FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Z poháru opět do ligy, Znojmo čeká vedoucí Ústí nad Labem

Z poháru opět do ligy, Znojmo čeká vedoucí Ústí nad Labem Z n o j m o - Těžký oříšek čeká na znojemské fotbalisty v dalším kole druhé ligy. Do Znojmo přijede nejlépe střílející a vedoucí tým ligy Ústí nad Labem. Obrana Jihomoravanů tak projde těžkou zkouškou. Očekávat se však dá vzhledem k stylu hry hostů určitě útočný fotbal, neváhejte proto a přijďte Znojmo podpořit! (Úvodní foto: Robert Kantor)

 
 
 

Nejlepší obrana je útok - FK Ústí nad Labem

sezóně 2009/10 se Ústí umístilo na druhém místě ve druhé lize a takřka po padesáti letech znovu nakouklo mezi elitu. Pro klub, který byl založen v roce 1927, to byl velký úspěch a už v tomto ročníku ukazoval velké ofenzivní kvality, nastřílel 52 branek, což byl druhý nejlepší počin v lize. Ústečtí neopustili svůj styl hry ani mezi těmi nejlepšími a dál se prezentovali pohlednou útočnou hrou. Ústí sice skončilo na posledním místě s devatenácti body, v Gambrinus lize však zanechalo velmi sympatický dojem.


Kdyby si bosenského útočníka nevšiml při jeho působení v Željezničaru Sarajevo český trenér Jiří Plíšek, kdo ví, kam by kariéra Edina Džeka směřovala. V roce 2005 se upsal Teplicím. Ještě předtím však mířil na hostování do Ústí nad Labem. V Ústí odehrál 15 zápasů a vstřelil šest branek a poté se vrátil do Teplic. Zde pokračoval v budování své dobré pověsti a vysloužil si zájem zahraničních klubů. V roce 2007 se stěhoval do Wolfsuburgu, kde se vypracoval na top světového útočníka. Ve Německu nastřílel 66 branek a získal s Wolfsburgem mistrovský titul, a tak neunikl zájmu předních evropských velkoklubů. Minulou sezónu se v zimě přestěhoval do Manchesteru City, s nímž už stihl získat FA Cup. (Foto: daylife.com)

Nic se nemění ani dnes, svěřenci Svatopluka Habance dál vyznávají filozofii, že nejlepší obranou je útok, což je v českých končinách hodně netradiční záležitost. Za jedenáct odehraných kol dokázal severočeský tým nastřílet 27 branek, až za nimi se s "pouhými" 19 brankami krčí Opava. Není tedy divu, že Ústí vede tabulku a na svém kontě má 24 bodů. Suverénní však zdaleka není, nasbíralo tři prohry - s Opavou (3:1), Sokolovem (3:2) a Bohemians (2:0). Jinak však všechny své ostatní zápasy vyhrálo. V kontrastu se vstřelenými brankami jsou pak inkasované góly, těch je osmnáct. Ale jak už jsem zmínil, pro Ústí je základ ofenziva, a to se divákovi musí rozhodně líbit.

Podstatnější problémy trápí klub mimo trávník. Už při své jednoroční účasti v první lize muselo Ústí kvůli nevyhovujícímu stadiónu hrát své domácí zápasy v Teplicích. Nyní se sice vrátilo do svého domovského útočiště, problémy však přetrvávají. Současný stadión nevyhovuje ani druhé lize a pokud se do léta jeho stav nezmění, Ústeckým hrozí i přes dobré výsledky sestup do ČFL. Ovšem mít šatny ze stavebních buněk je na druhou ligu opravdu hodně netradiční. Problém jsou však jako všude finance.


Minulé kolo v Čáslavi to Ústí rozhodně nemělo lehké. V deváté minutě jej sice poslal do vedení Moulis, ale v 27. minutě vyrovnal Voltr. Ústečtí však za malou chvíli opět skórovali zásluhou Martykána a odvezli si tři body za výhru 2:1. (Foto: svoboda.info)

Kádr zaznamenal změny v tom smyslu, že po sestupu odešla armáda hráčů, která byla v Ústí na hostování. Byla jich celá řada - Vorel, Krbeček, Kovář, Stožický, Vrtěla, Polák, Doležal, Jindráček, Dreksa. Jen dva hráči odešli na hostování - Šmrha (Karlovy Vary), Kaňa (Bystrc). Do Varnsdorfu pak přestoupili Porcal s šikovným technikem Rudnickým. To by bylo ze strany odchodů vše. Teď si pojďme probrat druhou stranu a tedy příchody. Hned čtyři hráči přišli na hostování ze sousedních Teplic - útočníci Moulis s Dragounem, záložník Peterka a obránce Jablonský. Jablonský se pak hned usadili v základní sestavě, stejně jako forward Moulis. I další nové tváře ulovilo Ústí formou hostování. Obránce Zeman přišel z Liberce a i on našel stále místo v základní obranné čtveřici. Z Plzně a Mladé Boleslavi přišli dva záložníci Vaněček s Brunclíkem. A posledním jménem je brankář Vilém Fendrich (Jablonec).

Z hráčů, kteří po sestupu v Ústí zůstali, hrají prim Milan Zachariáš a Jan Martykán, tento záložník stihl dát už pět branek. Po čtyřech brankách pak zaznamenali Volek, Brunclík a právě Zachariáš. Jistotou v obraně je pak Pavel Džuban. Místo v bráně je vyhrazeno neochvějně Radimu Novákovi, jenž odchytal zatím všechny zápasy. U trenérského kormidla nadále zůstává talentovaný kouč Svatopluk Habanec. V Ústí působí od roku 2006 a to je na české poměry velice slušná doba. V sobotu nebude mít k dispozici zraněné Valentu, Hyčku, Peterku a Dvořáka. Pro žluté karty pak nemůže nastoupit útočník Veverka

Na dva víkendy v domácím prostředí

Znojmo má za sebou středeční pohárový duel se Spartou, který možná výsledkově nevypadá úspěšně, ale Jihomoravané mohou být se svým výkonem, především v druhé půli, spokojeni. Nyní čeká osmý celek tabulky návrat do druholigové reality. Minulé utkání skončilo pro Znojemské velmi smolně, když v samotném konci utkání v Třinci přišli o vítězství i o bod útěchy. Nyní je čekají dva zápasy za sebou v domácím prostředí a prvním soupeřem bude nejtěžší kalibr, velmi ofenzivně naladěný lídr z Ústí nad Labem.


1.SC Znojmo • FK Ústí nad Labem
Sobota 22.10.2011 (15:30 hod.)

Pokud chce Znojmo zůstat v klidném středu tabulky musí si odnést z domácího dua zápasů alespoň tři body. Tabulka je totiž stále vyrovnaná a Jihomoravané by rychle mohli klesnout do spodních pater. Bohumil Smrček nebude moci počítat s Radomírem Trnovcem, který má stop pro žluté karty. Dohromady už se dal Ondřej Sukup, který hrál minulý víkend za Rosice MSFL a ve středu byl na lavičce proti Spartě.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies