FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Zpět na vítěznou vlnu? V cestě stojí ambiciózní Sokolov

Zpět na vítěznou vlnu? V cestě stojí ambiciózní Sokolov Z n o j m o - Jihomoravané v minulém kole poprvé prohráli a v sobotu mají nejlepší možnost vrátit se opět na vítěznou cestu. Do Znojma přijede osmý Sokolov a domácí fotbalisté mu mají, co vracet. Baník totiž v minulé sezóně v jihomoravském městě svého soka rozstřílel pěti brankami. Znojmo tak má o motivaci rozhodně postaráno. (úvodní foto: Lukáš Švéda)

 
 
 

Naplní svůj potenciál? - Baník Sokolov

Baník platí v druholigových vodách za velmi nebezpečný tým a černého koně celé soutěže. Kompaktní tým prezentující se líbivým útočným fotbalem, skončil minulou sezónu na šestém místě a nebýt některých nečekaných výpadků, mohlo to být i výše. Ofenzivní pojetí sebou přineslo i 53 vstřelených branek, což byl druhý nejvyšší počet v lize za Duklou. Ovšem atraktivita předváděné hry sebou nesla i větší průvan v obraně, výsledkem byla druhá nejhorší bilance obdržených branek - 51.


Rozšíří v sobotu svůj dvougólový účet Milan Pacanda? V cestě mu bude stát nová posila Sokolova brankář Antonín Buček, který odchytal 32 zápasů v první lize a v sezóně 2004/05 se radoval z vítězství v domácím poháru v dresu Baníku Ostrava, odkud také do Sokolova na hostování přišel. (foto: Jan Čech/fksokolov.cz, Libor Duchoň)

Vylepšit defenzívu je tak jedním z cílů Baníku v nové sezóně. Své útočné hry se však rozhodně nechce zbavit, jak už dokazují tři odehrané zápasy. Na úvod sice přišla prohra se Sezimovým Ústím v domácím prostředí. Další dva duely ale Sokolov zvládl, nejprve porazil Čáslav a poté na vlastním hřišti přehrával Zbrojovku, leč konečným výsledkem byla jen remíza. V tabulce stačí dosavadní bodový počet na osmé místo, Baník chce ale rozhodně výše.

Sokolov před sezónou stejně jako řada týmů prošel několika obměnami hráčského kádru. Mezi zásadnější ztráty však lze uvést jen odchod Miroslava Podrazkého do Dukly Praha a Olega Duchniče do Bohemians Praha. Ostatní změny se týkaly buď ukončení hostování nebo návratu z hostování a pak také konec smluv. To se týkalo tří hráčů - Šmerdy, Kaplana, Zachardy. V kolonce příchodů se dají jako největší posily označit záložník Vít Vrtělka z Ústí nad Labem, stoper Josef Dvorník z Hulína a duo hostujících b>brankář Antonín Buček (Ostrava), obránce Tomáš Hajovský (Plzeň). Všechny čtyři jména se stala ihned součástí základní jedenáctky. Zajímavou akvizicí je bezesporu i Petr Glaser z juniorky Sparty. Tým pak ještě doplnili Geňo (Karlovy Vary), Dvořák (Plzeň), Vu a Benda (oba dorost).

Zmíněné posily dobře doplnily již stávající opory. Prim v kádru hraje rozhodně obránce a kapitán František Dřížďal, kterého v sokolovské popularitě momentálně možná překonává jen plzeňský Petr Jiráček (povolán do reprezentace ČR před kvalifikací se Skotskem). Oba jsou totiž rodáci a odchovanci Sokolova. Josef Mlika sice není odchovancem, pro Sokolov však odvádí velko porci práce, a to především ve střílení branek. Loni jich nasázel jedenáct, v novém soutěžním ročníku už stihl dva přesné zásahy a jeden v poháru, kde Baník úspěšně prošel do třetího kola.


Situace jako v reálu, Zbrojovka dole, Sokolov nahoře. Takový by mohl být popisek fota ze souboje Josefa Dvorníka (Sokolov) a Jaroslava Boráka (Brno) ve vzájemném zápase (2:2). Pro Dvorníka dost možná satisfakce, v Zbrojovce mu loni v zimě neprodloužili smlouvu a nyní bojuje za Sokolov a ten je na tom mnohem lépe než trápící se brněnský tým. (foto: Jan Čech / fksokolov.cz)

Dobře namíchaný hráčský koktejl ,b>trenéra a vicemistra Evropy z roku 1996 Radoslava Látala, tak čeká až začne naplňovat svůj potenciál. Ten mimochodem Sokolov dobře předvedl v minulé sezóně ve Znojmě, když zvítězil b>5:2. V Sokolově však Jihomoravané kontrovali a naopak se radovali oni po výhře 2:1.

První prohra zatím Znojmo nemusí děsit

Znojmo v minulém kole poprvé klopýtlo a po dlouhé době zažilo trpkost porážky. Zlín však bude tento rok patřit ke špičce ligy a to se musí brát v potaz. Výsledek 3:1 ve prospěch Ševců mohl také vypadat úplně jinak. Znojmu se však nepovedlo proměnit některé šance a to se na zeleném pažitu trestá. Jihomoravané ale měli nahráno z předchozích dvou kol, a tak sice v tabulce opustili první místo, ovšem stále drží zajímavou pátou pozici.


1. SC Znojmo • Baník Sokolov
úterý 27.8.2011 (17:00 hod)
Loni na podzim Sokolov ve Znojmě vysoko zvítězil 5:2, obě znojemské branky dal Gregor Kováč. Zápas vidělo 655 diváků. Bude nynější návštěva vyšší? Přijďte Znojmo do Husových sadů podpořit!!!

Los je však neúprosný a Znojemští mají před sebou velice těžké týmu - vše načne domácí duel proti Sokolovu, v úterý bude následovat pohár pro prvoligovým Bohemians a hned v pátek uzavře anglický týden cesta na půdu Jihlavy. Jak sami vidíte nic jednoduchého, o to víc hřeje šestka na bodovém kontě. Do hry už by se v sobotu mohl zapojit Tomáš Okleštěk, který minulý víkend skóroval dvakrát za Rosice.



 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies