FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

S Třincem se Znojmu daří. Pokračování i v této sezóně?

S Třincem se Znojmu daří. Pokračování i v této sezóně? Z n o j m o - Několik dní si mohli znojemští fotbalisté vychutnávat radost z vítězství nad Zbrojovkou Brno. Nyní je však na řadě opět tvrdá práce. Znojmo zajíždí na půdu osmého Třince, a ač vzájemná statistika z minulé sezóny hovoří jasně pro Jihomoravany, nebude to nic jednoduchého. Třinec totiž bude chtít Znojmu vrátit vše i s úroky. (Úvodní foto: Jiří Ipser/fotbaltrinec.cz)

 
 
 

Zatím za očekáváním? - FK Fotbal Třinec

Třinec si vedl v minulé sezóně velmi solidně. Dosáhl na páté místo a mohlo to být i výše, nebýt zaváhání s některými papírově slabšími soupeři. Úvod však nebyl nic moc a výsledkově se celek zvedl až s říjnovým příchodem nového trenéra Lubomíra Luhového. Následovalo velmi úspěšné období, které utnul, hádejte kdo? Ano, bylo to právě Znojmo. V té době se Třinec ucházel o druhé místo v tabulce, z jihomoravského města však odjel zklamán a skončila jeho devítizápasová série bez prohry. V dalším zbytku sezóny už to nebylo ono, od porážky ve Znojmě Třinec jen třikrát zvítězil a hned pětkrát prohrál. V tabulce to tak stačilo na již zmíněné páté místo a 44. bodů s pasivním skórem 32:34.


Pouť v Ondrášovka cupu skončila pro Třinec už ve druhém kole. V prvním si Třinec snadno poradil venku s divizním Slavičínem (1:4). Na dalším hřišti soupeře už však ztroskotal na pokutové kopy (3:2p), třineckým přemožitelem se stal nováček druhé ligy - Opava. (Foto: www.sfc.cz)


Sestava před novým ročníkem 2011/12 doznala několika změn. Do Mostu se vrátil z hostování rychlonohý a technicky velmi zdatný Patrick Oboya. Naopak na hostování odešel do Opavy Tomáš Mrázek a do Frýdku-Místku Ondřej Byrtus. Do Slovácka se přestěhoval útočník Radek Szmek a o kus dál na východ zpět do své vlasti se vydal záložník Martin Minarčík (Žilina). Konec angažmá v Třinci pak znamenal pro Ebuse Onuchukwa a Jaroslava Chlebka.

Ještě se pozastavím nad již zmíněným Radkem Szmekem, ten sice přestoupil do Slovácka, v Třinci však nadále bude působit formou hostování. V podstatě většina posil, které před podzimem přišly, jsou formou hostování. Ze Sigmy Olomouc se podařilo získat duo Martin Pospíšil (záložník), Petr Nekuda (útočník). z Vítkovic pak záložníka Jiřího Peška. Na přestup poté Třinec získal Filipa Klepka rovněž z Vítkovic a útočníka Tomáše Gavláka ze slovenské Moldavy. Zpět do Třince se pak vrátil z hostování ve Zbrojovce Brno Martin Maroši. Trenérem samozřejmě zůstal nadále Lubomír Luhový, stejně tak jako hráčská opora Patrik Siegl.

Páté místo v minulé sezóně fanoušky Třince navnadilo a i odborníci se shodli, že by mohl ocelářský tým opět čeřit horní patra tabulky. Jaké je však překvapení, když se Třinec nachází po desíti kolech v uvozovkách až na osmém místě se ziskem patnácti bodů. Tabulka je však natolik vyrovnaná, že po dvou zápasech může být klidně vše jinak. Vždyť na první místo ztrácí FK pouze šest bodů. Vstup do ligy se Třinci příliš nepovedl a ze tří prvních utkání nasbíral pouhý bod za remízu z Varnsdorfem, pak se však zvedl a šest duelů zůstal neporažen. Přemožitele našel opět až v minulém kole ve vedoucím Ústí nad Labem.


Poslední vzájemné utkání se hrálo v dubnu za téměř letního počasí ve Znojmě. Domácí vyhráli 2:0 a zastavili sérii zápasů hostů bez porážky. O branky se postarali Nepožitek a Lukáš. (Foto: Petr Vokurek)

Nejlepším střelcem týmu je zatím záložník Pavel Malíř s třemi brankami, ke kterým přidal i dvě asistence. Z útočníků je na tom nejlépe Martin Surynek, jenž má na svém kontě dva přesné zásahy. V minulé sezóně byl nejlepším střelcem František Hanus s osmi góly.

Sluncem zalitý podzim

I když se o slovo pomalu hlásí chladné počasí, ve Znojmě je fotbalově slunečno. Znojemští hráči si minulou sobotu připsali historickou výhru nad Zbrojovkou Brno a překvapení v jejich podání tak nekončí. Jedinou vadou na kráse, je finanční škoda a hrozící pokuta po řádění fanoušků Zbrojovky a Slovanu.


FK Fotbal Třinec • 1.SC Znojmo
sobota 15.10.2011 (15:30 hod)
Podle výsledků v minulé sezóně byl Třinec znojemským oblíbeným soupeřem. A Jihomoravané byli jediní, kteří dokázali Slezany porazit venku i doma. Podzimní utkání se hrálo stejně jako tuto sezónu v Třinci a Znojmo tam zaznamenalo svoje první body i výhru po výsledku 0:3. Dvě branky dal Todor Yonov, jednu momentálně zraněný obránce Ondřej Sukup. Utkání sledovalo 526 diváků.

Znojmo se výhrou nad Brnem opět o něco posunulo tabulkou výše. Nyní je na sedmém místě se šestnácti body a jen nepatrnou ztrátou na týmy před ním. Ovšem stále je nutné býti ve střehu. Už v sobotu zajíždí Znojmo do Třince (do utkání nemůže zasáhnout Mička pro čtyři žluté karty) a příští víkend dorazí do jihomoravského město zatím vedoucí Ústí nad Labem. Mezi oba tyto zápasy se pak vklínilo pohárové utkání se Spartou, které bude svátkem pro široké okolí.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies