FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Uloví Znojmo další jarní body v pražských vodách?

Uloví Znojmo další jarní body v pražských vodách? Z N O J M O - Navázat na domácí úspěch se Spartou B bude pro naše fotbalisty pořádně těžký. Ke svému druhému jarnímu duelu míří na půdu druhé Viktorky Žižkov. Ta v rámci postupových ambicí nečeká nic jiného než tři body. Znojmo však už pět zápasů neprohrálo a sérii by rádo prodloužilo.

 
 
 

Volání Gambrinus ligy - FK Viktoria Žižkov

Zemětřesení v kádru Pražanů přineslo po podzimu 4. místo, které zaručovalo kontakt v boji o druhou příčku. Žižkov s novými tvářemi sehrál solidní úvodní část druholigové sezóny a přihlásil se do řady kandidátů o postup do soutěže nejvyšší. Vstup do jarního kolotoče tento fakt jen potvrdil, Žižkov totiž dokázal zvítězit na půdě pomalu uvadající Vlašimi a přeskočil jak svého poraženého soupeře, tak Jihlavu, jenž bude zřejmě největším sokem Viktoriánů v boji o postupové příčky. Žižkov má momentálně na svém kontě 29 bodů a v případě nedělní výhry může stáhnout náskok Dukly na tři body a odskočit Jihlavě. Oba tabulkový sousedi Žižkova si to totiž rozdali v pátečním vzájemném duelu a ten skončil remízou, což samozřejmě Viktorce vyhovovalo nejvíce.

Ovšem v hlavním městě krotí euforii, výhra nad Vlašimí sice byla vykročením pravou nohou, kouč Žižkova Martin Pulpit však viděl i nedostatky. „Troufám si říci, že tým pracoval soustředěně, tréninky byly kvalitní, ale do hlav hráčů vidět není. Ostatně body jsme přivezli, výkon však úplně ideální nebyl. Proto jsme si také ve středu mezi oběma tréninky utkání podrobně rozebrali a právě zde hráči slyšeli kritiku a konkrétní herní činnosti, ve kterých se musíme zlepšit,“ krotil optimismus na klubových stránkách. Jeho slova víceméně potvrdil i kapitán mužstva Tomáš Procházka. „Zápas jsme zvládli výsledkově, ale víme, že například hra záložní řady nefungovala podle představ. Nyní nás sice čeká soupeř ze spodní části tabulky, ale na to se vůbec nesmíme ohlížet. Znojmo doplnilo kádr a bude silnější než na podzim,“ upozornil, že Znojmo by se nevyplatilo podcenit.

Tým táhne ostrostřelec ze Srbska

Kádr se přes zimu příliš nezměnil a tak se odehrávaly šachy především ve vedení týmu. Generálním, nebo chcete-li sportovním ředitelem klubu, byl jmenován Zdeněk Kudela. Pozice se měnily i na postech šéftrenera a v marketingu. Změny hlásaly jedno, jak už bylo zmíněno - Gambrinus Liga! Pojďme však na trávník, po tom druholigovém už nebude běhat zkušený Maroš Klimpl. Ten bude nyní hrát nejvyšší srbskou soutěž v barvách FK Sevojno. Žižkov také opustili Folprecht a Bartalský. Naopak po dlouhodobém zranění se vrací do plného zápřahu útočník Richard Kalod, ten by měl vytvořit obávanou ofenzivní dvojici s nejlepším střelcem podzimu Miroslavem Markovičem (viz. foto). Srbský forward dokázal nasázet 12 branek a pokud bude tímto tempem pokračovat určitě se dostane do zorného pole mnoha klubů.

Žižkov se může pyšnit solidní produktivitou, která je s počtem pětadvaceti vstřelených branek třetí nejlepší v lize. Obrana už tak oslnivé výsledky nemá a devatenáct inkasovaných branek se řadí do průměru. Viktoriáni jsou postrachem především venku, kde nasbírali 16 bodů, což je nejlepší počin ze všech. Doma už to tak slavné není a 13 bodů řadí Žižkov až na jedenácté místo v této dílčí tabulce.

Proti “svým“

Jedno jméno není v předchozích odstavcích zmíněno, ač by logicky mělo. Fanoušek znojemského fotbalu určitě ví, které. Ano, tím inkriminovaným jménem je Petr Zapalač (viz. foto). Šikovný ofenzivní hráč a odchovanec Baníku slavil se Znojmem postup do druhé ligy, prošel s ním podzimní část, na jaře už se však v modrobílém dresu neobjeví. Jeho kroky zamířily právě na Žižkov. V prvním jarním utkání proti Vlašimi však nenastoupil a nebyl ani na lavičce náhradníků, kvůli karetnímu trestu. Uvidíme, zda vyběhne ke svoji ligové premiéře za Žižkov proti svým bývalým spoluhráčům. Kdyby ano, byla by jediným hráčem, který nastoupil v obou vzájemných zápasech, ale pokaždé v jiném dresu. „Jestli nastoupím, tak to je věc trenéra. Zatím jsme se o tom nebavili, ale doufám, že mě na hřiště pošle. Většinu přípravných zápasů jsem totiž odehrál.“ O motivaci do utkání by tak měl Petr určitě postaráno. „S některými hráči Znojma si voláme i nyní, vytvořila se tam opravdu dobrá parta. Je jasné, že teď před vzájemným zápasem proběhlo i nějaké hecování, vše ale v dobrém. Body potřebují oba celky. My k cestě vzhůru a Znojmo k záchraně. Pokud jde o vzpomínku na vzájemný zápas, tak i ta se objevila v kabině Viktorky v souvislosti s brankářem Tomášem Vaclíkem. Hned jsem si do něj rýpnul, že mi na podzim vychytal dvě střelecké šance,“ uvedl pro klubový web před nadcházejícím zápasem.

Úspěšné znojemské vykročení

Třemi body oceněnými zlatem vstoupilo Znojmo do jarní části druhé ligy. Spartě B na domácím trávníku oplatilo podzimní porážku a zvláště v prvním poločasu ukázalo svůj potenciál. V dobrém světle se předvedly i nové posily, nejvíce vidět bylo především vidět duo Nepožitek - Vašíček. I vzhledem k následujícímu těžkému losu tak jsou tři body potřebným uklidněním. Kdo si ale myslel, že se Jihomoravané výhrou odpoutají od patnáctého Kladna, ten se mýlil. Kladno totiž překvapivě slavilo domácí výhru nad Zlínem. Pozitivem tak byl alespoň posun na třinácté místo o skóre před Čáslav a prohlubující se ztráta posledního Hlučína. Boj ve spodních patrech tabulky však bude pořádně tuhý.

Na Žižkově už bude k dispozici trio Yonov, Podzemský, Krhut, které nemohlo do minulého utkání kvůli kartám nastoupit. Podle nepsaného pravidla se vítězná sestava většinou nemění. O pozici v základu kapitána Todora Yonova však není pochyb. Znojmo bude v Praze bojovat nejen o body, ale také o prodloužení série pěti zápasů bez prohry.

Na podzim

Skvělá návštěva 2115 viděla prohru domácího týmu. Jediný gól měl na svědomí Miroslav Markovič, který začal naplňovat svoji střeleckou pověst. Znojmo nebylo horším týmem, ba možná i o trochu lepším. Žižkov si však počínal zkušeně o výsledek si i díky skvělému brankáři Vaclíkovi dokázal pohlídat.

Neděle 8.8.2010 / Znojmo - Žižkov 0:1 (0:1)

Branky: 31. Markovič.
ŽK: 32. Schneider, 34. Zapalač, 52. Podzemský (ZNO) - 27. Kučera, 68. Čermák,88. Markovič (ZIZ).
Rozhodčí: Hájek - Dobrovolný, Kocián.

1.SC Znojmo: Hrubý - Sukup, Yonov (K), Mička, Šilinger - Zapalač (84. Baláž), Podzemský, Schneider - Krhut (81. Trnovec), Minarech, Kováč (57. Látal)

FK Viktoria Žižkov: Vaclík - Novotný (76. Brabec), Rabiňák (63. Rabiňák), Houžvička, Procházka (K), Markovič, Kučera, Bořil (70. Zawada), Bodeček, Kropík, Mójta.

Poslední zápasy

Znojmo - Sparta B 2:1 (2:1)

Branky: 20. Vašíček, 28. Mička - 45+. Putz.
ŽK: 45+. Sukup (ZNO) - 29. Rada (SPB), 39. Jánoš (SPB).

1.SC Znojmo: Šustr - Sukup, Mička, Kazár, Coufal - Krajačič (78. Kováč), Lacko (K), Nepožitek, Hnáníček, Lukáš - Vašíček

Vlašim - Žižkov 0:1 (0:1)

Branky: 31. Mašek.
ŽK: Droppa, Nešpor, Kotyza (VLA).

FK Viktoria Žižkov: Vaclík - Bodeček, Šťastný, Kropík, Mójta (63. Čermák) - Slodowi (75. Bořil), Houžvička, Procházka (c), Zawada - Markovič, Mašek (70. Kalod).

S přispěním www.fkvz.cz
Foto: www.fkvz.cz
 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies