FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Znojmo rozjetou Zbrojovku nezastavilo

Znojmo rozjetou Zbrojovku nezastavilo B r n o / Z n o j m o - Pokud měli znojemští fotbalisté nějaké plány, museli je už ve třetí minutě přehodnotit, v brzkou dobu totiž inkasovali. Poté se hrál útočný fotbal na obě strany, daleko více ze hry však měli domácí, kteří si výhru pojistili ve druhé půli proměněnou penaltou Švancary. Mnoho tutovek soupeře pak ještě hasil brankář Vlastimil Hrubý.

 
 
24.k.2.liga, neděle 22.4.2012
FC Zbrojovka Brno - 1.SC Znojmo FK  2:0  (1:0)
Branky: 3. Doležal II., 48. Švancara (pen.).
ŽK: 11. Šoljič - 33. Yonov.
Rozhodčí: Nenadál - Makovička, Košec.
FC Zbrojovka Brno: Doležal I. - Pašek, Pernica, Buchta P., Šoljič - Mezlík (75. Chigou), Michna (69. Simerský), Buchta R. (58. Koloušek), Lutonský - Švancara (K), Doležal II.
1.SC Znojmo FK: Hrubý - Sukup, Avdič, Yonov (K), Cihlář - Šmahaj (61. Mandula), Okleštěk, Lacko, Zifčák (61. Mudra), Rolinc (76. Lukáš) - Vašíček.
Počet diváků: 2102
Zobrazit online přenos

Komentář k zápasu

Hosté si určitě malovali podstatně jiné plány, než jaké pak nabídl samotný začátek utkání. Už ve třetí minutě totiž přetavil svoji střeleckou formu ve vedoucí branku útočník Martin Doležal, jenž pálil z hranice velké vápna přesně k levé tyči. Tady znojemská obrana poněkud zaspala, brněnský forward totiž přelstil mnohonásobnou přesilu a střelou z první pak nedal obraně již možnost k zásahu.

Rychlá branka předznamenala útočný fotbal. Šance byly k vidění na obou stranách, více jich však měla Zbrojovka. Jistotou bylo, že Vlasta Hrubý se ani chvíli nenudil. V 27. minutě musel lapit téměř jistý gól z hlavy Pernicy. Znojmo odpovědělo možností Vašíčka, jemuž nezištně přihrával do šance Okleštěk, ovšem brankář Doležal také ukázal své umění a trochu si vylepšil sebevědomí po předchozích nejistých zásazích při znojemských centrech.

Pak už se zase bavil Hrubý, jenž čelil ostrému projektilu Buchty. Při dalším ohrožení mu pak pomohli parťáci Yonov s Avdičem, kteří zablokovali pokus Doležala. Do kabin se tak šlo za příznivého stavu pro domácí.

Jestli začala první půle pro Znojmo špatně, v druhé části se situace opakovala. Petr Švancara se ve vápně střetl se znojemskou obranou a pak se velmi ochotně poroučel k zemi. Následný pokutový kop pak sám kapitán Brno proměnil a pro hosty to byla zásadní rána do jejich plánů.

Zbrojovce druhý gól samozřejmě přišel vhod a v dalším průběhu utkání mohla kontrolovat hru. Šancí už nebylo tolik a tak za zmínku stojí jen střela Mezlíka, kterou Hrubý zlikvidoval a pěkné nůžky Vašíčka, jenž však neměly kýžený efekt. V závěru pak ještě mohl měnit skóre Yonov, ale gólman Doležal zasáhl na brankové čáře.

Ohlasy

Petr Čuhel (Zbrojovka): Měli jsme velice dobré začátky poločasu, byli jsme celý zápas aktivnější. Možná jsme mohli přidat i další branky, ale nepovedlo se. Víme, že Znojmo má šikovné hráče na brejky, dnes jsme je ale nikam nepustili a výsledek kontrolovali. Výhra je zasloužená. Museli jsme dvakrát nuceně střídat, Mezlík i Michna nebyli schopni dohrát.

Bohumil Smrček (Znojmo): Dostali jsme hned ve třetí minutě branku, kluci byli nervózní, nedokázali se prosadit v koncovce. V kabině jsme si řekli, že takhle se dát nedá. Jenže pak na začátku poločasu dostaneme zase branku, a to už bylo hodně složité. S takovým přístupem jsme si dnes body nezasloužili.

 
Zápasový servis
Zápasová fotogalerie
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies