ho proti Skalici vyzkouším ještě na jiném postu a rozhodneme se. Vypadá zajímavě, ale na postu, kde hrává, nás bota netlačí. Zbytek posil máme rozjednaných. Myslím, že se to bude stále hýbat, do začátku jarní části FNL zbývá pět týdnů, takže je tu stále prostor.

VE ZNOJMĚ KONČÍ PAVEL LAPEŠ, V PŘÍPRAVĚ NEPOKRAČUJE DANOSKI

Ve Znojmě už nebude na jaře působit útočník Pavel Lapeš. Ten byl v minulých dnech na zkoušce v Opavě, ovšem z plánovaného hostování nakonec sešlo. Nyní si hráč hledá angažmá. V přípravě nepokračuje ani Zoran Danoski. S ním se počítalo jako s posilou pro jarní část FNL, ovšem nakonec rozhodl zdravotní stav.

Můžete říct, z které oblasti jsou potencionální vytipované posily?
Je tam hráč s prvoligovými zkušenostmi, jsou tam i hráči, kteří se bijí v konkurenci silného prvoligového týmu o místo v základní sestavě. Ve velké konkurenci potřebují hrávat, čekáme, jak to vše dopadne. Máme i nějaké další tipy, kdy k nám přijdou hráči na zkoušku. Jsou tam i hráči z druhé ligy. Věřím, že situaci zvládneme a minimálně dvě posily můžeme čekat.

Vedení se v zimní přestávce povedlo udržet všechny opory, což vás může uklidňovat...
To je velké plus. Kádr zůstal celý pohromadě. Bohužel nás opustili hráči, kteří nebyli tolik vytížení, tudíž jsme jim umožnili možnost toho, aby někde hráli. Pro hráče je vždy těžké, když půl roku nehrají nebo nastupují jen za juniorku. Je to pro ně frustrující. Vždy je lepší, když zkusí štěstí někde jinde, chytnou se a psychicky je to zvedne nahoru.

Mužstvo tedy zůstalo v podstatě pohromadě, ale opravdu chceme posílit. Nechceme dělat nějakou abnormální obměnu, ale víme, kde nás tlačí bota a chceme zde zvýšit konkurenci. Když je kádr stále pospolu, tak také potřebuje cítit nějaký impuls a hráči, kteří hrávali v základní sestavě, potřebují cítit tlak, že místa nemají zadarmo a jisté. Noví příchozí hráči vždy vytváří konkurenci a nejistotu hráčů, kteří si myslí, že mají vyhráno a budou nastupovat jasně v základní sestavě. Musí na sobě neustále pracovat. Což byl náš úkol a stále je.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies