FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Děkuji fanouškům, ocenění si velmi vážím, vzkazuje nejlepší hráč loňské sezóny Luboš Ilizi

Děkuji fanouškům, ocenění si velmi vážím, vzkazuje nejlepší hráč loňské sezóny Luboš Ilizi N i t r a / Z n o j m o - Minulé léto jste mohli hlasovat v anketě o Nejlepšího hráče 1.SC sezóny 2014/15. Nejvíce hlasů, od vás fanoušků, obdržel slovenský brankář Luboš Ilizi. Charismatický gólman už sice ve Znojmě nepůsobí, ale 1.SC stále sleduje a drží mu palce a také na dálku poděkoval fanouškům. Jak to víme? Při únorové návštěvě Nitry v rámci přípravného utkání jsme se právě s Lubošem setkali a při této příležitosti podnikli rozhovor.

 
 
 

Luboši, patří ti ocenění pro Nejlepšího hráče sezóny 2013/14. Před tebou jej získal také gólman - Vlasta Hrubý...
Jsem velmi rád, že jsem získal toto ocenění, fanouškům děkuji. Přede mnou ho získal Vlasta Hrubý, výborný gólman, takže si toho velmi vážím.

Ty jsi byl ve Znojmě "pouze" půlrok. Překvapilo tě, že si za tuto dobu dokázal získat srdce fanoušků? Překvapilo tě i to, že jsi získal nejvíce hlasů?
Nevím, neumím si to vysvětlit. Možná, že to bylo i vystupováním. Možná i proto, že se hodně hlasovalo na sociálních sítích a hodně lidí mě zná, i z jiných klubů. Sledovali mě, jak se mi daří a hlasovali pro mě. Určitě i to mi pomohlo, abych tohle ocenění získal.

Na co ve Znojmě nejraději vzpomínáš? Nemusí to být jen nějaký konkrétní zápas, ale všeobecně.
Vzpomínám hlavně na to, že okolo mě ve Znojmě pracovali dobří lidé, byl výborný kolektiv. Měl jsem to tam velmi rád, město, spoluhráče, atmosféru, fanoušky, stále budu na Znojmo vzpomínat v tom nejlepším a stále mu fandím.

Zmínil si, že stále fandíš. Sledoval si úspěšnou cestu Znojma na podzim?
Sledoval. Klobouk dolů. Znojmo ukázalo, že má kvalitu a potenciál. Myslím si, že když bude takto pokračovat, tak bude určitě hrát první ligu.

Hráči odcházejí, přicházejí, tak to zkrátka v profesionálním fotbale chodí, ale nelituješ toho, že jsi ze Znojma odešel, když se teď daří?
Lituju toho, že jsem odešel ze Znojma kvůli partě, kvůli těmto věcem. Na druhou stranu jsem šel do Maďarska chytat první ligu. Bylo tam také výborné, takže z tohoto pohledu nelituju. Je to fotbal, profesionální život.

Tvé kroky vedly v létě do Maďarska...
Chytal jsem v Békéscsabě, což byl nováček v maďarské nejvyšší soutěži. Zápasy byly těžké, v některých utkáních jsme ztratili body v posledních minutách. V Maďarsku chodí na stadionu hodně lidí, zápasy mají úroveň, náboj. Byl jsem rád zato, že jsem zde mohl chytat první ligu.

Jak bude nyní vypadat tvoje budoucnost, pokud můžeš prozradit?
Momentálně jsem v Békéscsabě ukončil kontrakt a čekám na nové angažmá. Určitě bych si chtěl zachytat v první lize, ať už opět v Maďarsku nebo někde jinde.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies