FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Konečně jsme ukázali, co umíme, pochvaloval si výhru nad Gliwicemi Jirka Doleček

Konečně jsme ukázali, co umíme, pochvaloval si výhru nad Gliwicemi Jirka Doleček R y b n i k - K a m i e ń - Perfektně fungující obrana, pracovitá záloha, efektivní útok a také gólman Jirka Doleček. To byl recept úspěchu v přípravném utkání proti Gliwicím. Dolík si v utkání připsal dva důležité zákroky a pochvaloval si nejen vychytané čisté konto, ale především týmový výkon. Zkrátka po delším čase to opět klapalo perfektně a tým ukázal svůj potenciál.

 
 
 

Takhle by sis to jako gólman představoval asi každý zápas, výhra, čisté konto?
Určitě jo, bylo by to fajn. (s úsměvem) Čisté konto, tři vstřelené góly, výhra venku, jako brankář si rozhodně nemůžu stěžovat. Vůbec by mi to nevadilo, kdyby to takhle bylo pořád.

Překvapil tě po sobotním nezdaru v Písku výsledek proti silným Gliwicím?
Pochopitelně jsem očekával, že s Pískem to bude daleko odlišný zápas, že si připíšeme výhru. Naopak, s Gliwicemi jsem čekal hodně těžký zápas. Čekal jsem od nich víc, konečně jsme ukázali, co umíme a po zásluze zvítězili.

V přípravě jsme se poprvé dočkali toho, že jsme šli jako první do vedení. Bylo to klíčové pro vývoj utkání?
Myslím, že jo. Takřka pokaždé jsme inkasovali jako první my a to v utkání pochopitelně na pohodě příliš nepřidá. Proti Gliwicím se nám po dlouhé době povedlo dostat se do vedení a od toho se odvíjelo celé utkání.

V minulých utkáních nás trápila komunikace, málo se mluvilo v obraně a celkově v poli. Proti Gliwicím to ale fungovalo náramně, počínaje brankářem, obranou a konče útokem...
Takhle by to mělo být každý zápas. Když chytám, snažím se hodně komunikovat, klukům pomáhat, protože mám jako poslední hráč největší přehled o hře před sebou. Kluci odvedli dobrou práci. Zápas se nám povedl jak po fotbalové stránce, tak po této stránce.

Který, zákrok byl nejtěžší, čítám, že to bylo v závěru utkání, kdyby byl před tebou útočník Gliwic naprosto sám?
Určitě, před vápnem jsme ztratili míč a najednou byl přede mnou hráč samotný. Kritický moment, ale dobře to dopadlo.

Sice příprava, ale asi by tě to mrzelo, kdyby z toho padl gól? O čisté konto jsme hodně stáli...
Přesně tak, jasně jsme si před utkáním řekli, že chceme udržet čisté konto. V přípravných utkáních jsme dostávali hodně gólů, takže jsme rádi, že se to povedlo. Každé nuly si cením.

Ty jsi vzpomínal, že už si zde v Rybniku hrál. Vybavuješ si, jaký to byl zápas?
Když jsme přijeli do Rybniku, hned jsem si to místo vybavil. Hráli jsme shodou okolností také proti Gliwicím. Byli jsme tu za trenéra Kalvody, ještě tady chytával Vlasta Hrubý. Mám takový tušení, že jsme prohráli 0:3, ale nejsem si přímo jistý, jestli jsme hráli na umělé trávě nebo na přírodní. Trochu jsem na to vzpomínal a doufal jsem, že přivezeme do Znojma jiný výsledek. Nakonec se to povedlo.

Jak sis užil cestu na hřiště? protože delší cestu na hrací plochu z kabin jsem asi ještě neviděl...
Cesta byla daleká, ale jak jsem zmiňoval, že jsme tu už hráli, tak jsem si vybavil i tu cestu. Takže mě to nepřekvapilo.

Opět umělka, asi už ses hodně obouchaný. Za chvíli však přijde období přírodních trávníků. To se asi hodně těšíš?
To jo, jsme už celkem omlácení. (s úsměvem) Doufal jsem, že proti Gliwicím si zahrajeme na přírodní trávě, bohužel to byla zase umělka. Ale byl jsem na to připravený, nemůžeme si vybírat, jestli je to umělka nebo přírodní tráva. Samozřejmě bych bral raději druhou variantu, ale při chytání to moc neřeším a soustředím si na výkon, ať je to kdekoliv.

V letošní zimní přípravě přišlo i na výběh "oblíbeného" Smrťáku. Není ti líto, že brankáři tento výběh neabsolvovali?
Tak to mi opravdu líto není. (smích) Trochu jsem čekal, že bychom mohli místo toho gólmanský trénink a mohlo by nás to minout. To se potvrdilo. Já jsem byl s touto variantou spokojený. (smích)

Nepopichoval jsi kluky?
Já to takhle nedělám, ale v duchu jsem se trochu smál. I když ten gólmaňák taky nebyl zrovna lehký, bylo to možná těžší, než kdybychom šli běhat. Trenér nám dal zabrat.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies