FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Skvělý výkon! Znojmo přehrálo lídra tabulky!

Skvělý výkon! Znojmo přehrálo lídra tabulky! Z n o j m o - Těžké utkání čekalo Jihomoravany v sobotní podvečer. K 12. kolu druhé ligy přijelo do Znojma vedoucí a čtyři zápasy neporažené Ústí nad Labem. Znojemští fotbalisté se však vypořádali s obtížným úkolem na jedničku. Dokázali si poradit i s nepříznivým vývojem, když dostali jak první gól. Díky brankám Vašíčka a Yonova domácí zvítězili 2:1 a spoustu šancí ještě neproměnili.

 
 
12.k.2.liga, sobota 22.10.2011
1.SC Znojmo FK - FK Ústí nad Labem  2:1  (1:1)
Branky: 32. Vašíček, 47. Yonov - 22. Zachariáš.
ŽK: 35. Yonov - 33. Jablonský, 56. Džuban, 83. Vaněček.
Rozhodčí: Josef Váňa - Miroslav Zlámal, Marek Pilný.
1.SC Znojmo FK: Hrubý - Hříbek, Yonov (K), Mička, Sukup - Lukáš (90. Švarc), Hnaníček, Lacko, Zifčák - Pacanda (88. Podzemský) , Vašíček.
FK Ústí nad Labem: Novák - Zeman, Džuban (K) (66. Dragoun), Jablonský, Benčík - Brunclík (81. Vaněček), Martykán, Zachariáš, Volek - Holek, Moulis
Počet diváků: 438
Zobrazit online přenos

Komentář k zápasu

Zápas sliboval díky obsazení zajímavou podívanou. Už úvod utkání však naznačoval, že Ústí dnes nebude tou vyhlášenou útočnou mašinou. Znojmo na tom bylo kombinačně lépe a ve dvanácté minutě poprvé pořádně vystrašilo hostující obranu. Vašíček však tísněn obráncem střílel jen nad bránu. Domácí to často zkoušeli kolmicemi za obranu, a to především Milan Pacanda, vždy chyběl jen kousek k úspěšné akci.

Arma o sobě dala pořádně vědět v jednadvacáté minutě. Moulis lobovanou střelou málem dostal míč do sítě, nakonec šel jeho chytrý pokus jen těsně nad. O minuty později však zahrávali hostě rohový kop a mohli se radovat z vedoucí branky. Centr na přední tyči zužitkoval v gólovou hlavičku Milan Zachariáš - 0:1. To bylo však ze strany Ústí za celý zápas prakticky vše. Po inkasované brance se Znojmo nemohlo dostat zpátky do pohody. Tu jim vrátil paradoxně ústecký kapitán Pavel Džuban, ten posílal malou domů, která se změnila v gólovou přihrávku na Václava Vašíčka. Toho si obránce hostí nevšiml a nabídl mu tak jednoduché skórování a znojemský útočník si proti gólmanovi Novákovi poradil - 1:1.

Pak zápasem trochu vládly emoce. Padly dvě žluté karty a v 38. minutě běžel skoro sám na Nováka Vašíček. Ústecký brankář vyběhl a snížil tak útočníkovi úhel, ten ho jen trefil. Novák šel do souboje důrazně a znojemský forward zůstal ležet na zemi. Faul se však nepískal, a to ani posléze po dalším kontaktu na druhé straně. Vzápětí mohl mít dobrou šanci Zifčák a možnost ho však připravilo horší zpracování. Do kabin se tak šlo za vyrovnaného stavu a zvláště Ústí mělo o čem přemýšlet.

Druhá půle začalo pro Znojmo výborně. Domácí oplatili Ústí první gól a také skórovali z rohu. Na centr nejvýše vyskočil Todor Yonov a následně si pořádně užil gólovou radost - 2:1. Jihomoravané evidentně hosty zaskočili a vzápětí mohli jít i do většího vedení. Zifčák však se svojí střelou na vzdálenější tyč jen těsně neuspěl. Armě se nedařila kombinace a ohrozit pořádně soupeřovu bránu byl nadlidský výkon. S centry si poradila znojemská obrana v čele s vojevůdcem Yonovem a střely z dálky nemířily mezi tři tyče.

Znojmo naopak mělo dobré šance. V jedné z nich byl v 64. minutě Pacanda, obstřelil brankáře na vzdálenější tyč, kterou míč jen těsně minul. Ještě před ním pálil k levé tyči Vašíček a Novák se musel pořádně natahovat. Mnohdy pak nadějné možnosti zastavila drobná nepřesnost, či neporozumění myšlenky. Na druhé straně pokud už se Ústí dostalo do střelecké pozice, zbytečně volilo ještě přihrávku jako třeba v 66. minutě Zachariáš.

Závěrečný tlak hostů nepřicházel a když ano, byl pouze platonický. Znojmo si s centry poradilo a nedopustilo podobný scénář jako v Třinci, kde přišlo v posledních minutách o tři body. Dnes na tento smolný zápas mohlo zapomenout a po závěrečném hvizdu si užít tří bodů za vítězství 2:1, a to mohlo být ještě výraznější.

 
Zápasový servis

Preview

Reportáž

Další

Video

  • 12.k.2.liga: 1.SC Znojmo - Fk Ústí nad Labem 2:1 | přehrát
Zápasová fotogalerie
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies