FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Na Apríla proti Opavě

Na Apríla proti Opavě Z N O J M O - První dubnový postaví před znojemské fotbalisty soupeře z Opavy. Bude se jednat o souboj tabulkových sousedů. Znojmo je deváté a Slezané jsou osmí, oba týmy dělí pouhý bod. Znojmo má ve svém kádru Václava Vašíčka a Opava disponuje Tomas Radzinevičiusem, bude to tedy také bitva kanonýrů.

 
 
 
OPAVSKÁ JARNÍ NEPORAZITELNOST

Nováček z Opavy mohl být s podzimem relativně spokojený, přezimoval totiž na sedmém místě a nasbíral 21 bodů. I když po skvělém začátku možná mysleli Slezané výše. Nicméně na i na jaře se svěřencům trenéra Mazura daří. Ze čtyři utkání získali osm bodů a zatím neprohráli. Naposledy remizovali se Zlínem a předtím dokázali porazit Spartu B a vyškolili pěti góly Varnsdorf. Tyto výsledky však opět paradoxně neposunuli Opavu vzhůru tabulkou. Naopak ještě o jednu pozici klesla na osmé místo, tabulka je opravdu velmi našlapaná a ani pravidelný bodový přísun není zárukou postupu v tabulce.


V minulém kole hostila Opava v domácím prostředí Zlín. Zápas góly nenabídl a oba týmy se rozešly bezbrankovým výsledkem.


Slezané měli v zimě solidní přípravu a kádr prošel několika změnami. Tým opustil například Petr Cigánek, Michal Vyskočil. Nejcitelnější byl odchod útočníka Tomáše Mrázka, který odešel do prvoligového Hradce Králové. Novými posilami se stali Ondřej Ficek, Jakub Dohnálek a Martin Uvíra. Do Opavy se také vrátil stoper David Mikula. Na hostování z Hlučína pak přišel posílit brankářské pozice David Hampel.


Na podzim Znojmo překvapivě v Opavě vyhrálo. Slezané mu tak mají, co vracet. O osudu utkání rozhodl jediný gól, v 24. minutě se trefil Václav Vašíček


SOUBOJ KANONÝRŮ

Znojmo spoléhá na góly Václava Vašíčka a i Opava má svého šutéra. Tomas Radzinevičius se trefil devětkrát a rozhodl například jediným gólem o výhře Opavy na Spartě B. V neděli to tak bude mimo jiné i souboj těchto dvou kanonýrů. Je nutné zmínit, že Opavě chybí tvůrce hry Lumír Sedláček, který se zranil při utkání s Varnsdorfem. Třiatřicetiletý záložník podstoupil artroskopii kolena a během dvou týdnů by se mohl zapojit do tréninku.


Tomas Radzinevičius se na jaře trefil dvakrát, společně se sedmi góly na podzim má tak devítigólovou sbírku. Litevský útočník má za sebou řadu angažmá v první lize. Začínal v Liberci a pak prošel Kladnem a Českými Budějovicemi. Na rok si také odskočil do Polska, kde oblékal dres Odry Wodzislaw. Další angažmá byly Sokolov, Senica, Třinec a Karviná. Nyní tedy zakotvil v Opavě.(Foto: deník.cz)
ZPĚT NA VÍTĚZNOU VLNU?

Minulou neděli skončila v Sezimově Ústí jarní neporazitelnost Znojma. Domácí Táborsko zvítězilo 1:0 a vrátilo nohami pevně na zem. Znojmo si stále nemůže být jisté záchranou, byť má na Most devítibodový náskok. Doma se však Jihomoravanům daří a toho by mohli využít proti Opavě, který je v tabulce jen o bod před Znojmem, jenž je momentálně deváté. Bude to tedy boj se vším všudy.


1.SC Znojmo • Slezský FC Opava
Neděle 1.4.2012 (16:30 hod.)
„Slezané sází na kvalitní defenzivu, zahušťují prostor a vyráží k rychlým protiútokům. My se snažíme o vyváženou hru v útočné fázi. Po ztrátě míče musejí hráči rychle reagovat, aby zbrzdili soupeře,“ vyjádřil se k nedělnímu soupeři trenér Bohumil Smrček. (zdroj: Jaroslav Kára/denik.cz)

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies