FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Na jaro jsme dobře nachystaní, říká Radim Nepožitek a těší se na Opavu

Na jaro jsme dobře nachystaní, říká Radim Nepožitek a těší se na Opavu Z n o j m o - Zatímco některé týmy Fortuna národní ligy vyběhnou ke svým utkáním již v pátek, nás čeká první jarní mistrák až v pondělí. Před kamerami České televize se představíme na půdě třetí Opavy. Jak se na tento duel těší, jsme se zeptali Radima Nepožitka, který dříve opavský dres oblékal. Vrátili jsme se ale také k uplynulé přípravě a povídali si i o tom, jak je fajn zase trénovat na přírodní trávě.

 
 
 

Jaro už pomalu klepe na dveře, venku máme krásné počasí. Já se ale ještě vrátím k uplynulé přípravě. Jak si ji tento rok kousal?
Klasická příprava. Pod trenérem Kučerou už byla moje druhá. Byla hodně pestrá, obsahovala i běhání do kopců, což bylo hodně nepříjemný. Pak i řada technických věcí. Myslím, že jsme na jaro dobře nachystaní.

Zatímco ostatní hráči v lednu polykali zápasové minuty, ty jsi kvůli zdravotním problémům kroužil po atletickém oválu...
Jak říkáš, první zápasy jsem stál, kvůli zdravotním problémům, nemohl jsem ani pořádně hlavičkovat. Teď už je to ale fajn, jsem rád, že se to vyléčilo. Myslím, že první zápasy v přípravě zase tolik důležitý nejsou. I když herní praxe mi pak trochu chyběla, ale všechno jsem to dohnal, žádný problém.


17. k. FNL (ČT Sport)
Pondělí
6. března
16:00 hod.
On-line Twitter

SFC OPAVA

1.SC ZNOJMO FK

Městský stadion

Zpátky do přítomnosti. Tento týden konečně tréninky na přírodní trávě. Načekali jste se na ní kvůli tuhé přípravě opravdu dlouho. Tak jak si ji užíváte?
Jde vidět, že na přírodní trávě je do tréninků větší chuť. Musíme si ale zvykat a dávat pozor na zranění, protože na umělce jde o úplně jiný pohyb. Že můžeme nyní trénovat týden na přírodní trávě je směrem k utkání s Opavou hodně důležitý fakt.

První jarní kolo nás zavede do Opavy, jsi rád, že los vyšel takhle?
Jo, i když nás čeká hodně těžký soupeř. Myslím, že Opava bude Baník i Sigmu pořádně prohánět. To ale chceme i my, takže si myslím, že to bude kvalitní duel a pro diváka atraktivní utkání. V Opavě jsem dřív hrával (sezóna 2009/10 pozn. red.), myslím, že nám jako týmu se tam hrává dobře. Tak snad pojedeme domů s nějakými body.

Je v tobě ještě nějak opavský kousek?
Dá se říct, že už tolik ne. Prakticky jediný hráč, kterého znám je Honza Schaffartzik, jinak se to celé obměnilo. Ale znám tam lidi okolo fotbalu, pořadatelé, stále se s nimi zdravím. Na lidech v Opavě mám rád to, že si tě pamatují třeba i deset let, i když jsi tam hrával třeba jen půl roku.

Opava se nachází v obdobné situaci jako my v loňském roce. Vyhlásila útok na postup do 1. ligy. Bude pro nás výhoda v tom, že by mohli být hráči soupeře v domácím prostředí pod tlakem a tíhou postupových cílů?
Myslím, že by je nervozita svazovat mohla, protože nejsou tolik zvyklí z poslední doby hrát o postupové příčky. Opava sice byla vždy v lepší polovině tabulky, ale v takovéto situaci se dlouho nenacházela. Jak se nám loni povedlo vyšvihnout se s Karvinou a Hradcem, tak je tam teď ona se Sigmou a Baníkem. Psychicky by to pro opavské hráče mohla být nevýhoda, ale uvidí se až na hřišti.

Zápas bude vysílat v přímém přenosu ČT Sport. Bude to stejně bláznivý zápas jako naposled s Vlašimí (výsledek 4:4 pozn. red.)?
To nevím. (smích) Doufám, že nebudeme o poločase prohrávat 1:3. Uvidíme, jak se to zvrtne. První jarní utkání bývají většinou opatrné a takticky svázané. Po dvaceti minutách to ale klidně může vypadat na gólové hody, pak se to může přelévat až do konce.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies