FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Střela, tyčka, gól a výhra! Trefa Kuby Teplého zlomila pardubické prokletí

Střela, tyčka, gól a výhra! Trefa Kuby Teplého zlomila pardubické prokletí P a r d u b i c e - Konečně se to povedlo! Do soboty 18. března 2017 se nám v Pardubicích ještě nikdy nezdařilo zvítězit. Vše je už ale jinak! Za velice nepříznivého a chladného počasí jsem dokázali na stadionu Pod Vinicí vybojovat cenné tři body. Stačil k tomu jediný gól, v 11. minutě otřel míč o tyč do sítě Kuba Teplý.

 
 
19.k.FNL, sobota 18.3.2017
FK Pardubice - 1.SC Znojmo FK  0:1  (0:1)
Branky: 11. Teplý
ŽK: 39. Fousek, 78. Přibyl – 69. Svozil
Rozhodčí: Berka – Batík, Dresler
FK Pardubice: Knobloch – Přibyl (83. Pospíšil), Piroch, Šejvl, Křapka – Kayamba, Řezníček (71. Shejbal), Jeřábek (c), Fousek – Ladra (64. Huf), Petráň
1.SC Znojmo FK: Štěpanovský – Helísek, Svozil, Odehnal, Cihlář (c) – Holub, Urbančok (86. Motal), Nepožitek, Javůrek (89. Njire) – Teplý (80. Klíma), Šamánek
Počet diváků: 560
Zobrazit online přenos

Komentář k zápasu

V naší základní sestavě se odehrála jedna podstatná změna. Mezi tyče se ve své znojemské premiéře v mistrovském utkání postavil brankář Martin Štěpanovský, který nahradil zraněného Jirku Dolečka. V základu se také poprvé na jaře objevil Michal Holub. Utkání jsme načali aktivně a v 11. minutě jsme se po rychlém brejku dostali do vedení. Šamánek na půli dobře sklepl míč a Urbančok našel na levém křídle rozběhlého Kubu Teplého. Ten se s pomocí tyče trefil přesně.

Pardubice po inkasované brance zvýšily aktivitu, ovšem žádnou šanci si nevypracovaly a ve 24. minutě mohly podruhé inkasovat. Teplého našla v pokutovém území zpětná přihrávka, našemu útočníkovi však míč nesedl. Další velká šance přišla o pár chvil později. Opět u toho byl Kuba Teplý, který hledal před bránou volného spoluhráče, jeho pas byl tečován a míč skončil na břevnu.

I domácí ale měli šance. Rychlonohý Kayamba se uvolnil na pravém křídle a hledal zpětnou přihrávkou spoluhráče, naštěstí však nikoho nenašel. Pokud ano, byl by to asi jistý gól. Nebezpečná byla i hlavička Petráně, kterou musel náš gólman krotit. Situaci jsme si ale bohužel komplikovali i sami, chybnou komunikací. I kvůli tomu zahrávali Pardubičtí v závěru poločasu rohový kop, který málem skončil gólem. Míč propadl na zadní tyč, kde byl opět Petráň a trefil tyč.

Ve druhém dějství se již tak nepříznivé počasí vytrvalým deštěm ještě zhoršilo. Pardubice vstoupily do druhé části lépe a spřádaly jeden útok za druhým. V 55. minutě pořádně protáhl brankáře Štěpanovského Fousek. Slabší úvod druhé půle jsme však přestáli bez úhony a výraznou jistotu jsme mohli získat v 63. minutě. Míč propadl po rohovém kopu na Teplého, který však Knoblocha neprostřelil.

Ještě jednou nám v utkání zatrnulo, nebezpečnou střelu domácích však dokázal výborně zblokovat Jarda Svozil. Do konce zápasu už žádný velký tlak soupeře nepřišel. Utkání jsme si takticky dobře pohlídali a své těsné vítězství jsme si naopak ještě mohli pojistit. V 88. minutě orazítkoval z přímého kopu Honza Javůrek břevno.

Ohlasy

Radim Kučera (Znojmo): Jsem spokojený s výsledkem i předvedenou hrou. Do utkání jsme vstoupili aktivně. Nechtěli jsme ale hrát tak agresivně jako v Opavě, čekali jsme na zisky a útoky do otevřené obrany, což se nám povedlo. Dali jsme z toho i gól a mohli přidat i další. Je škoda, že se to nepovedlo, vést pouze o jednu branku je vždy ošemetné.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies