FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

V přípravě se trápíme. Prohra s Pískem důrazným varováním

V přípravě se trápíme. Prohra s Pískem důrazným varováním P í s e k - Vylepšit si pohodu a získat první výhru v zimní přípravě, takový byl plán v přípravném utkání proti třetiligovému Písku. Jenže jedna věc je mít plán a druhou záležitostí je realita, a ta pro nás nebyla vůbec přívětivá. Domácí nám vstřelili pět gólů a zaslouženě zvítězili. Nepovedený první poločas se nám sice povedlo utlumit snížením v jeho závěru, hned v úvodu druhého dějství jsme však inkasovali na 3:1. Účastník ČFL už se poté soustředil na rychlé brejky a dva také využil.

 
 
příprava, sobota 4.2.2017
FC Písek fotbal - 1.SC Znojmo FK  5:2  (2:1)
Branky: 7. a 29. Voráček, 47. a 85. Froněk, 75. Řezáč - 43. Kirschner, 67. Teplý
FC Písek fotbal: Varyš - Sajtl, Rendla, Havel, Řehák, Milec, Froněk, Held, Voráček, Řezáč, Vaněk
Náhradníci: Jevčák, M. Held, Hrachovec, Zeman, Holub
1.SC Znojmo FK: Konvalina - Helísek (46. M. Holub), Rapouch, Svozil (46. Odehnal), Javůrek (46. Urbančok), Šamánek (46. Teplý), Motal, Nepožitek (46. Novák), Lyras, Klíma, Kirschner

Komentář k zápasu

Trenéru Kučerovi chyběli pro utkání Njire, Mezlík, Štrombach, Bogner, Cihlář, Bogner, Chereda a Štěpanovský. Poprvé v přípravě zasáhl do utkání útočník U19 Radoslav Novák a také řecký hráč na zkoušku Georgios Lyras. Písek nastoupil od první minuty do zápasu s velkým elánem, my naopak jako tradičně začátek utkání příliš ideálně nezvládli. Naším dlouhodobým problémem je, že inkasujeme jako první. Doposud tomu bylo ve všech dosavadních utkáních v přípravě a bylo tomu tak i na jihu Čech. V 7. minutě přišel centr z pravé strany, následnou hlavičku sice brankář Konvalina jemně tečoval. Do prázdné brány ale dorážel naprosto osamocený Martin Voráček a soupeř šel překvapivě, nikoliv však nezaslouženě, do vedení.

V kombinaci jsme měli dominovat, dlouho se to však nepotvrzovalo. Když se k tomu přidaly prohrané osobní souboje, vyplynulo z toho, že první střelu na bránu jsme měli až kolem třicáté minuty, kdy to zkoušel Lyras. Krátce na to ovšem udeřilo na druhé straně, Jihočeši dokázali těžit z našich chyb a trestat je. Byl to opět Martin Voráček, který v 29. minutě projel znojemským valem jako nůž máslem a hokejovým blafákem si poradil i s brankářem Konvalinou. To už začala být situace poměrně kritická. Obdobná záležitost navíc přišla i o několik okamžiků později. Písecký útočník napodobil předchozí gólovou akci, spadnout při kontaktu s Kubou Konvalinou kopala by se penalta, to se však nestalo. Krátce před přestávkou naštěstí dokázal snížit po rohovém kopu hlavou Petr Kisrchner.

V krátké přestávce přišla důrazná rozmluva trenéra Kučery a také plánované prostřídání, na posty krajních obránců se navíc netradičně postavili Kirschner a Holub. Případný zvrat utkání hodně zkomplikoval hned začátek druhé části. Další chyba znamenala další tvrdé potrestání. Tomáš Froněk navíc situaci vyřešil ideálně přesným přehozením. Postupem času jsme dosáhli kýženého tlaku, aktivní byla zvláště pravé strana, kde operovali Holub s Teplým. Svůj individuální průnik odtud vedl také Urbančok, střelou z úhlu ale neuspěl. V 67. minutě už ale jeho přímo kop brankář pouze vyrazil a úspěšným dorážejícím byl náš nejlepší střelec v přípravě Jakub Teplý.

Místo vyrovnání však přišly dvě gólové akce soupeře, který spoléhal na brejky. V 75. minutě se prosadil hlavou Filip Řezáč, deset minut po něm skóroval podruhé v utkání Tomáš Froněk. Zmírnit skóre mohl posléze Teplý, jeho pumelice ale těsně minula šibenici. Do Znojma jsme se tak vraceli s velice nelichotivou vizitkou.

Ohlasy

Radim Kučera (Znojmo): Jako kolektiv jsme zklamali. Výkony byly doopravdy hodně slabé. Neznamená, že když hrajeme proti celku z třetí ligy, že si můžeme dovolit cokoliv. Musí být ostražitost, zodpovědnost, jak v rozehře, tak v soubojích a to tam vůbec nebylo. Vnitřně to ve mě vře, na některé hráče jsem hodně naštvaný.

 
Zápasový servis
Zápasová fotogalerie
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies