FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Máme tři body, ale výkon nebyl optimální, hodnotil výhru nad Prostějovem trenér Kučera

Máme tři body, ale výkon nebyl optimální, hodnotil výhru nad Prostějovem trenér Kučera Z n o j m o - Výhru nad Prostějovem samozřejmě trenér Radim Kučera kvitoval, i tak byl ale po utkání zachmuřený. Jeho svěřenci udolali soupeře až v závěru utkání, kdy otáčeli proti oslabenému soupeři nepříznivý stav z 0:1 na 3:1. Tři body ano, ale s výkonem už kouč zdaleka tak spokojený nebyl a šlo to na něm vidět. Ostatně více už v našem rozhovoru.

 
 
 

Trenére, výhra nad Prostějovem, ale asi nebudete úplně stoprocentně spokojený vzhledem k celým devadesáti minutám?
Vyhráli jsme 3:1, máme tři body, ale výkon nebyl optimální jako v předešlých zápasech. V nich jsme hráli daleko lépe, klidněji na míči. Vstup do zápasu nám totálně nevyšel. Chtěli jsme na Prostějov vletět, ale opak byl pravdou. Bylo to vlažné, chladné, bez pohybu. Soupeř nás ztrestal. Pak přišla červená karta, ale ani potom jsme se z toho nedokázali vymanit. Pomalu jsme pracovali s míčem. To, co jsme chtěli hrát, a co nás zdobilo v minulých zápasech, lehkost, rychlá přechodová fáze, jednoduchost, to tam nebylo. Dlouho jsme se trápili, v druhém poločasu ale tlak narůstal a zlomili jsme to. Soupeř se bránil, pouze odkopával. Byla otázka času, kdy vstřelíme gól.

Střídáními o poločase jste reagoval na vývoj utkání nebo zatím bylo něco jiného?
Udělal jsem to, protože jsme prohrávali 0:1. Výkony některých hráčů se mi nelíbily, ale nemůžu střídat šest hráčů. Zintenzivněli jsme samozřejmě ofenzivu. Trio Šamánek, Teplý, Klíma jsem dal v útoku k sobě.

Na jaře jsme zatím neporaženi, nemrzí vás vzhledem k této šňůře ještě zpětně remízové zápasy s Opavou a Českými Budějovicemi?
Mrzí mě to. S Budějovicemi jsme si ale výhru nezasloužili, v Opavě jsme hráli dobře, ale nedotáhli jsme to. Mrzí mě to, ale to je takovéto kdyby, proti Prostějovu to také nemuselo dopadnout vítězně, byly to nervy. Jsem opravdu zklamaný naším výkonem, čekal jsme větší lehkost. Prostějov bojoval, dřel, jezdil. Vypadalo to, že oni hrají o všechno a my o nic. Čekal jsem, že budeme aktivnější a sebevědomější, na trávníku to tak nevypadalo.

Do brány se proti Prostějovu postavil sedmnáctiletý Jirka Koukal. Jak dlouho jste řešil brankářský rébus?
Dva dny. Musím říct, že Jirka Koukal sice dostal gól, neměl moc práce, ale je to pro mladého kluka dobrá zkušenost. Sledoval jsem tréninky, konzultoval jsem situaci s trenérem gólmanů Pepou Hanzálkem, strach jsem z jeho nasazení do utkání neměl. Na hřišti je s ním navíc deset spoluhráčů. Má teprve sedmnáct let, doufám, že ho to posílí a posune ho to v kariéře dál. Rébus byl vyřešený hned, protože Doleček i Štěpanovský měli zdravotní problémy. Nechtěl jsem riskovat nějaké zranění, které by je vyřadilo na delší dobu. Věřím, že pro příští utkání už budou oba nachystaní.

Vy i fanoušci zřejmě čekali pohodlnější průběh zápasu. To by ale asi nebylo Znojmo, kdyby z utkání nebylo drama?
Každý si vždy řekne, v české mentalitě, že šestý hraje s posledním, a že je to hotová věc. Předhání se o kolik to bude gólů, jestli o tři, o čtyři nebo o pět. Ale takhle to ve fotbale nefunguje, ani v zahraničí. I když je soupeř poslední, nějakou kvalitu má. Tým se rve o každý metr hřiště, rve se o záchranu. Prostějov tady bojoval, dřel, dal první gól a hodně nám to znepříjemnil. Budeme muset být obezřetnější. Je pravda, že asi nedokážeme odehrát zápasy normálně. Výhry si ale samozřejmě cením.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies