FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Znojmo načne jarní část 2. ligy proti atraktivnímu soupeři

Znojmo načne jarní část 2. ligy proti atraktivnímu soupeři Z n o j m o - Venku sice leží na některých místech ještě bílá peřina, po první lize se však rozjíždí i druhá nejvyšší, což samozřejmě vyvolává ve Znojmě vlnu zájmu, znojemští fotbalisté totiž v neděli na domácím trávníku proti Spartě B odstartují druhou polovinu bojů v nováčkovské sezóně.

 
 
 

Podzim se juniorce Sparty podařil

Pokud někdo prorokoval Spartě B boj o udržení, čeká ho dnes při pohledu na tabulku pořádné překvapení. Tým, který ještě minulý rok bojoval a záchranu, je totiž na solidním pátém místě, přičemž jednu dobu okupoval samotné čelo tabulky. Rudé barvy však na tom mohly být daleko lépe, sráží je však tragická venkovní bilance, kde nasbíraly pouhých pět bodů, což je až čtrnácté místo v tabulce venku. Z tohoto pohledu tedy ze sparťanských mladíků moc strach nejde. Z domácího prostředí v Horních Počernicích si však udělali svůj hrad a jsou z jednadvaceti body nejlepší ze všech. Pouze jednou odešli doma se svěšenou hlavou. Další zajímavou statistikou je skóre. Přesto, že je Sparta B v tabulce vysoko, nastřílela 18 branek a 19 jich inkasovala. To je jen o jednu obdrženou branku méně než v případě Znojma.

Cíl Sparty pro podzimní sezónu byl tak určitě splněn a snahou v té jarní bude určitě udržení pozic v horní polovině tabulky. Této skutečnosti by mohla nasvědčovat úspěšná příprava. Ze sedmi utkání jich Sparťané pět vyhráli, jednou remizovali a pouze v jediném případě si připsali prohru. Mezi skalpy patřila například prvoligová Příbram. Kádr se samozřejmě bude vyvíjet i dle potřeb prvního týmu. Aspoň minutu odehrálo na podzim v Béčku rovných 32 hráčů. K vidění byl třeba i brankář Zítka.

Nejlepším střelcem týmu byl v první části druhé ligy David Pavelka, kterého by mohl na podzim doplnit Putz, jenž se trefil v přípravě devětkrát.

Cíl je jasný. Záchrana!

Pokud byl v kádru Sparty B relativní klid, ve Znojmě to neplatilo ani náhodou. V modrobílém dresu bude v jihomoravském městě k vidění spousta nových tváří. Asi nejdiskutovanějším byl přestup Šilingera do Jihlavy. Velký rozruch pak vyvolalo ukončení angažmá Matúše Minarecha, kterému se na podzim až tolik nedařilo a do základní sestavy se dostával jen zřídka. Chybět bude Znojmu i rychlonohý Zapalač, který se vrátil z hostování do Baníku Ostrava. Stejná situace nastala i u Zdeňka Látala, ten se vrátil do Karviné. Za Znojmo už nebude kopat ani Baláž. Vavříka pak budeme moci vidět ve znojemském B-týmu.

Vlna posil připlula hlavně z Olomouce, odkud přišla hned čtveřice hráčů (všichni na hostování) - brankář Šustr, slovenský obránce Kazár, záložník Nepožitek a útočník Vašíček, který je mimo třetího brankáře dorostence Dolečka nejmladším hráčem kádru. Rýsovala se i africká posila, Kamerunec Kamdem však nakonec trenéry nepřesvědčil. Zajímavou posilou se však stal Chorvat Domagoj Krajačic. Dále ještě přišel obránce Radek Coufal na hostování z Baníku Ostrova a záložník Josef Hnáníček také na hostování ze Slavičína.

Přípravu Znojmu zpestřila účast v zimním Tipsport Cupu, kde Jihomoravané sice skončili už v základní skupině, rozhodně však i v konkurenci prvoligových týmů nezklamali.

Znojmo je v tabulce na čtrnáctém místě a přezimování na sestupových příčkách uniklo na poslední chvíli. Přesto nehrálo špatný fotbal, ale v mnoha zápasech pronásledovala Znojemské smůla. Problematický byl ale hlavně přísun bodů z domácího prostředí, který se rovnal pouhým sedmi bodům, což je po Hlučínu nejhorší počin. Celkově nasbíralo Znojmo 13 bodů a na patnácté Kladno má pouhý bodový náskok. Poslední Hlučín ztrácí už bodů šest. Na třináctý Slavičín pak ztrácí Znojmo tři body. Mimo bodů z domácího prostředí můžou Jihomoravané žehrat i na nízkou produktivitu a tam jsou s čtrnácti vstřelenými góly vůbec nejhorší v lize, uvidíme zda to změní nově složený útok.

Proti Spartě hned bez čtyř hráčů

Problémy budou muset řešit trenéři hned v prvním jarním utkání. Pro žluté karty totiž budou chybět hned tři hráči, kteří byli na podzim stabilně v základu. Nejvíce bude určitě chybět stoper, kapitán a nejlepší střelec Znojma Todor Yonov (viz. foto: DENÍK/Martin Andrle). V útočné fázi pak určitě bude scházet rychlost Krhuta a do zápasu nezasáhne ani Podzemský. Čtvrtou a poslední změnou bude brankářský post, Vlastimila Hrubého trápí problémy se zády, svoji znojemskou premiéru v lize si tak odbude Martin Šustr.

Podzimní vzájemné utkání

Termín podzim trochu zavádí, protože Znojmo načalo svojí nováčkovskou sezónu na Spartě už v červenci. Zápas to byl hodně vyrovnaný a o vítězství domácích rozhodly až poslední minuty. Jen trochu více štěstí tak připravilo Jihomoravany o první body, horším týmem totiž rozhodně nebyli.
31.7. 2010 / AC Sparta Praha B - 1. SC Znojmo 1:0

Branky: 89. Glaser.
ŽK: 14. Kadeřábek (SPB) - 22. Mička (ZNO)

AC Sparta Praha B: Švenger - Jánoš, Krch, Doležal, Podaný - Kadeřábek, Pavelka (67. Glaser),
Hašek, Krejčí - Skalák (90. Rada), Kraják (76. Putz).

1.SC Znojmo: Hrubý - Šilinger, Yonov, Mička, Sukup - Zapalač, Podzemský (68. Šichor), 
Schneider - Minarech (78. Lukáš), Kováč, Krhut.

Foto Sparty: Jan Čech, www.fksokolov.cz

 
 
 
 
Zápasový servis
fotogalerie
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies