FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Proti Valašskému Meziříčí jsme splnili roli favorita, trefil se i nový útočník Šimon Chwaszcz

Proti Valašskému Meziříčí jsme splnili roli favorita, trefil se i nový útočník Šimon Chwaszcz R o u s í n o v - Další přípravné utkání zavedlo svěřence trenéra Jiřího Balcárka do Rousínova, kde jsme se utkali s nováčkem MSFL z Valašského Meziříčí. Roli favorita jsme splnili, byť jsme těsný náskok z první půle navýšili dvěma góly až ve druhém dějství. Mimo to jsme nastřelili i čtyřikrát brankovou konstrukci.

 
 
příprava (Rousínov), středa 12.7.2017
TJ Valašské Meziříčí - 1.SC Znojmo FK  0:3  (0:1)
Branky: 28. Chwaszcz, 47. Helísek, 72. Chereda
Rozhodčí: Julínek - Paták, Batík
1.SC Znojmo FK: Veselý (46. Štěpanovský) - Helísek, Mezlík (46. Malár), Svozil, Cihlář, Lacko (46. Štrombach), Hladík (46. Njire), Šamánek (46. Teplý), Urbančok (40. Chereda), Javůrek (46. Pospíšil), Chwaszcz (c)
Zobrazit online přenos

Komentář k zápasu

V Rousínově se představil i nový hráč na zkoušku Šimon Chwaszcz. V úvodní čtvrthodině si ale ofenzivních radostí příliš neužil. Dlouho jsme se totiž v ofenzivní fázi nemohli prosadit, trápily nás časté ztráty a nedokázali jsme udržet delší dobu míč. První šanci tak měl ve 21. minutě soupeř. Jurča chtěl chytře využít zaváhání naší obrany, jeho lob však skončil nad bránou.

Do vedení jsme se ale vzápětí mohli dostat my. Javůrek dával pod sebe na Šamánka, kterého výborným zákrokem vychytal brankář. Poté už se začaly šance na naší straně kupit. Ve 26. minutě to byl opět Rosťa Šamánek, kterého tentokrát vybídl ke skórování Helísek. I tentokrát byl ale gólman Valašského Meziříčí stoprocentní. Klaplo to až o tři minuty později a po dlouhé době jsme si pomohli standardní situací. Javůrek zahrával rohový kop, který na přední tyči prodloužil Šamánek. Šimon Chwaszcz měl následně jednoduchou práci, když doklepával do prázdné brány. Náskok mohl být do přestávky větší, ovšem nebylo nám přáno a zvonily tyče. Brankovou konstrukci orazítkovali postupně Mezlík, Svozil a Šamánek.

Do druhé půle trenér Balcárek prostřídal a hned ve 47. minutě jsme se radovali z gólu. David Helísek vyřešil situaci před velkým vápnem nekompromisní střelou. Ještě předtím však nebezpečnou jedovkou těsně minul naší bránu Gregáň. Nicméně vedli jsme 2:0 a poziční převaha byla nadále na naší straně. Velké možnosti ale nepřicházely, což však nebyl případ soupeře. Ten trefil břevno a po rohu hlavou minul prázdnou bránu Malý.

Třetí gól jsme přidali až v 71. minutě. Kdy rozjel akci Malár a Teplý vybídl ke skórování Oleksiye Cheredu. Navýšit skóre jsme mohli i po akci Štrombacha, pokutový kop se ale po "faulu" na něj nepískal, stejně dopadl i Teplý. Centr Cihláře z levého křídla pak míč zanesl na spojnici. Tu trefil i z parádní otočky Rapavý a uzavřel tak zápas, který jsme vyhráli 3:0 a jehož jediným neduhem bylo zranění Dominika Urbančoka, jež si přivodil ve 40. minutě.

Ohlasy

Jiří Balcárek (Znojmo): Vytvořili jsme si řadu šancí, ale stále máme rezervy v jejich proměňování. Rosťa Šamánek měl v první půli tři možnosti, gól nedal, trefovali jsme břevna, tyče. Stále na tom pracujeme. Co se týče nového hráče na zkoušku, Šimona Chwaszcze jsem znal z MSFL, kde podával velmi kvalitní branky, střílel branky. Je vysoké postavy, takového hráče potřebujeme. Udrží míč, pomůže při obranných standardkách, při kterých máme problémy.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies