FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Končí podzim na domácí půdě, hostem nepříjemný Varnsdorf

Končí podzim na domácí půdě,  hostem nepříjemný Varnsdorf Z n o j m o - Poslední domácí zápas před zimní pauzou sehrají Znojemští proti Varnsdorfu, což je soupeř, se kterým v minulé sezóně oba dva zápasy prohráli. Do třetice by rádi Jihomoravané tuto nepříznivou statistiku zlomili a také by si po dvou porážkách v minulých kolech připsali tři body, které by znamenaly příjemnou pohodu před venkovním utkání s Mostem. (Úvodní foto: miw.cz/decinsky.denik.cz)

 
 
 

Remízový král - FK Varnsdorf

Minulá sezóna byla pro Varnsdorf premiérová a jako nováček se umístil na dvanáctém místě, i když se ještě na konci zamotal do boje o záchranu, v pravý čas však zabral a dvěma vyhranými utkáními za sebou utnul jakékoliv hrozící problémy. Dvanáctý Varnsdorf a čtrnácté Znojmo nakonec dělil v tabulce pouhý bod. Tým ze Šluknovského výběžku se prezentoval solidní obranou, potíže měl však se střílením branek. Třiatřicet vstřelených branek bylo druhým nejhorším počinem ve druhé lize. Pro korektnost je třeba dodat, že podle statistik mělo nejhorší útok Znojmo s třiceti góly.


Doma se radoval Varnsdorf z jediné výhry. Venku se mu daří o něco lépe, oproti domácí zápasům nasbíral o bod více - osm bodů. (Foto: miw.cz/decinsky.denik.cz)

Ale pojďme již k aktuální sezóně. Varnsdorf ji nezačal příliš nejlépe, na výhru si musel počkat do šestého kola, kdy překvapivě vyprovodil debaklem 4:0 na své půdě Jihlavu. I přes tuto výhru to však měl FK složité. Sice hned poté vyhrál nad Mostem, to však byla společně s úspěchem v Karviné jediné tři výhry. Varnsdorf jinak nasbíral šest remíz, což ho činí společně se Zbrojovkou Brno remízovým králem. Šest remíz a tři výhry stačí na třinácté místo v tabulce s bodovým počtem patnácti bodů.


Odešli: David Procházka, Ježďík (hostování Teplice), Klavík, Kulhánek, Ginzel.

Přišli: Cana, Hikspoors, Hauer, Martan, Melunovič (hostování Teplice).


Narozdíl od ostatních týmů Varnsdorf nezaznamenal příliš změn. Pět odchodů vyrovnalo pět příchodů a FK lovil i v zahraničí. V týmu se tak objevil Holanďan Hikspoors a Černohorec Cana, který dnes určitě bude sledovat barážovou bitvu své domoviny s českým národním týmem. Na hostování s Teplic pak přišel srbský kanonýr ve stylu Edina Džeka Alen Melunovič, ten je také se šesti brankami nejlepším střelcem týmu. Když si připočteme, že ve Varnsdorfu zůstal velmi ofenzivně laděny Pavlo Rudnickij, vychází nám z toho velká míra nebezpečnosti. V bráně má pak FK velkou oporu v Radku Porcalovi, který například v Brně při výhře 3:1 předvedl skvělý výkon.


V minulém kole Varnsdorf remizoval s Čáslaví 2:2. Bod byl pro něj ještě dobrý, protože musel dotahovat dvoubrankové vedení hostí. O branky domácích se postarali Martan a Chod. Vy se na všechny čtyři branky a nejdůležitější momenty můžete podívat v tomto videu.


Ještě na jednu změnu jsem zapomněl. Varnsdorf totiž v průběhu sezóny vyměnil trenéra. Bývalý trenér FK přijal nabídku slovenského Ružomberoku. Novým koučem se tak stal Zdenko Frťala, jenž si odbyl svoji premiéru v desátém kole proti Bohemians Praha (1:1). Rudnickij a Breite budou mladému kouči proti Znojmu chybět kvůli kartám.

Proti Varnsdorfu bez Yonova a Sukupa

Znojmo si prošlo v několika minulých utkáních poměrně velkou smůlou na nešťastná rozhodnutí rozhodčích. Výjimkou nebyl ani poslední zápas v Karviné, který Znojmo vysoko prohrálo (4:1) a konečný výsledek nastartovala hlavně sporná penalta a zároveň úvodní gól. Jihomoravané navíc přišli na jeden zápas o Todora Yonova, který byl vyloučen při druhém penaltovém zákroku. Nastoupit proti Varnsdorfu nebudu moci pro čtyři žluté karty také Ondřej Sukup.


1.SC Znojmo • FK Varnsdorf
Sobota 12.11.2011 (14:00 hod.)
Poprvé se oba týmy setkaly jako nováčci v minulé sezóně a v obou případech byl úspěšnější Varnsdorf. Na podzim zvítězil ve Znojmě (0:1 - Pimpara) a na jaře uhájil domácí prostředí (2:0 - Rudnickij, Čemba). Znojmo má tak Varnsdorfu co vracet.

Momentální pozice Znojma v tabulce je deváté místo a týmy z nižších pater se pomalu dotahují. Proti Varnsdorfu by tak Znojmo potřebovalo i kvůli pohodě do zimní přestávky bodovat. Mimo Varnsdorfu, který bude posledním domácím soupeřem na podzim, čeká Jihomoravany ještě Most, což bude předehrávka jara.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies