FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Nabídka Znojma mě potěšila, říká sportovní manažer a trenér v jedné osobě Leoš Kalvoda

Nabídka Znojma mě potěšila, říká sportovní manažer a trenér v jedné osobě Leoš Kalvoda Z n o j m o - Jak zmiňuje nadpis, aktuálního sportovního manažera a trenéra Leoše Kalvodu nabídka Znojma potěšila. Je to logické, devětapadesátiletý stratég má totiž na jih Moravy krásné vzpomínky z dřívějšího působení. Nyní se do 1.SC opět vrátil. Zprvu jako manažer, posléze okolnosti zapříčinily, že je i jako trenér. Ve čtvrtek tak již vedl první trénink. Rozhovor při obnovené premiéře samozřejmě nemohl chybět.

 
 
 

Bylo to rychlé rozhodování nad nabídkou Znojma?
Bylo to takové hektické. Minulý týden se ve Znojmě zvolilo nové představenstvo, které mě oslovilo, jestli bych chtěl pomoci panu Tunkovi v roli sportovního manažera. Potom se situace vyvinula tak, že i trénuji.

Byl to zvláštní pocit vstoupit znovu do kabiny A-týmu Znojma v roli trenéra?
Za svého působení ve Znojmě jsem tu byl velmi spokojený. Bylo to pěkný pocit, nabídka Znojma mě potěšila. Ale nikam jsem se netlačil, byl jsem osloven. Fotbal, co se týče tabulkového postavení, je aktuálně nahoře. Ale pokusíme se výhledově, aby byl ještě výše, aby se zase o něco hrálo.

Hektická doba, ale stačil už jste si promluvit s Tomášem Cihlářem, Danem Odehnalem, zkrátka hráči, které znáte ze svého dřívějšího působení?
Určitě, mluvil jse s nimi. (s úsměvem)

Je to asi pro trenéra výhoda, že dobře zná prostředí a řekněme, nemusí se rozkoukávat...
Samozřejmě, akorát se musím seznámit s hráči, které jsem při svém prvním působení ve Znojmě nezažil. I když jsem některé zápasy Znojma viděl, byl jsem parkrát na stadionu. Viděl jsem kluky i v televizi, například pohár se Spartou, kdy odehráli perfektní utkání. Většinou je znám a vím, co od nich můžu očekávat.

Ve čtvrtek odpoledne jste již vedl se svým asistentem Darkem Šuškavčevićem první trénink. Byl první trénink koncipován tak trochu na seznámení?
Ano, takový herní trénink na seznámení. Taktické věci tam ještě nebyly. Ty začneme dělat přiští týden, pokud nám to počasí dovolí. Abychom se nachystali, start jara se blíží.

Na čtvrtečním tréninku se objevili i noví hráči na zkoušku, v pátek přibyl obránce Filip Vedral. Jak počítáte, že se bude kádr měnit, co se týká hráčů na zkoušku?
Už moc ne. Je tam ve hře ještě jeden hráč...i když, ještě se mají vracet prvoligové týmy ze soustředění z Turecka, Jihlava, Olomouc. Takže uvidíme. Uvidíme také, jak obstojí v sobotu v přípravném utkání hráči, kteří tady jsou na zkoušce.

Jaká je nyní priorita pro nejbližší dny?
Priorita je v této chvíli kádr.

V sobotu nás čeká přípravný zápas v Rapidem Vídeň B. Předpokládám, že k utkání odcestuje kompletní kádr? Budete chtít všechny hráče vidět v akci...
Jak zmiňuješ, bude chtít hráče vidět. Jsou tu i hráči na zkoušku, je to taková poslední šance, kdy je vyzkoušet a tým poznat. Někteří hráči ale možná zůstanou doma, poněvadž mají nějaké drobnější zranění, Heli (David Helísek pozn. red.), Laci (Matúš Lacko pozn. red.).

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies