FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Věřím, že jaro zvládneme. Důležité bude chytit začátek, říká před startem jara trenér U19 Luděk Zlámal

Věřím, že jaro zvládneme. Důležité bude chytit začátek, říká před startem jara trenér U19 Luděk Zlámal Z n o j m o - O tomto víkendu bude vstupovat U19, naše vlajková loď mládežnických týmů, do jarní části Moravskoslezské dorostenecké ligy. V sobotu v domácím prostředí přivítá Líšeň. Ještě než vypuknou jarní souboje našich mladých pušek, které jsou po podzimu na šesté pozici, zeptali jsme se trenéra Luďka Zlámala, jak probíhala zimní příprava, i to, jak je spokojený s novými posilami. Řeč byla i o vražedném jarním systému, kdy kvůli reorganizaci dorosteneckých soutěží může sestupovat velký počet týmů.

 
 
 

Máte za sebou dva měsíce zimní přípravy. Nezeptám se, jak jste spokojený s výsledky nýbrž, jak jste spokojený s výkony?
Spokojený jsem s našimi výkony jen tak napůl, protože ve většině utkání jsme vždy pokazili nějaký úsek hry, ať to byl celý poločas, střední část nebo posledních dvacet minut. Snad krom jednoho zápasu jsme neodehráli devadesát minut v nějaké stabilní formě a pohodě.

Možná ani v jednom zápase jste neměl kompletní sestavu. Buď byl někdo zraněný nebo někteří hráči cestovali na přípravné zápasy s Áčkem. To vám asi také komplikovalo situaci?
Komplikace to byla. Ale, že budou někteří kluci trénovat v zimní přípravě i s A-týmem se počítalo a s trenérem Kučerou jsme na tom byli domluvení. A nějaké nemoci se vždy vyskytnou, to je v zimní přípravě normální věc. Bohužel přišla i zranění. Adam Šmíd, který byl oporou podzimní části, bohužel právě kvůli zranění nemůže zasáhnout do začátku jara. Jak už jsem ale zmiňoval, i těmito eventualitami se musí počítat.

Je tým připraven na jarní část Moravskoslezské dorostenecké ligy?
To nám ukáží kluci na hřišti, jestli jsou dobře připravení. (s úsměvem)

Co vás asi hodně mrzí, že nakonec nevyšlo kvůli tuhé zimě plánované soustředění...
Zima byla nevyzpytatelná. Soustředění jsme měli naplánované, ale počasí a pánbůh to chtěli jinak. Ale možná všechno špatné, k něčemu dobré. Je to škoda, ale nemělo smysl jet za každou cenu na soustředění a nemít k dispozici kvalitní hřiště. To by nemělo význam.

Jak moc velkou komplikací je, že jste prakticky celé dva měsíce strávili na umělé trávě?
Mě by umělka nevadila, kdyby měla normální rozměry. V zápasech se vždy projevilo, když jsme z tréninkového cyklu na malé umělce na stadionu přešli na velké hřiště. Šlo to vidět. Máme takové podmínky jaké máme a snažíme si i v nich pracovat co nejlépe. Posledních čtrnáct dní už jsme byli na velkých hřištích. Velmi dobře připraveno je už i travnaté hřiště na ČAFCE, takže by to neměl být nějaký zádrhel.

V zimní přípravě se objevily nové tváře - Patrik Bartok a František Malár. Jak jste byl spokojený s jejich výkony v přípravě?
Patrik Bartok přišel z Havlíčkova Brodu a od začátku přípravy zaujal v zápasech post levého obránce nebo záložníka. Jsem na něj zvědavý a těším se na jeho výkony v mistrovských utkáních. V přípravných zápasech vypadal velmi dobře. Snad na něj nedolehne nějaká psychická deka z toho, že půjde o jeho první mistrák v novém dresu a odvede stabilní výkon, který v zimě podával. Franta Malár...dlouho jsme hledali post, na kterém by se mu fotbalově dařilo, protože v tréninku vypadá dobře. Nicméně, ačkoliv jsme jej zkoušeli na postech ofenzivního záložníka, středního záložníka, krajního záložník, krajního beka, pořád to nebylo ono. Snad jsme se trefili v posledním přípravném zápase, kdy hrál stopera a odehrál utkání na tomto postu exkluzivně.

Jarní část MSDL bude mít velice výrazný náboj v tom ohledu, že bude sestupovat výrazně více mužstev, než tomu bylo doposud. Můžete to přiblížit?
Kvůli reorganizaci dorosteneckých soutěží může z Moravskoslezské dorostenecké ligy sestoupit až šest týmů. Ten počet může být i větší, vše záleží na umístění moravských týmů v 1. Dorostenecké lize. Na druhou stranu vítěz jde přímo do nejvyšší soutěž a druhý tým do baráže. Necháme se překvapit. Věřím tomu, že náš tým má na to, aby se boji o záchranu vyhnul. Vždy se ale může něco zvrtnout, sestupujících je letos opravdu hodně. Nevím, jak se k tomu postaví ostatní, jak moc budou chtít soutěž zachraňovat či nezachraňovat. My chceme hrát v klidných vodách, je ale potřeba chytit začátek.

Vzhledem k tomuto faktu asi očekáváte daleko těžší souboje?
To v každém případě. Mám trochu obavy z toho, co se bude dít na hřištích soupeřů. Budou se přidělovat statuty Sportovních center mládeže, nikdo nechce spadnout do divize. Nechci ale předjímat nebo zacházet do extrémů, věřím, že se rozhodne na hřišti a my jaro zvládneme.

Už jste to zmiňoval v předchozích odpovědích. Bude důležitý hned první domácí jarní zápas s Líšní, jak se do toho vstoupí?
Určitě. V prvním utkání se doma utkáme s Líšní, která je v tabulce na pátém místě o bod před námi. Hned potom jedeme na hřiště druhého Třince. To jsou dvě utkání, které mohou napovědět, jak se nám bude dařit v další části soutěže. Vstup bývá vždy důležitý pro psychiku hráčů, což platí u mladých kluků dvojnásob.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies