FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Galský kohout udeřil v druhé půli, Kuba Pokorný absolvoval svůj reprezentační debut

Galský kohout udeřil v druhé půli, Kuba Pokorný absolvoval svůj reprezentační debut Z n o j m o - Městský stadion ve Znojmě zažil další fotbalový svátek v podobě mezinárodní přípravného utkání mezi reprezentacemi do 20 let České republiky a Francie. Velký den zažil také rodák z Višňové a odchovanec 1.SC Znojmo Jakub Pokorný. Ten si užil reprezentační atmosféru přímo na hřišti a připsal si tak svůj reprezentační debut. Po vyrovnané první půli, v které měl ale více nebezpečných možností český tým, ovládl druhé dějství soupeř, který udeřil dvakrát v rozmezí pouhé minuty.

 
 
 

ČR U20 - FRANCIE U20 0:2 (0:0)

Branky: 63. Diallo, 64. Guirassy
ŽK: 2. Rys, 55. Machuča – 31. N´Tcham, 38. Ounas, 76. Diallo
Rozhodčí: E. Marek – R. Hájek, Z. Dobrovolný
Diváci: 1083

Sestava ČR: Staněk – Toml "C", Rys, Buchvaldek (69. Rybička), Kulhánek, Yunis (69. Hykel), Takács, Suchan (46. Pokorný), Šural, Sadílek, Machuča.

Sestava Francie: Escales (46. Kamara) – Fulgini (62. Confais), Niakhate, Diallo, Kemen, Ounas (82. Mukiele), Kilic (62. Slidja), Mousset (46. Bamba), Dembele (46. Guirassy), N´Tcham (46. Konate), Blin.

Ještě před samotným výkopem byla uctěna minutou ticha památka obětí teroristických útoků v Belgii a také zesnutí jednoho z nejlepších fotbalistů historie Johana Cruyffa. První výraznější možnost mohla vidět více než tisícovka diváků ve 14. minutě, kdy se v obrovské šanci objevila největší hvězda Francouzské reprezentace Moussa Dembele. Jeho projektil zastavilo až břevno. Naše reprezentace kontrovala šancí Buchvaldka, který byl však zastaven precizním obranným zákrokem.

V 32. a 35. minutě se mohl stát hrdinou olomoucký Yunis. Nejprve hlavičkoval těsně vedle a poté neproměnil samostatný nájezd na brankáře. Další velké šance už první půle nenabídla a tak se šlo do kabin za stavu 1:1.

V druhé půli se znojemští diváci dočkali kýženého okamžiku. Trenér Českého národního týmu Martin Svědík poslal do hry hráče 1.SC Znojmo Jakuba Pokorného. Pro Kubu to byl debut v reprezentaci. On i jeho spoluhráči museli čelit nepříjemným "nájezdům" Francouzů. Náš soupeř byl nebezpečnější a dával o sobě vědět. V 61. minutě vyslal jedovku směr brána Ounas, ovšem fantastický zákrok předvedl brankář Staněk. O dvě minuty už byl ale krátký na hlavičku Abdou Dialla z rohového kopu. A vzápětí bylo ještě hůře Sehrou Guirassy přidal z bezprostřední blízkosti pojistku na francouzské vedení.

V 75. minutě mohl prožít při svém debutu gólovou chvilku Kuba Pokorný, po rohovém kopu mu ale míč nesedl ideálně a lopta skončila vedle brány. Skóre tak zůstávalo pro naše barvy stále nepříznivé. Hosté mohli svůj náskok ještě zvýšit, ovšem ani Slidja, ani Konate, se neprosadili. Francie tak využila ve druhé půle větší efektivity, naopak svěřenci trenéra Martina Svědíka mohou litovat neproměněných příležitostí z první půle.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies