FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Seriál rozhovorů mládežnických trenérů, 4.část

V zimní přestávce jsme pro Vás připravili několik rozhovorů s trenéry mládeže a budeme je Vám postupně nabízet. Každý trenér bude postupně odpovídat na dvanáct otázek.

 
 
 

V dalším pokračování našeho seriálu jsme se dostali k žákovským trenérům a zde nemůže přijít na řadu nikdo jiný než pan Václav Dvořák (1967). Jako aktivní hráč působil v první slovenské lize v dresu Rimavské Soboty, druhou ligu okusil ve Znojmě a v Poštorné. Na sklonku své kariéry se vrátil do Znojma a pomohl v sezóně 2001/2002 k postupu z divize do MSFL. Od roku 2000 je vedoucím trenérem sportovních tříd při ZŠ Mládeže a trenérem U15.

1.Jak jste či nejste spokojen s uplynulou podzimní části soutěže?

Částečně spokojen :-)

2.Který zápas Vám nejvíce utkvěl v paměti a proč?

Domácí zápas s Vítkovicemi, který jsme remizovali 0:0 a nebyla nám uznána regulérní branka v poslední minutě utkání.

3.Kolikrát týdně a jak v sezóně trénujete?

V přípravném období 4x odpoledne a jednou dopoledne ve sportovních třídách. V hlavním období 3-4x a ještě dopolední trénink ve sportovních třídách.

4.Měli jste nějaké problémy se sestavou?

V létě jsem přebíral celkem úzký kádr, ale už na soustředění bylo k dispozici dvacet hráčů. I když se v lednu rozhodl zanechat aktivní kariéry Durák, mám jich stále devatenáct a to je dostatek na žákovskou ligu.

5.Čeho si na mužstvu nejvíce vážíte?

Pracovitosti v tréninku a s chutí umět se poprat s nepříliš povedeným začátek podzimní sezóny.

6. V čem vidíte největší nedostatky a problémy?

Nedostatek tréninkových ploch.

7.Kolik červených karet jste posbírali?

Žádnou.

8. Jak se hráči připravují na jaro?

Přípravu jsme začali 10. Ledna, trénujeme 4x v odpoledních hodinách. Byli jsme na týdenním herním soustředění v Mikulově. Mistrovskou soutěž začínáme zápasem z nejtěžších se Sigmou Olomouc 3. dubna, sezónu zakončíme zahraničním zájezdem do Stuttgartu ve druhém červnovém týdnu.

9.Zúčastníte se nějakých zimních turnajů?

V Jevišovicích se pořádal zimní turnaj žáků, do kterého zasáhla převážně naše U14.

10.Váš plán na jarní část sezóny, případně dlouhodobější výhled do budoucna?

Vzhledem k tomu, že letošní soutěž je už tzv. uzavřená, protože v rámci reorganizací soutěží od sezóny 2011/2012 se nebude sestupovat, máme klid pro rozvoj herních dovedností kluků a kvalitní přípravu pro dorostenecký fotbal.

11. Zvažujete nějaké doplnění kádru pro jaro?

Ne, měl jsem sice vytipované hráče, ale nakonec jsem se rozhodl dojet sezónu s kádrem, kterým jsem ji začal.

12.Kde nejraději hrajete a která hřiště (či prostředí, zázemí apod.) nemáte příliš v lásce?

Velice rád, vzhledem k tomu, že odsud pocházím a hrával jsem v Bystrci tak se tam rád vracím a samozřejmě k srdci mi přirostla Poštorná. Vyloženě neoblíbené hřiště či klub nemám.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies