FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Letošní zimní příprava? Mrazivé počasí a gólové řádění Kuby Teplého

Letošní zimní příprava? Mrazivé počasí a gólové řádění Kuby Teplého Z n o j m o - Ještě než se naplno přeorientujeme na boje v jarní části Fortuna národní ligy, pojďme si ještě připomenout uplynulé dva měsíce zimní přípravy. Nenabídly toho málo. Jedenáct přípravných zápasů, nové posily, pestré tréninky. Nuda zkrátka nehrozila. Fanoušci navíc mohli sledovat i gólový špacír Kuby Teplého, který přeskočil adaptování v novém prostředí a hned začal sázet góly.

 
 
 

Pestrá zimní příprava v sevření mrazu

Letošní zimní příprava opravdu naplnila svoje přízvisko. Po delší době totiž fotbalisty po celé republice trápila tuhá zima. O přírodní trávě si tak mohli i naši borci dlouho nechat zdát. Ani mráz však nezabránil svěřencům trenéra Radima Kučery v poctivé dřině. Tréninkový proces mimo hřiště tradičně obsahoval i kruhové tréninky s Tomášem Fialou, nechyběl ani bazén, v permanenci byly i bossu, expandéry a oblíbené výstupy. Mimo to si kádr přípravu "okořenil" i výběhem na znojemský kopec zvaný "Smrťák". Zkrátka a jednoduše o pestrost nebyla nouze. Vždyť v jednu chvíli se trenéři i hráči angažovali i při úklidu sněhu z umělky.

Trápení v Tipsport lize a poté skvělý únor

Přípravné období jako vždy nabídlo velké množství přípravných utkání. Sehráli jsme jich jedenáct, což je navlas stejně jako v loňské zimě. Těšit nás mohl výborný výsledkový začátek, kdy jsme odehráli velice dobré partie s Jihlavou a Trnavou. Pak však přišla Tipsport liga a s ní i útlum. Tradiční zimní turnaj je pro nás zkrátka asi zakletý. V minulém ročníku se nám nedařilo a na tyto výsledky jsme bohužel navázali i v Brně. Nepovedené období pak završila nečekaná prohra v Písku. Pak ovšem nastal obrat, v únoru už se začal tým konsolidovat a bylo to patrné. Úspěšnou sérii pěti výher v řadě jsme načali v Gliwicích. A jestli trenéra Kučeru v lednu trápilo velké množství inkasovaných branek, v únoru to byla jiná písnička. V první části v šesti zápasech 20 inkasovaných branek, v druhé části v pěti utkáních pouhé tři, přičemž ofenzivní produktivita nikterak neklesla - 10 vstřelených gólů.

😎 Brazilců jsme se nelekli. Výhra nad Šamorínem. #opětsnulou #příprava #užtozaseklape

Příspěvek sdílený 1.SC Znojmo FK (@1scznojmofk),

Ach, ta zranění

Strašák každého fotbalisty a trenéra - zranění. Těch se urodilo poměrně hodně. Vážnější naštěstí byla v uvozovkách jen dvě. Stijepo Njire se snad brzy zapojí do tréninkového procesu, léčení Oleksiye Cheredy bohužel zabere více času. Do výčtu musíme zařadit i indispozici z kategorie velice vážných. O šanci probojovat se do kádru přišel kvůli utržené achilovce Dan Přerovský. Jeho zkouška za Znojmo tak měla doslova jepičí život, přitom se vše vyvíjelo velice slibně. Každopádně věřme, že zdravotní peripetie se nám budou na jaře vyhýbat velkým obloukem.

Mladé pušky

I do letošní zimní přípravy se zapojilo několik mladíků. Vůbec nejmladším hráčem, který se objevil za poslední roky v přípravě, se stal brankář U19 Matěj Šnepfenberg. Talentovaný gólman má teprve 15 let. Z kádru našeho staršího dorostu se představili i Radoslav Novák, Pepa Rapouch, Jirka Koukal. Všichni tři jsou i na soupisce A-týmu pro jarní část Fortuna národní ligy. Nicméně kádr pro FNL se může v případě potřeby rozšířit i o další naše mladé pušky. Po zranění už se například do tréninku s U19 zapojil obránce Michal Garčic, který byl kometou letní přípravy.

Posila z Třince utržená z gólového řetězu

Co se týče individuálních výkonů, přípravu jednoznačně ovládla nová posila z Třince Kuba Teplý. V jedenácti zápasech dokázal nasázet devět gólů. Uznejte sami, že je to parádní vizitka. Kuba přitom nenastupoval jen v útoku, ale občas i v záloze, což jeho bilanci ještě znásobuje. Ostatně všechny nové jarní posily prokazovaly velice solidní výkony - Rosťa Šamánek i brankář Martin Štěpanovský. Kaňkou je jen situace Davida Štrombacha, který se do víru znojemských mistrovských utkání zapojí až od nové sezóny.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies