FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Předvedli jsme dobrý výkon, Táborsko chtělo hrát fotbal, což nám vyhovovalo, hodnotí výhru trenér Kučera

Předvedli jsme dobrý výkon, Táborsko chtělo hrát fotbal, což nám vyhovovalo, hodnotí výhru trenér Kučera Z n o j m o - Po prohře ve Vítkovicích jsme se vrátili opět na vítěznou a přesvědčivě doma zdolali nebezpečné Táborsko. Ve formě hrajícího soupeře jsme porazili i s improvizacemi v sestavě. Na stoperu nastoupil netradičně Lukáš Motal, jehož výkon si stejně jako celého týmu trenér Radim Kučera chválil. Ocenil, že jeho svěřenci nehráli alibisticky, nabízeli se a chtěli hrát.

 
 
 

Trenére, po výhře s Táborskem musí panovat spokojenost? Ve všech směrech dobrý výkon...
Zápas jsme zvládli daleko lépe než předchozí domácí utkání s Prostějovem i co se týče vstupu do utkání. Byli jsme dobří v kombinaci. Někteří hráči podali dobrý výkon, musím hodně pochválit Montiho (Lukáš Motal pozn. red.), zvládl pozici stopera výborně. Dobré utkání sehrál i Urbi (Dominik Urbančok pozn. red.), dělal Táborsku velké problémy. K nim se přidali i další, v první půli jsme si udělali náskok. Apeloval jsem na kluky, že v druhém poločase potřebujeme dát třetí gól, který přišel až v závěru utkání. Je to vždy jistota třech bodů, kdyby Dolík perfektně nechytil velkou šanci soupeře v závěru utkání, hosté ještě mohli ožít. Ale zvládli jsme to, jsem spokojený s hrou, třemi body i nasazením. Hráči se na hřišti neschovávali, chtěli se ukázat.

Úvod utkání byl prakticky totožný jako minulý týden ve Vítkovicích s tím rozdílem, že tentokrát se nám povedlo z převahy vstřelit gól...
Přesně tak. Na obranu týmu musím říct, že ve Vítkovicích to byl zápas blbec. Čtvrt hodiny jsme soupeře tlačili a následně z prvních dvou střel soupeře inkasovali. Proti Táborsku to bylo stejné, ale dokázali jsme vstřelit gól, navíc nás ještě při jedné situaci v úvodu utkání podržel Štěpa. Nic není ve fotbale jednoduché, ani Real, ani Barcelona nevyhrává celou sezónu. Každý vždy spekuluje, ale nevím, proč by moje mužstvo nemohlo prohrát, je to fotbal. Nemám spekulace typu, že jsme to Vítkovicím nechali, rád. Proti Táborsku se nám pro změnu povedlo zvítězit, za což jsem rád, protože jsem očekával těžký zápas. Ale Táborsko nebylo tak destruktivní jako Prostějov s Vítkovicemi, což nám vyhovovalo.

Jak jste zmiňoval, na stoperovi odehrál utkání netradičně Lukáš Motal. Může být alternativou na tento post i v případě, že budou všichni ostatní stopeři k dispozici?
Může to být alternativa, protože zahrál výborně, Svozka (Jarda Svozil pozn. red.) už se teďka třepe. (s úsměvem) Zase na druhou stranu má Nepožitek čtvrtou žlutou kartu, takže uvidíme, jestli se nebude třepat Nepo. (s úsměvem) Ale je dobré vědět, že hráč eventuálně pozici stopera zvládne, Monti ji zahrál opravdu skvěle. S klidem, s rozvahou, s přehledem. Pro mě příjemné zjištění, že hráči mohou zahrát na vícero postech, zvýší se tím i konkurence v kádru.

Nahradil Martin Štěpanovský v braně Jirku Dolečka i z toho důvodu, aby si Dolík vydechl po nedávné operaci ruky?
Nebylo to úplně tím, měl jsem i jiný záměr. Věděl jsem, že máme zraněné stopery. Bral jsem v potaz přednosti Štěpanovského, i přednosti Dolečka. I kvůli tomu jsem změnil post brankáře. Nebylo to ale rozhodně proto, že Doleček inkasoval tři góly ve Vítkovicích, to vůbec. Bylo to kvůli soupeři.

Dolík ale nakonec do brány musel jít, Štěpa si obnovil zranění. Asi není příjemné střídat gólmana už ve 23. minutě?
Není to příjemné. Vím, že jsme nedávno měli problémy s brankářským postem kvůli zraněním. Sám víš, že proti Prostějovu musel chytat Koukal. Nerad střídám brankáře, protože ubude jedno střídání, kdybych mohl poslat hráče do pole. Navíc je problém, když se zraní i druhý gólman, což se nám málem stalo. Věřím, že zranění Štěpanovského nebude horší než bylo, Doleček je fit, v záloze máme Koukala, který už je otestovaný. (s úsměvem)

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies