FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Jaro i na podzim, Znojmo se podruhé střetne s Mostem

Jaro i na podzim, Znojmo se podruhé střetne s Mostem Z n o j m o - Nadpis samozřejmě nemluví o počasí, ale o faktu, že první jarní kolo stihnou kluby z druhé ligy sehrát ještě na podzim. Znojmo se v něm podruhé střetně s Mostem, tentokrát však na jeho hřišti. V utkání půjde nejen o tři body, ale taky o větší pohodu v zimní přestávce. Je však pravda, že Most je na tom podstatně hůře než Jihomoravané, které zatím nemusí trápit bezprostřední boj o záchranu.

 
 
 

Cíl je jasný, vyškrábat se ze sestupových pozic - FK Baník Most

Most je před posledním soutěžním zápasem v tomto roce v nezáviděníhodné situaci. V tabulce je po patnácti odehraných kolech na patnáctém místě s pouhými jedenácti body a na Zbrojovku před sebou ztrácí čtyři body. V podzimní předehrávce jara mu tak půjde opravdu o hodně, což ví i samotní hráči. „Proti Znojmu musíme udělat tři body. Doma jsme už taky ztratili hodně. Když už máme tolik zraněných, doufám, že bude moct hrát aspoň Oboya. On je pro nás hodně platný hráč,“ uvedl pro oficiální stránky klubu fkbm.cz makedonský útočník Zoran Danoski (Foto: Kateřina Pašková) a nakousl také fakt, že Baník trápily a trápí problémy se sestavou.

s Mostem to nejhůře vypadá na hřištích soupeřů, tam ze sedmi pokusů nevyhrál ani jednou a na jeho kontě svítí jako u jediného týmu druhé ligy nula. Navíc se skóre hodně děsivým - 4:19. V domácím prostředí už je to o poznání lepší a i díky jedenácti bodům není Baník poslední. Problémem je však poslední dobou vyhrát i před vlastními fanoušky. Poslední výhru si most připsal 2. října proti Spartě B (4:2). Od té doby čeká šest utkání Most na vítězství (prohry s Karvinou, Opavou, Bohemians Praha a naposledy se Sezimový Ústím, remízy s Jihlavou a Sokolovem) a zlomit tuto nepříznivou sérii bude těžké.

Baník má statisticky nejhorší útok (14 branek) i obranu (32 branek), i když je pravda, že statistikou inkasovaných gólů výrazně pohnulo sedm branek obdržených od Vlašimi (7:0). Pokud si vezmeme již zmíněného Zorana Danoskiho a jeho šest gólu, vyjde nám, že pro Most je tento hráč životně důležitý. I on by určitě v neděli rád prolomil čtyřzápasové čekání svého týmu na gól.


Patrick Oboya patřil v prvním utkání ve Znojmě k nejlepším mosteckým hráčům. Na obrázku s ním svádí sprinterský souboj další rychlík Dominik Krhut. Zda však mostecký ofenzivní záložník nastoupí v neděli je otázkou, záležet bude na jeho zdravotním stavu. (Foto: Libor Duchoň)

Mimo šesti gólů Danoského se ještě dvakrát trefili Frnoch a Rusetski. Další čtyři hráči pak dali dohromady zbytek vstřelených branek. Hodně chybí, jak už zmínil Danoski, Patrick Oboya. Tento technicky obdařený a rychlý hráč se v dobrém světle ukázal už ve Znojmě, zda však nastoupí i do odvety je otazníkem. Každopádně trenér Michal Zach bude mít složitou situaci, Most by potřeboval výhru a klid do zimní přestávky jako sůl. "Doufám, že si hráči uvědomí, jaká je důležitost tohoto utkání a že v neděli opravdu nechají na hřišti všechno. Každý musí jít do každého souboje na sto dvacet procent. Hráči si musí vzít příklad z našich reprezentantů, jak má vypadat nasazení, bojovnost, obětavost pro tým. Pak se na vaši stranu přikloní i štěstí," burcuje trenér Baníku na klubových stránkách.

Se třemi body bude přestávka klidnější?

S tímto mottem půjdou znojemští fotbalisté do nedělního zápasu. Jak chutnají tři body už také pomalu zapomínají, na vítězství čekají tři utkání. „Jedeme si jasně pro tři body. V předchozích utkáních jsme ztráceli, teď chceme opět zabrat naplno. Když Severočechy porazíme, definitivně je od nás odstřelíme na rozdíl dvanácti bodů,“ uvažoval sebevědomě pro Brněnský deník Zdeněk Mička. Znojmo je momentálně na desátém místě a výhrou by se mohlo odpíchnout opět do lepší poloviny tabulky.


FK Baník Most • 1.SC Znojmo
Neděle 20.11.2011 (13:30 hod.)
V prvním utkání si na domácí půdě vedlo lépe Znojmo, které vyhrálo 1:0 brankou Milana Pacandy ze 46. minuty. Na jeho gólové příspěvky už ale Jihomoravané nemohou spoléhat, což je škoda.(Foto: Libor Duchoň)

Jihomoravané by určitě rádi zopakovali výsledek z prvního utkání na podzim, kdy zvítězili doma 1:0. Stejný výsledek by brali i v jarní předehrávce, samozřejmě ale ze svého pohledu. Trenér Smrček nemůže pro karty počítat s nejlepším střelcem Václavem Vašíčkem, do sestavy se naopak vracejí po karetních trestech Yonov a Sukup.

Úvodní foto: Libor Duchoň

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies