FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

O prodloužení neporazitelnosti bude Znojmo bojovat ve Zlíně

O prodloužení neporazitelnosti bude Znojmo bojovat ve Zlíně Z n o j m o - Těžkého soupeře budou mít v dalším kole znojemští fotbalisté. Budou totiž zajíždět do Zlína, s tím sice v loňské sezóně neprohráli, ale Ševci určitě budou vše Znojmu vrátit i s úroky. Bude to také souboj o čelo tabulky, Znojmo je momentálně první, Zlín čtvrtý.

 
 
 

vítěz československého poháru z roku 1970 a bývalý účastník nejvyšší soutěže možná rád vzpomíná na své někdejší úspěchy, proč by také ne, na úspěchy se vzpomíná velmi dobře. Co však budou chtít Ševci vytěsnit ze své hlavy, bude loňská druholigová sezóna, a to především její jarní část. Zlín přezimoval na šestém místě s nevelkým odstupem na vedoucí duo a klub vyhlásil cíl poptat se o postup do první ligy. Ovšem to, co následovalo na jaře, to byl opravdu pořádný sešup. Ševci venku ani jednou nevyhráli a svoji pošramocenou reputaci museli zachraňovat až v domácím prostředí. Nakonec z toho bylo v konečném sčítání pouhé jedenácté místo a v závěru ligy ještě hrozící strach z boje o záchranu, který se nakonec nekonal.

Pro tuto sezónu jsou cíle zlínského vedení střídmější. Až na trávníku se pak uvidí, jak na tom Ševci budou. Samozřejmě se očekává, že po jarním výpadku budeme vídat Zlín opět v popředí tabulky. Pomoci by k tomu měli i noví hráči. Největší posilou se stal Tomáš Polách, jenž by měl být centrální mozek zlínské hry. Čtyřiatřicetiletý zkušený záložník tak může například poměřit síly se svým bývalým zaměstnavatelem - Zbrojovkou Brno. Dalšími posilami se stali obránce Lubomír Kubica a záložníci Andrej Hanták a Jaromír Paciorek. Naopak klub opustili některé výrazné osoby, především Zbožínek (Zbrojovka Brno) a kanonýr Kroupa (Senica). Chybět bude i obránce Malcharek (Trnava) a talentovaný záložník Novák (Jablonec). Tescoma si pak hodně oddechla, když nevyšly námluvy Hradce Králové s loňským nejlepším střelcem Romanem Dobešem.

Poslední změna se týká trenérské lavičky. Minulý kouč Marek Kalivoda už dopředu avizoval, že končí a šel trénovat brankáře do Karviné. Ševci však našli skvělou náhradu a nemuseli daleko. Tým totiž převzal šéftrenér zlínské mládeže Marek Kalivoda. A pokud vám toto jméno něco říká, vězte, že nynější kouč Tescomy působil jako asistent Jaroslava Hřebíka v reprezentační devatenáctce. Byl tak i u velkého úspěchu z nedávného ME v Rumunsku, kde vylovili čeští mladíci stříbro, ač sahali dlouho po zlatu. Bude tak zajímavé, jak si tento trenér povede, určitě dá jako zkušený trenér mládeže prostor mladým nadějným hráčům.



Příprava na novou sezónu se Zlínu vyvedla, samotný vstup už tolik ne. Překvapivě totiž v poháru nestačil na divizním Brumov, kterému podlehl na pokutový kopy. Úvod ligy byl mnohem lepší. Ševci doma porazili nebezpečný Třinec 2:0 (Železník, Dobeš) a bod si v dalším kole přivezli z Vlašimi - 1:1 (Poznar).

Znojmo zatím jede na vlně úspěšných výsledků, tento trend pokračoval i v minulém kole proti Mostu. Jihomoravané dokázali zásluhou gólu Pacandy na svém hřišti zvítězit a udržet se o skóre na první příčce tabulky. Nyní však stojí v cestě Zlín, podle loňských výsledků by se ho Znojmo nemuselo bát (doma remíza, venku výhra), je však jisté, že to bude velmi těžká překážka. Na všech frontách tak zatím vládne spokojenost.



 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies