FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Výhra s Hradcem nám pomohla, věřím, že se odrazíme, říká kapitán juniorky Roman Nehyba

Výhra s Hradcem nám pomohla, věřím, že se odrazíme, říká kapitán juniorky Roman Nehyba Z n o j m o - Naše juniorka zažívá v této sezóně hodně velké výsledkové výkyvy. Nedávno vysoko podlehla Dukle Praha a v pondělí naopak slavila svoji historicky nejvyšší výhru v lize. K rozhovoru jsme si pozvali kapitána Romana Nehybu a zeptali se ho mimo jiné i na tento kontrast. Rodák z Třebětic věří, že pondělní rekordní výhra nad Hradcem juniorku vyšvihne k stabilnějším výkonům.

 
 
 

Romane, jakožto kapitána juniorky se tě musím na úvod zeptat. Čím to, že poměrně nedávno prohrajete vysokým rozdílem, a pak přijde utkání z Hradcem, kdy zvítězíte 6:1? Proč takové výkyvy?
...Také to vůbec nechápu, nedovedu si vysvětlit, čím to je. Už na Dukle jsme hráli v hodně dobré sestavě (prohra 2:8 pozn. red.) a věřil jsem, že tam něco uhrajeme. V první půli jsme hráli dobře. Jenže ve 40. minutě to bylo 3:2 pro Duklu a nakonec první část skončila 5:2, to je neuvěřitelné. Před utkáním s Hradcem bylo vidět, že jsme hodně namotivovaní odčinit vysokou prohru z Prahy, a urveme to za každou cenu.

Juniorskou ligu hrajeme již třetím rokem, přičemž pondělní výhra nad Hradcem 6:1 je historicky naší nejvyšší. Překvapilo tě, že utkání skončilo až takovým rozdílem?
Trochu mě to překvapilo, protože jsem myslel, že to bude na malé umělce bojovný zápas a Hradec nedá nic zadarmo. Začátkem druhé půle už jsem ale věděl, že to zvládneme.


25. kolo JL
Čtvrtek
17. března
15:00 hod.
Online přenos Twitter

1.SC ZNOJMO FK

FK JABLONEC

ŠATOV

Ty jsi vedle kapitánského postu v juniorce samozřejmě i hráčem A-týmu. V juniorce v poslední době hraješ na postu defenzivního záložníka a v podstatě supluješ podzimní post Nepa (Radim Nepožitek pozn. red.) v Áčku. Jak ti to vyhovuje?
Raději mám ofenzivnější post. (s úsměvem) Celý můj fotbalový život mě to táhlo dopředu, začínal jsem dokonce jako útočník. Ale beru pozici jakou mám a snažím se na ní odehrát zápas vždy co nejlépe. Musím se s tím ještě srovnat, někdy se moc tlačím do zakončení a chybím v defenzivní fázi. Snad to do sebe dostanu (s úsměvem)

Pojďme zpět k pondělní výhře s Hradcem. Věříš, že by se tímto utkáním mohla nastartovat nějaká stabilnější série bez vysokých proher?
Věřím, že hned s Jabloncem výhru s Hradcem potvrdíme a uhrajeme dobrý výsledek, a že i další utkání odehrajeme se ctí a nebudeme prohrávat takovým způsobem. Další věci jsou body, nechceme být poslední.

Jak bylo zmíněno, patříš i do Áčka, které má teď vlivem odloženého utkání dlouhou pauzu, tudíž se jen trénuje. Čítám, že kvituješ, že si místo tréninku můžeš zahrát zápas?
Určitě je to lepší, každý fotbalista raději hraje, než trénuje. I v Juniorské lize jde samozřejmě o mistrovská utkání, do kterých se snažím dát vše. Když přijdou pomoci i hráči Áčka, tak je sestava kvalitnější a hraje se lépe.

Jak to hráči, kteří hrají jen za A-tým, vnímají, že je tak nezvykle dlouhá pauza?
Samozřejmě by raději hráli, ale berou to tak, jak to je. O to víc se těší na další mistrák.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies